Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - röportaj / Konuk: İ. Fikret Demirtürk / Eklenme Tarihi: 26.06.2018

Mirage Park Resort Hotel “Glutensiz Mutfak Projesi” ile bir ilke imza atıyor!

Doğanın bütün cömertliğini insanlara sunan Kemer’in Göynük Beldesi’nde konumlandırılan Mirage Park Resort Hotel, bugünlerde “Glutensiz Mutfak Projesi” ile adından söz ettiriyor. Projeyi, Mirage Park Resort Hotel Genel Müdürü Turizm Koordinatörü ve Mimar İ. Fikret Demirtürk’ten dinliyoruz.

Mirage Park Resort Hotel olarak Antalya Kemer Göynük Beldesi’nde 110 dönüm arazi üzerinde 1996 yılından beri hizmet veriyor. Mirage Park Resort Hotel Genel Müdürü Turizm Koordinatörü ve Mimar İ. Fikret Demirtürk, otel hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Birçok ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yapan ve tüm organizasyonları başarı ile gerçekleştiren otelimiz, GÜRİŞ bünyesine tekrar dahil olduğu 2015 Aralık ayından itibaren yoğun bir renovasyon dönemine girdi. Tesisimiz çağı yakalayan ve uzun yıllar boyunca güncelliğini kaybetmeyecek şekilde yeniden dizayn edildi. Renovasyon döneminde mutfağımız da misafirlerimizin beklentilerine ve yüksek hijyen standartlarına uygun olarak sıfırdan tasarlanmış ve Türkiye’nin ilk ve tek özel glutensiz ürünler mutfağı ilavesi ile hizmete açıldı.”



“Misafirlerimizin beklentileri bizim için çok önemli ve değerli”
Alerjen misafirleri için rutin hale gelen bir uygulamalarının bir süredir mevcut olduğunu belirten Demirtürk, “Glutensiz Mutfak Projesi”ni şöyle anlatıyor: “Restoranlarımızda alerjen sembollerinin bulunduğu tablolar ile misafirler diyetlerine uygun seçim için yönlendiriliyor. Bu proje ile günümüzde artan Çölyak bilincine uygun olarak glutensiz beslenmeye ihtiyaç duyan misafirlerimize de hitap etmek istedik. Değişen gıda ve beslenme hassasiyetlerine uygun olarak gluten intoleransı ve Çölyak hastalığı olan misafirlerimize, diğer mutfak alanlarımızdan bağımsız inşa edilen ‘Gluten Free Mutfağımız’ ve özel eğitimli ekibimizle farklı bir hizmet sunuyoruz.” Misafirlerinin isteklerine uygun açık büfe, çocuk büfesi, bebek büfesi ve diyet büfesinin yanı sıra ‘Gluten Free Mutfak’ta hazırlanan yüzde 100 glutensiz ürünlerle, Türkiye’nin glutensiz mutfağına sahip 5 yıldızlı ilk ve tek oteli olduklarını belirten Demirtürk, “Akdeniz’in İncisi Mirage Park Resort hizmet kalitesini sürekli üst seviyede tutma gayreti içindeyiz” diyor.



“Gluten alerjisi olan misafirlerin yeme-içme ihtiyaçları ayrı değerlendiriliyor”
Gelen rezervasyonlara ve tesise giriş yapan konukların talepleri doğrultusunda misafir ilişkileri biriminin yönlendirmesi ile satınalma aşamasından sunuma kadar gerçekleşen tüm sürecin hijyenik bir ortamda gerçekleştiğini vurgulayan Demirtürk, üretim süreçlerini şöyle anlatıyor: “Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin kullanıldığı, misafir için özel hazırlanan menülerimiz mevcut. Hammadde deposu, üretim alanı ve ekipmanı tamamen özel ve diğer alanlardan izoledir. Misafirimiz, konaklama yaptığı süre boyunca gluten menüsü üzerinden belirlediği gıda ve ürünleri tüketiyor. Ekmek, çorba, makarna, salata, ana yemek ve tatlı çeşitlerinin bulunduğu zengin bir menü sunuyoruz.”



“Çölyak hastalarının tatil tercihlerinde gluten free mutfağımız önemli rol oynuyor”

Kendilerini tercih eden misafirlerinin beslenme ile ilgili tedirginlik yaşamadıklarını ifade eden Demirtürk, aldıkları geri dönüşleri ise şöyle anlatıyor: “Misafirlerimiz uygulamalarımız sayesinde son derece memnun ayrılıyorlar. Çölyak, beslenme ve dolayısıyla yaşam biçimini kökten değiştiren bir rahatsızlık ve bu konudaki farkındalık gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla sosyal medyanın da gücüyle birlikte, gelecekte bu hizmetin pek çok işletmede de uygulanacağını düşünüyorum. Örnek uygulamanın öncüsü olmak bize ayrı bir mutluluk yaşatıyor.”


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.