Anasayfa » Dosya » Wish More Hotel İstanbul her sezon farklı ve sürpiz tatlar sunuyor

Wish More Hotel İstanbul her sezon farklı ve sürpiz tatlar sunuyor

Wish More Hotel İstanbul mevsiminde göre kullandıkları ürünlerle misafirlerine eşsiz tatlılar sunuyor. Pastry Chef Cenk Kaya patisserie çalışmalarını bizlerle paylaştı. Yaklaşık 22 yıldır yemek sektüründe yer alan ve Çırağan Palace Kempinski, Four Seasons Sultanahmet, New York Pierre Four Seasons, Aija Hotel, Divan Brasserie Kalamış’ta şeflik yapan ve son bir yıldır Wish More Hotel İstanbul’un pastry şefi olan Cenk Kaya mutfak hazırlıklarından şöyle bahsediyor: “Her gün lezzetlerimizi hazırlarken belli bir rutinimiz var. Ancak mevsime ya da aya göre değişkenlik gösteren menülerimiz doğrultusunda hazırlıklarımız da değişiyor. Her sezon farklı ve sürpriz tatlar yaratarak misafirlerimizi ağırlamaya çalışıyoruz. Bu durum da ben ve ekibimde hoş bir heyecan yaratıyor.”

“Sadeliğin etkileyiciliğinden yararlanıyorum”

Sadeliğin en sofistike tarz olduğuna inananlardan olduğunu dile getiren Cenk Kaya: “Lezzet tarafında en rafine ve en doğal tatları kullanırken, sunumlarımda mutlaka sadeliğin etkileyiciliğinden yararlanıyorum” diyor. Yeni sezonda sunmayı planladığı lezzetlerden ve en çok tercih edilen ürünlerinden bahseden Kaya sözlerine şöyle devam ediyor: “Bal kabağı mevsimi olduğu için yeni sezonda Bal Kabaklı Cheesecake, Bal Kabaklı Tart, Bal Kabaklı Creme Brulee sunmayı planladığım lezzetler arasında. Cheesecakeler, Panna Cotta ve Magnolia çeşitleri de en çok tercih edilen lezzetlerimizden. İmza lezzetim ise ahududu ile çikolata.”

“En taze ürünleri kullanmak daima önceliğimiz”

Sağlıklı lezzetler konusunda Wish More Hotel İstanbul olarak bu yaklaşımla örtüştükleri sözlerine ekleyen Cenk Kaya: “Bu konuda kişisel vizyonum ve Wish More Hotel İstanbul’un yaklaşımı örtüştüğü için çok şanslıyım. Sağlıklı lezzetler sunmak bizim için bir popüler kültür meselesi değil, bir duruş. Dolayısıyla her lezzetimizi en sağlıklı içeriklerle hazırlamak, en taze ürünleri kullanmak daima önceliğimiz. Sağlıklı lezzetler aslında sağlıklı malzeme ile başlar bu nedenle birçok ürünümüzü organik alıyoruz.

“Pastacılığa verilen önem artıyor”

Türkiye’deki pastacılık sektörünü ve sağlıklı beslenme bilincini de değerlendiren Cenk Kaya sözlerine şöyle son veriyor: “Türkiye’de pastacılık sektörünün geç de başlasa çok hızlı geliştiğini, bu konudaki bilincin ve pastacılığa verilen önemin arttığını söyleyebilirim. Bu alandaki eğitim kurumlarının hızla artmasının, yeni nesil şeflerin çok daha bilinçli bir şekilde gelişmelerine büyük katkısı olacağına inanıyorum. Sağlıklı lezzetler i.in bir.ok ekol gelişmekte. Raw Food mutfak bunlardan biri. Bütünsel beslenme kavramı ülkemizde de yaygınlaştı. Şeflere bu alanda dünyadaki ve ülkemizdeki yayınları yakından takip etmelerini öneririm. Ülkemizde sağlıklı beslenme bilincinin gelişmesi ile rafine şeker ve un içermeyen pastalara olan ilgi de oldukça arttı. Bu nedenle yemek sektöründeki hızlı gelişimleri takip etmek, geri kalmamak ve sürekli zinde kalmak adına yenilikleri izlemek gerekiyor.”

Röportaj: Deniz Güldal

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Trabzon mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus’ta

Hilton İstanbul Bosphorus’un Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global ...

ANFAŞ’ın 31. Hotel Equipment ve 27. Food Product fuarları kapılarını açtı

Turizm ve gıda sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşması ANFAŞ Hotel Equipment – 31.Uluslararası Konaklama ve ...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: Ülkemizin tanıtımına ara vermeden devam edeceğiz

Utrecht’teki Jaarbeurs salonunda bu yıl 50’ncisi düzenlenen ve 19 Ocak’a kadar devam edecek fuarda, Türkiye, ...

Sevim Lokantası Üçüncü Kuşak Temsilcisi Gökmen Büyükdere:“RATIONAL yemek ve kalite anlamında en önemli tedarikçimiz”

Sevim Lokantası, 1969 yılında Mürteza Kurtulan tarafından Bornova’da hayata geçiriliyor. 50 yıl boyunca lezzetinden ve ...

Teyzem Börek’in Üçüncü Kuşak Temsilcisi Zülfiye Mutlu Sarıoğlu: Herkese RATIONAL’den bahsederken usta bir fırın olduğunu söylüyorum

Bulgaristan’dan İzmir’e göç eden, unlu mamuller konusundaki el becerisini işe dönüştüren Teyzem Börek’in hikayesi 1992 ...