Moda Çikolatacısı işletme sahibi Selçuk Vayiç: “Asıl işin fırında bittiğini anladığım zaman RATIONAL’i tercih ettim”

Yaklaşık beş yıl önce Moda’da hayata geçen Moda Çikolatacısı kaliteyi ve lezzeti bir arada sunuyor. Yine Moda’da ikinci şubesini açan Moda Çikolatacısı yeni yerinde konsept değişikliğine giderek bir adım daha öne çıkıyor. Bir araya geldiğimiz işletme sahibi Selçuk Vayiç, “Aklımızdaki tek şey kalite” diyor. 

On üç yıllık fizik öğretmenliği kariyeri sonrası yeme-içme sektörüne adım atan Moda Çikolatacısı işletmecisi Selçuk Vayiç tatlı ve çikolataya olan sevgisiyle bu işe adımını attığını söylüyor. Beş yıl boyunca kendi çikolatalarını ve tatlılarını yaptıklarını dile getiren Vayiç sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu işe merakım ve sevgim dolayısıyla girdim. Tatlıyı ve çikolatayı çok seviyorum. Moda Çikolatacısı’nın macerası da bu şekilde başladı ve beş yıl boyunca ilk yerimizde kendi çikolatamızı ve tatlılarımızı yaptık. Belli bir kesime hitap ettik ve insanlardan iyi ve kötü tepkiler aldık. Gelen eleştirilerle kendimiz geliştirip iyileştirildik.” 

“Konseptimizi biraz daha genişletmek ve kahvaltı servis etmek istedik” 

Yine Moda’da faaliyete geçirdikleri ikinci şubelerinden ve oluşturdukları yeni konsepti anlatan Vayiç yeni sunmaya başladıkları kahvaltı servisinden bahsediyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “İkinci şubemizi de daha yeni faaliyete geçirdik. Buradaki konseptimizi biraz daha genişletmek ve kahvaltı servis etmek istedik. Tatlı kahvaltıyı menümüze koymayı planlamıştık ama insanların bizden istedikleri çok daha farklı ürünler oldu. Biz de ekmek üstü kahvaltıları, özel Fransız usulü kahvaltılar servis etmeye başladık. Şefimiz Kemal Hatunoğlu bu konuda çok başarılı. Onun dışında pasta şefimiz Atiye Üner pasta ve ekmeklerimizle ilgileniyor. Ekmeklerimizi de kendimiz yapıyoruz. Kruvasan dışında her şeyi kendi mutfağımızda yapıyoruz. Diğer ürünlerimizi de işinde en iyisi kimse ondan tedarik ediyoruz.” 

“İnsanların yediklerinde akıllarında kalmasını istediğimiz ürünler ortaya çıkartıyoruz” 

Moda Çikolatacısı olarak hayatına devam eden işletmenin yeni konseptine gelen olumlu tepkilerden sonra kahvaltıdan sonra tatlı yeme ihtiyacına en iyi şekilde cevap verdiğini söyleyen Vayiç: “Çikolatacı olduğumuz için kahvaltı servisimize gelen tepkiler oldu ama kahvaltılarımızı denediklerinde kahvaltıdan sonra tatlı da yemek istiyoruz dediler. Kahvaltıdan sonra aslında tatlı yeme ihtiyacı da duyuyoruz ve biz bu ihtiyaca en iyi şekilde cevap verdiğimizi düşünüyorum. Kendimize özel ve insanların yediklerinde akıllarında kalmasını istediğimiz ürünler ortaya çıkartıyoruz. Yaptığımız ürünlerde hazır karışım kullanmıyoruz. Pastacılıkla ilgili kullandığımız ürünler gerçekten kaliteli ve dünya markası olan ürünler oluyor. Akılımızdaki tek şey kalite. Her şeyin kaliteli olması için uğraşıyoruz” diyor. 

“Yapabildiklerimi gördükten sonra RATIONAL’i iyi ki seçmişiz” 

RATIONAL ile çalışmaya başlama hikâyesinden de bahseden Selçuk Vayiç RATIONAL fırını tanıdıktan sonra iyi ki RATIONAL’i seçmişiz diyor ve ekliyor: “Yaklaşık olarak üç yıldır kendi pastalarımızı kendimiz yaptığımız için bir fırınımız vardı ama biz o fırının içerisinde bir profiterol patuşasını yapamıyorduk. Browniyi de doğru düzgün pişiremiyorduk. Teknik anlamda bu durumun sıkıntısını yaşıyorduk. İyi bir fırın almam gerekiyordu ve bu yüzden RATIONAL’i tercih ettim. Eski fırınımızı kullanırken Türkiye’nin alanında en iyi şeflerini getirmemize rağmen fırın yüzünden istediğimiz sonucu alamadık. Asıl işin fırında bittiğini anladığım zaman RATIONAL’i tercih ettim. Fırını tanıdıktan ve içerisinde yapabildiklerini gördükten sonra RATIONAL’i iyi ki seçmişiz diyorum. Kahvaltı servis ettiğimiz için birçok fırınlanması gereken ürünümüz oluyor. Bunun dışında hemen fırınlanması ve servis edilmesi gereken ürünleri de RATIONAL fırın ile çok iyi bir şekilde yapabiliyoruz.” 

“RATIONAL fırının pratikliğinde çokça yararlanıyoruz” 

RATIONAL fırının sağladığı kolaylıklardan kendi kendini temizleme özelliğini çok sevdiğini dile getiren Vayiç sözlerine şöyle son veriyor: “Pastacılıkla ilgili olan bütün her şeyi RATIONAL fırında pişiriyoruz. Panzerotti diye bir İtalyan pişisi servis ediyoruz. Onu yağda da yapıyoruz fırında da ve çok güzel oluyor. Fırınlanması gereken ekmek üstü kahvaltılıklarımız var ve onları pratik bir şekilde fırınlayıp servis edebiliyoruz. RATIONAL fırının pratikliğinde çokça yararlanıyoruz. RATIONAL fırını yeni açtığımız şubemizde kullanıyoruz çünkü tüm üretimimiz burada gerçekleşiyor. Fırınımız günde beş altı saat çalışıyor. Kahvaltı servisimiz saat 16’ya kadar olduğu için fırınımız çoğunlukla sabah saatlerinde çalışıyor.” 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Metro Türkiye ev sahipliğinde 2. İstanbul Coğrafi İşaret Zirvesi

Türk mutfağının daimiyetini sağlama ve gelecek nesillere miras bırakma misyonunu üstlenen Metro Türkiye ev sahipliğinde; TÜRKPATENT, TOBB ...

Foodinlife, Avrupa’nın ilk su altı restoranı Under’ı ziyaret etti

Sözen Organizasyon Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen’in de ziyaret ettiği Avrupa’nın ilk su altı restoranı ...

RATIONAL mutfakta kullanım kolaylığı, hız ve istediğiniz yemek kalitesine ulaşmanızı sağlıyor

Geçmişten günümüze hemen hemen her sofrada, her özel günde yer alan pastalar maharetli ellerden çıkıyor. ...

Arnavutköy’de geleneksel bir İtalyan mutfağı: Antica Locanda

Antica Locanda, geleneksel İtalyan mutfağının şehirdeki gerçek temsilcilerinden. Mekân, Milano doğumlu deneyimli şef Gian Carlo ...

50 Top Italy Guide 2020 belli oldu

50 Top Italy Guide 2020 rehberine giren restoranlar açıklandı. Listede şef Massimo Bottura’nın Modena’da yer ...