Anasayfa » Dosya » Sevim Lokantası Üçüncü Kuşak Temsilcisi Gökmen Büyükdere:“RATIONAL yemek ve kalite anlamında en önemli tedarikçimiz”

Sevim Lokantası Üçüncü Kuşak Temsilcisi Gökmen Büyükdere:“RATIONAL yemek ve kalite anlamında en önemli tedarikçimiz”

Sevim Lokantası, 1969 yılında Mürteza Kurtulan tarafından Bornova’da hayata geçiriliyor. 50 yıl boyunca lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeyen lokanta, İzmir’in simge adreslerinden biri olmayı başarıyor. Türk mutfağının ayrım yapmadan en seçkin lezzetlerini misafirleriyle buluşturan Sevim Lokantası’nı Üçüncü Kuşak Temsilcisi Gökmen Büyükdere’den dinledik.

Sevim Lokantası, 1969 yılından bu yana, Türk mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini, çorbalarını, salata ve tatlılarını modern esnaf lokantası konseptiyle misafirlerine sunuyor. Gelenlere Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini sunmak istediklerini belirten Gökmen Büyükdere, “Üretimimizi gerçekleştirirken öncelikle üzerinde durduğumuz konular; doğallık, kalite ve lezzet. Bunları gerçekleştirmek amacıyla ürünlerinin kalitesinden emin olduğumuz köklü firmalar ile çalışmayı tercih ediyoruz” diyor.

“Pazarımızı geliştirmek istiyoruz”

Marka, Sevim Pastanesi ile başlayan lezzet yolculuğuna bugün Sevim Lokantası olarak, 4 şubede hizmet veriyor. Şube sayısını artırmak istediklerini belirten Büyükdere, yakında franchise vermeye başlayacaklarını da açıklayarak sözlerini şöyle sürdürüyor: “Şu anda dört şubemiz bulunuyor. Sevim Lokantası’nı ileriki süreçlerde İzmir’in dışına taşımayı, Manisa, Denizli, Aydın ve İstanbul’da büyüyerek pazarımızı geliştirmeyi istiyoruz.”

“Ürünlerimizi senelerdir aynı yerden tedarik ediyoruz”

Genelde Ege mutfağından seçkiler sunan Sevim Lokantası’nda hemen hemen bütün lezzetler spesiyal. 50 sene önce yapılan reçetelerle hizmet vermeye devam eden lokanta, günlük olarak ortalama 10 sıcak, 15 ise zeytinyağlı çıkarıyor. Menü belirlerken mevsim sebzelerini kullandıklarını belirten başarılı işletmeci, “Katkı maddesi kullanmıyoruz. Her şey doğal. Kaliteli malzemeler kullanıyoruz. Yemeklerimizin hepsinde iddialıyız. Macar gulaşımız ve kadın budu köftemizin müdavimi var. Ürünlerimizi senelerdir aynı yerden tedarik ediyoruz. Hünkar beğendi, kadınbudu köfte, Ali paşa kebabı da bir o kadar sevilen lezzetlerimizden” ifadelerini kullanıyor. 

“Bizi ileriye doğru taşıyabilecek en önemli unsurlardan biri”

Sevim Lokantası’nın mutfaktaki yardımcısı ise RATIONAL fırınları oluyor. Hemen hemen her yemek RATIONAL fırınlarında lezzetleniyor. Gökmen Büyükdere RATIONAL fırınlarıyla 6 sene önce İstanbul’da bir fuarda tanıştıklarını dile getirerek şunları söylüyor: “Fırınla ilgili çok araştırmalar yaptım. RATIONAL’in programlanabilir pişirmeyi bütün şubelerde aynı standartta sağladığı yönünde bilgiler aldım. Bununla ilgili RATIONAL’in düzenlediği demolara katıldım. Ve RATIONAL ile yoluma devam etmeye karar verdim. Üretim hanemizde ve tüm şubelerimizde RATIONAL kullanıyoruz. Çok güzel bir fırın. Bizi ileriye doğru taşıyabilecek en önemli unsurlardan biri. Franchise vereceğimiz şubelerimizde de RATIONAL kullanacağız.”

“RATIONAL’le emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz”

RATIONAL, Sevim Lokantası’na büyük kolaylık sağlıyor. Öyle ki hemen hemen her yemek RATIONAL fırınlarında pişiyor. RATIONAL’in kendilerine hem maddi hem de lezzet anlamında fayda sağladığını belirten Büyükdere sözlerini şöyle noktalıyor: “Tüm yemeklerimizi RATIONAL fırınlarında pişiriyoruz. Sarmalardan etlere, balık yemeklerimizden haşlamalara kadar her yemek RATIONAL’de lezzet kazanıyor. Bu pratiklik bize zamandan tasarruf sağlıyor. Standardizasyon açısından da kolaylık sağladığı gibi fireyi de minimuma indiriyor. RATIONAL kalite anlamında en önemli tedarikçimiz. Biz de RATIONAL’le emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz.”

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Ayasofya manzarasına karşı bir meze rüyası

10 Karaköy’ün teras restoranı Bahane ON10’da, meze konseptine bağlı kalarak misafirlerine farklı lezzetler deneten mekânın ...

Nitelikli kahvenin izini sürenlerin adresi: Cup Of Joy

Bebek’teki Yasemin Pasajı’nda küçük bir dükkânda açılarak Türkiye’deki “nitelikli kahve” sektörünün ilklerinden olan Cup Of ...

Her gün değişen menüsüyle fark yaratan bir mekân: SAPA İstanbul

“Sadece mükemmel ürünü değil ürünün her şeyini değerlendirmeye çalışıyoruz” diyen Onur Binerbay ve Murat Bozok ...

“RATIONAL ısı ve zaman kontrolü ile aynı kalitede ürünler elde etmemizi sağlıyor”

Para Gastroteka, alışılmışın dışında sunduğu konsepti ile yaklaşık dört ay önce kapılarını açtı. Uzak Doğu ...

”La Lorraine ekmekleri ile menüm daha da zenginleşti”

Bol tahıllı, lif kaynağı ve lezzetiyle her öğünün vazgeçilmezlerinden olan ekmekler ustaların tarifleri ile yeniden ...