Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - röportaj / Konuk: Sibel Neziroğlu / Eklenme Tarihi: 01.09.2019

Zengin menüsüyle Nişantaşı’nın gözdesi: Linden Patisserie

Özyeğin Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra birçok farklı sektörde çalışan ve kariyerine kendi işyerinde devam etmek isteyen Linden Patisserie’nin ortaklarından Sibel Neziroğlu 2015 yılında Le Cordon Blue İstanbul’da Diplome de Patisserie eğitimi alarak hayalini gerçekleştirmek için ilk adımını atıyor. Linden’in kuruluş hikayesinden bahseden Neziroğlu Ocak ayında Nişantaşı’nda kapılarını açtıklarını belirterek: “4 ortak, geçmiş deneyimlerimizden yola çıkarak Linden’i kurduk. Her birimizin eğitimleri farklı yerlerde oldu ve biz bu harmanı çok sevdik. Mutfak sanatları akademisinin, Le Cordon Bleu‘nun ve farklı birçok işletmede çalışmanın harmanı diyebiliriz” diyor.

“Hayalimiz yeni nesil bir pastane konsepti yaratmaktı”
Dekorasyondan mutfağa kadar yeni nesil pastane konseptini hayal eden ve bu şekilde yola devam ettiklerini söyleyen Sibel Neziroğlu, kullandığımız malzemeleri özenle seçtiklerini söylerken sözlerine şöyle devam ediyor: “Hiçbir ürünümüzde hazır karışım kullanmayarak en doğalını yapmayı hedefledik ve bizim yemeyeceğimiz hiçbir ürünü mutfağımıza sokmuyoruz. Mümkün olduğunca her şeyin doğalını kullanmaya özen gösteriyoruz.”



“Özel el yapımı çikolatalarımız menümüzde en sevilen lezzetler arasında”
Tatlı seçeneklerden tuzlu seçeneklere kadar geniş bir menüye sahip olan Linden Patisserie’de günün her saati 12 farklı çeşit ekmek üstü lezzetleri, serpme kahvaltı, kiş ve salata çeşitlerini bulanabileceğini dile getiren Nezir oğlu ürün çeşitliliğinden şöyle söz ediyor: “Tatlı çeşitlerimiz olarak pasta, tart, sıcak çikolatalı ürünler ve yine kendimizin yaptığı çikolata çeşitlerimizi bulabilirsiniz. Bunlara ilaveten her gün vitrinimizde glutensiz ve şekersiz tatlı, tuzlu alternatiflerimiz bulunmaktadır. Kahve ve çay seçeneklerimizi ve her zaman taze olarak özel harman ıhlamur çayımızı da Linden Patisserie’de bulabilirsiniz. Ekşi mayalı ekmeklerimizle yaptığımız ekmek üstü lezzetler, ıhlamurlu pasta, şekersiz cheesecake ve özel el yapımı çikolatalarımız menümüzde en sevilen lezzetler arasında.”



“Menümüzü sıklıkla yeniliyoruz”
Doğal ürünler kullanarak dinamik bir menüyle farklılaştıklarını söyleyen ve Anadolu yakasına da bir şube açmayı düşündüklerinden bahseden Neziroğlu son olarak: “5 çeşit ekşi mayalı ekmeğimiz var ve kullandığımız tüm unlarımız organik sertifikalıdır. Peynirlerimizi çiftlikten özel olarak taze alıyoruz, reçelimizi kendimiz yapıyoruz. Tüm ürünlerimizi özenle seçiyoruz. Menümüzü sıklıkla yeniliyoruz ve vitrinimizde her gün menüde olmayan farklı bir lezzeti bulabilirsiniz. Ürünlerimizin bir kısmını yakın zamanda farklı satış noktalarında da bulabileceksiniz. Restoranlara özel olarak üretim yapabiliyoruz, şu anda çalıştığımız birkaç yer var bu restoran sayısını arttırarak ekmeklerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz” diyor.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.