Anasayfa » Haber » Ve sahne Gastromasa’nın: Dünyaca ünlü şefler yarın Haliç Kongre Merkezi’nde buluşuyor

Ve sahne Gastromasa’nın: Dünyaca ünlü şefler yarın Haliç Kongre Merkezi’nde buluşuyor

Bu yıl V.’si düzenlenecek olan ve gastronomi tutkunlarının heyecanla beklediği Gastromasa, 30 Kasım’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde meraklılarıyla buluşacak. 09.30’da açılış konuşmalarıyla start verecek olan Gastromasa, bu yıl yaratıcılığın önemli unsurlarından “ilham” temasını işleyecek.

Dünyaca ünlü iddialı şeflerin workshoplar ve özel sunumlarla sahne alacağı ve bu yıl V.’si düzenlenen Gastromasa, 30 Kasım Cumartesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Sektörün ileri gelenleri ve gastronomi tutkunlarını ağırlamaya hazırlanan ve 1 tam gün sürecek Gastromasa’da dünya mutfaklarını temsil eden ünlü şefler kendilerine ilham veren unsurları hazırladıkları özel sunumlarla ziyaretçilerle paylaşacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da konferans öncesi konuk şehir ziyareti gerçekleştirilecek olan etkinlikte şefler ve yurtdışından gelen konuklar, bu yıl Adana ve Gaziantep’i ziyaret edecekler. 

Dünyanın en ünlü çikolata şeflerinden Pierre Marcolini Gastromasa’ya geliyor

14 yaşından beri çikolata ile uğraşan Marcolini, en iyi kakao çekirdeklerini bulmak ve mükemmeliyetçiliğiyle birlikte en rafine ürünlerini sunmak için dünyanın dört bir yanında seyahatlere çıkıyor. 1995 yılında dünya pastacılık şampiyonluğunu kariyerine ekleyen Belçikalı çikolatacı zamanının en iyi çikolata ustalarından biri olarak görülüyor. 

Danimarka’dan Søren Selin, Peru’dan da Virgilio Martinez ve Pia Leon, ilham konuşması gerçekleştirecek

“Duyuların ustası” olarak bilinen Danimarka’nın önemli restoranlarından olan ve iki Michelin yıldızlı AOC’nin şefi Søren Selin, pek çok yemek yazarı tarafından “Nordik mutfağını punk’tan aristokrata taşıyan genç yetenek” olarak biliniyor. AOC 2 Michelin Yıldızı’na sahip ve bu sıralamayla Kopenhag’ın en başarılı restoranlarından biri sayılan Søren Selin’den ilham almak için 30 Kasım’da Gastromasa’ya davetlisiniz. Yeni nesil Latin Amerika şefleri içinde bir itici güç olan Virgilio Martínez ile efsanenin arkasındaki gizli kahraman olarak gösterilen eşi Pia Leo, Peru’nun biyo-çeşitliliğine duyduğu tutku, And Dağları’ndaki araştırma projesini anlatmak üzere İstanbul’a geliyor. 

Dünya devleri Gastromasa sahnesinde 

Bir çoğu Michelin yıldızlı şeflerden oluşan V. Gastromasa Konferansı’nda 2015 yılında dünyanın en iyi pasta şefi unvanına sahip şefi Albert Adria, dünyanın en büyük mutfak otoriteleri tarafından Barcelona’da açtığı Dos Palillos için “Asya dışındaki en önemli Asya Mutfağı’nın şefi Albert Raurich, Avrupa’nın en genç 3 Michelin yıldızı sahipli şefi Andreas Caminada, Andoni Luis Aduriz, Gert de Mangeleer, Elena Arzak, Gaston Acurio, German Martitegui, Cristina Bowerman, Alexandre Couillon, Patrick Roger, Aitor Arregi gibi konusunda uzman 20 ünlü şefin konuşmacı olarak yer alacağı Gastromasa’da ayrıca Singapurlu pasta şefi Janice Wong, Moskovalı ikizler Ivan – Sergey Berezutskiy, Bask ürünleri ile Arjantin mutfağı sunan San Sebastian’daki Amelia restoranının şefi Paulo Airado, sanatsal İspanyol mutfağının en prestijli şefleri arasında sayılan Paco Roncero, 2 Michelin yıldızı sahibi mutfaktaki ilham unsurunu irdeleyerek farklı bakış açılarını konferansı izleyenlere ışık tutacak. İki Michelin yıldızlı ve Fransız restoran değerlendirme rehberi Gault Millau’da 20 üzerinden 19 puan alan şef Alexandre Couillon ve Bask Culinary Center’ın Genel Müdür Joxe Mari Aizega da Gastromasa’da yerini alacak. Bu heyecana ortak olmak ve ilham bulmak için biletlerinizi şimdiden alın… Biletler Biletix’te… 

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Fuarı 5-8 Mart’ta gerçekleşecek

Foodinlife olarak bizim de destek verdiğimiz Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Fuarı 05-08 Mart 2020 tarihleri ...

Godiva’nın chocolixir serisinden yepyeni iki lezzet

Dünyanın önde gelen premium çikolata markası Godiva, misafirlerini vazgeçilmez çikolata ve tatlı çeşitlerine yaptığı dokunuşlarla ...

Raffles, ‘bowl’ menüsüne lezzetiyle farklılık ve ayrıcalık katıyor

Raffles İstanbul Zorlu Center’da yer alan Raffles Patisserie birbirinden lezzetli bowl seçenekleri ile menüsüne yenilik ...

İstanbul’daki uluslararası şefler: “Türk gastronomisi global anlamda büyüyor, Gastromasa bu büyümede köprü oluşturuyor”

FoodinLife’ın yeni sayısı için Gastronometro ev sahipliğinde düzenlenen Masabaşı Sohbetleri’ne bu ay Türkiye’de yaşayan uluslararası ...

Meyan Restaurant eşsiz ocak başı tatlarını mükemmel sunumlarla birleştiriyor

Uzak Doğu’dan Akdeniz’e, Türk mutfağından Kıbrıs’ın yerel lezzetlerine kadar uzanan, birbirinden farklı restoranlarıyla gastronomi tutkunlarının ...