Anasayfa » Dosya » Tatlılarıyla içinizi ısıtan mekân: Habitude Artisan Patisserie

Tatlılarıyla içinizi ısıtan mekân: Habitude Artisan Patisserie

Kendi hayatı için aradığı kaliteyi kendisine ve başkalarına sunmaya çalışan bir çift olan Bilun Penpecioğlu ve Arcan Okan Kurşun: “Her şey güzel kahveyi, güzel tatlıyı aynı anda bulabileceğimiz ve bir yandan da ortamımızda kendimizi mutlu hissedeceğimiz bir yer aramakla başladı” diyor. New York’da International Culinary Center’da pastacılık ve ekmekçilik eğitimi alan profesyonel pastacı olan Bilun Penpecioğlu ve Arcan Okan Kurşun Habitude Artisan Patisserie’nin hikayesini paylaştı. 

Arcan Okan Kurşun, güzel bir Fransız pastanesi yaratma isteği ile çıktıkları yolda Habitude Artisan Patisserie’yi kurarken nasıl bir mekân istediklerini şu sözlerle anlatıyor: “Her şey güzel kahveyi, güzel tatlıyı aynı anda bulabileceğimiz ve bir yandan da ortamımızda kendimizi mutlu hissedeceğimiz bir yer aramakla başladı. İçeriğinden şüphe duymayacağımız, kalitesinden ödün vermeyen, yiyeceklerinin tadına ve hijyenine özen gösterilen, tasarımı ile huzur veren, sıcak bir mekânda keyifli zaman geçirmek istiyoruz ve bunun tamamını sunan bir yer yaratmak istedik. Onun uzmanlığını ağız tadımızla birleştirip güzel bir Fransız pastanesi yaratma isteğimizi gerçekleştirdik.” 

“Birinci hassasiyetimiz hijyen, ikincisi ise kullanılan malzeme kalitesi” 

Habitude Artisan Patisserie’nin lezzetlerini hazırlarken nelere dikkat ettiklerini ve menülerinde yer alan lezzetlerini anlatan Kurşun: “Kullandığımız her şeyi kendimiz üretiyoruz. Söz konusu gıda olduğunda en iyi bildiğiniz yerlerde bile ne yazık ki hijyen kültürü çok göstermelik olabiliyor. Mutfağın içinde her şey başka. Ürünlerimizi günlük şekilde özenle üretiyoruz. Birinci hassasiyetimiz hijyen, ikincisi ise kullanılan malzeme kalitesi. Birinci sınıf Belçika çikolatası, birinci sınıf süt ve yağ kullanıyoruz. Basque style (yanık) cheesecake, beyaz çikolatalı brownie, apple pie, pumpkin pie, muffinler, çeşitli kurabiyeler, unsuz, şekersiz, glütensiz veya vegan tatlılar ve tuzlular, sebzeli kiş çeşitleri, füme etli sandviç ve vegan sandviç gibi ürünlerimiz bulunuyor. En özel lezzetlerimiz arasında da basque style cheesecake’miz ve vegan tatlılarımız yer alıyor. Vegan muffinler, vegan sandviçler, glütensiz, unsuz, vegan pie ve tartlar, tahinli ve yer fıstıklı vegan kurabiye gibi sağlıklı tatlılarımız var. Glutensiz ürünlerimizde hem glütensiz un karışımı hem de sıfırdan yaptığımız kuru yemiş unları (badem, fındık vb.) unları kullanıyoruz. Vegan ürünlerimizi agave ve akçaağaç şurupları ile tatlandırıyoruz” diyor. 

“Kahve konusunda da iddialıyız” 

En önemli farkımız sağlıklı ürünlerimizin tatlarıyla da tatmin edici olması diyen Kurşun sözlerine şöyle son veriyor: “Yüksek kalitede ham maddeler kullanıp en güzel tarifleri en hijyenik şekilde üretmeye çalışıyoruz. Kahve konusunda ise özellikle iddialıyız. 2 farklı yerli kavurmacı ve 1 yabancı kavurmacı ile çok sayıda farklı menşeili kahveler demliyor ve sunuyoruz. Üçüncü nesil coffee shop olmak adına farklı ağız tatlarına hitap edebilecek aromalar sağlıyoruz. Espresso için La marzacco ModBar kullanıyoruz. Bu günümüzde dünyadaki en şık kahve makinelerinden biri olduğu gibi ve en kaliteli kahveleri de sunmamızı sağlayan bir teknolojiye sahip. Chado marka çaylar ile tatlılarımızın yanında özel karışım çay sevenleri de ihmal etmemiş oluyoruz.” 

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Kökenlerin toprağından kahve kültürü

Etiyopya’nın İstanbul Başkonsolosluğunca “Kökenlerin toprağından kahve kültürü” adıyla düzenlenen etkinlikte ülkenin zengin kahve kültürü tanıtıldı. Etiyopya’nın İstanbul ...

ETÜDER yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Ev dışı tüketim kanalının varlığını kamuoyuna duyurmak amacıyla bir araya gelen şirketler tarafından kurulan ETÜDER ...

‘İnci’ kazanan restoranlar sahiplerini buldu

Hürriyet ve Karaca iş birliği ile gastronomi dünyasına kazandırılan 2020 ‘İncili Gastronomi Rehberi’ Hürriyet Kitap ...

Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan Host Summit’te yer alacak

Accor Türkiye Lüks Markalar Bölge Başkan Yardımcısı ve Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur ...

Unutulmuş Ekmekler. Eski tatların peşinde adım adım İtalya

Bu kitap aslında bir yolculuk niteliğinde. Yazar Rita Monastero kitabıyla ilgili: “Benimle birlikte kuzeyden güneye, ...