Anasayfa » Haber » Moda’da bir mahalle gustosu: Muutto

Moda’da bir mahalle gustosu: Muutto

Muutto, yaklaşık beş ay önce şef Umut Karakuş’un ellerinde hayat buluyor. Bir göç hikâyesiyle yola çıkan mekân, adını kısa sürede Moda’dan lezzet tutkunlarına duyurmayı başarıyor. “Benim için en doğru yer mutfaktı” diyen mekânın Kurucu Ortağı ve Şefi Umut Karakuş’u ziyaret ettik ve bu “göç” hikâyesini kendisinden dinledik.

Umut Karakuş için mutfak, çocukluktan gelen bir tutku. Rutine karşı bir insan olarak her daim yeniliğin ve farklı şeylerin peşinde koşan başarılı ismin yolu yıllar sonra mutfakla kesişiyor. Cordon Bleu mezunu olan Karakuş, “Ailemin hepsi bu sektörde. O yüzden mutfak benim için temelden alaylı olarak girdiğim bir meslek. Dolayısıyla mutfağı aileden öğrenip, okulda test ettim” diyor. 

“Baharat kütüphanesi ile Türkiye’de bir ilk” 

Hep en iyiyi gözeten ve yeni şeyler yapmaya meraklı olan Umut Karakuş’un yemek serüveni şef Maksut Aşkar’la beraber başlıyor. “Benim için en doğru yer mutfaktı” diyor başarılı şef ve mutfakta sonsuzluğu görüyor. Bir süre Londra’da bulunan sonrasında; Duble Meze Bar’da yürüttüğü çalışmalarla farkını ortaya koyan Karakuş, Fairmont Quasar Istanbul’da bulunduğu dönemde otele kurmuş olduğu baharat kütüphanesiyle de Türkiye’de bir ilke imza atıyor. 

Anadolu lezzetleri ve hikâyeleri 

Muutto ise Umut Karakuş’un son projesi. Muutto’yu ‘10 yıldır kurgulamış olduğu göç mutfağının bir araya gelmesi’ olarak tanımlıyor. Bu topraklarda yaşamış halkların yemek kültürlerini Muutto’da yeniden yorumlayan Umut Karakuş, bu eşsiz tatları misafirlerine tattırmakla kalmıyor aynı zamanda hikâyelerini de gelenlerle paylaşıyor. Karakuş, “Bu ürünlerin bugünlere ulaşmasına vesile olan halklara, Muuto konsepti ile bir selam vermek istedim” diyor. 

“Yemek sadece karın doyuran bir şey değil” 

Muutto, Fince’de “Göç” demek. Konseptin daha çok Avrupa’ya anlatılması gerektiğini düşünen başarılı girişimci, bu proje ile aslında küçük bir mahalle gustosu yaratıyor. Kısa sürede ismini Moda’dan dünyaya duyuran marka, daha şimdiden Helsinki ve Zürih’ten teklif alıyor. Muutto’yu İstanbul’da tek şubeyle devam ettirecek olan Umut Karakuş şunları söylüyor: “Muutto’da yemeğin servis ediliş hakkını vermeye çalışıyoruz. Yemek sadece karın doyuran bir şey değil. Biz yemeklerin hikâyesini de anlatmak istiyoruz. Bunu daha fazla kişiye ulaşmak için uygun fiyatlarla yapıyoruz.” 

İmza lezzetler 

Muutto, aslında her gelenin kendine göre bir şeyler bulabileceği bir mekân. Başta en çok sevilenlerden acılı olmak üzere ayranlar farklı çeşitleriyle Muutto’nun imza tatlarından. Tantuni ise yeniden yorumlanıyor. Yağda kızarmayan ızgara falafel, baklava hamuruna sarılı kaburga dürüm, hellimli ciğer, İzmir kelle söğüş, kokoreç mekânın doyumsuz lezzetlerinden. Mezeler ise; gerek sunumları gerekse de tatlarıyla adeta işin ustasından. 

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Kökenlerin toprağından kahve kültürü

Etiyopya’nın İstanbul Başkonsolosluğunca “Kökenlerin toprağından kahve kültürü” adıyla düzenlenen etkinlikte ülkenin zengin kahve kültürü tanıtıldı. Etiyopya’nın İstanbul ...

ETÜDER yıllık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Ev dışı tüketim kanalının varlığını kamuoyuna duyurmak amacıyla bir araya gelen şirketler tarafından kurulan ETÜDER ...

‘İnci’ kazanan restoranlar sahiplerini buldu

Hürriyet ve Karaca iş birliği ile gastronomi dünyasına kazandırılan 2020 ‘İncili Gastronomi Rehberi’ Hürriyet Kitap ...

Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur Talayhan Host Summit’te yer alacak

Accor Türkiye Lüks Markalar Bölge Başkan Yardımcısı ve Swissôtel The Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü Uğur ...

Unutulmuş Ekmekler. Eski tatların peşinde adım adım İtalya

Bu kitap aslında bir yolculuk niteliğinde. Yazar Rita Monastero kitabıyla ilgili: “Benimle birlikte kuzeyden güneye, ...