Anasayfa » Dosya » Trabzon mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus’ta

Trabzon mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus’ta

Hilton İstanbul Bosphorus’un Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi, yeni yılın ilk lezzet durağında, sebze ve balık ağırlıklı sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olan Trabzon’u ağırlıyor. 30 0cak-1 Şubat tarihleri arasında Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan geceler, Karadeniz’in çalışkan, becerikli ve üretici kadınlarının marifetli ellerinden çıkacak çok özel lezzetleri İstanbul’a taşıyacak.

Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanlarından Lalezar, Yerel Mutfak Global Lezzet projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin kuzeyine çeviriyor ve Trabzon’un birbirinden özel yöresel yemeklerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Lalezar’ın mutfağını teslim alacak olan Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği çalışanları, Trabzon’un yöresel lezzetlerini misafirlere sunarak yemek kültürlerini en etkili şekilde tanıtacak.

Derneğe bağlı kadın girişimcilerin, kendi yetiştirdiği ürünleri de kullanarak hazırlayacakları özel menü içerisinde mısır çorbası, turşu kavurma, kuymak, hamsi kuşu, su böreği, çorbalıklı lahana sarma, Laz böreği gibi Trabzon mutfağında önemli yeri olan birbirinden lezzetli yöresel yemekler bulunacak. Karadeniz mutfak kültürünü yansıtan bu özel menünün fiyatı içecekler dahil 255 TL olacak.

Trabzon merkeze 15 kilometre mesafedeki Ligene Köyü’nde yaşayan ve şu anda derneğin başkanı olan Funda Çuvalcı’nın önderliğinde, köyden kente göçü engellemek, ev ekonomisine katkı sağlamak ve Lingene Köyü’nü turizme kazandırmak hedefleriyle hayata geçirilen Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’nin toplam 32 üyesi bulunuyor. Dernek, köydeki kadınların hem ekonomik hem de sosyal açıdan gelişmesine katkı sağlayacak köy pazarıyla da adından söz ettiriyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Kökenlerin toprağından kahve kültürü

Etiyopya’nın İstanbul Başkonsolosluğunca “Kökenlerin toprağından kahve kültürü” adıyla düzenlenen etkinlikte ülkenin zengin kahve kültürü tanıtıldı. Etiyopya’nın İstanbul ...

ETÜDER yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Ev dışı tüketim kanalının varlığını kamuoyuna duyurmak amacıyla bir araya gelen şirketler tarafından kurulan ETÜDER ...

‘İnci’ kazanan restoranlar sahiplerini buldu

Hürriyet ve Karaca iş birliği ile gastronomi dünyasına kazandırılan 2020 ‘İncili Gastronomi Rehberi’ Hürriyet Kitap ...

Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan Host Summit’te yer alacak

Accor Türkiye Lüks Markalar Bölge Başkan Yardımcısı ve Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur ...

Unutulmuş Ekmekler. Eski tatların peşinde adım adım İtalya

Bu kitap aslında bir yolculuk niteliğinde. Yazar Rita Monastero kitabıyla ilgili: “Benimle birlikte kuzeyden güneye, ...