Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - makale / Eklenme Tarihi: 26.10.2007

SLOW FOOD

Executive Chef Mehmet YALÇINKAYA
Kaz dağlarında bir İtalyan tarafından uygulanan bu yemek tarzı aslında tam fast food yemeklerinden ve sanayi yemeklerinden uzaklaşarak, özgün naturel yemekler ve tamamen yörede yetişebilecek ürünlerin kullanılmasıyla ilgili. Bu İtalyan meslektaşımıza göre bunların dünyada belirli bir grup tarafından uygulandığını söylemeside ayrıca bir komedi çünkü sevgili dostumuz orada yine bizim Anadolu kadınımızın ürettiği ürünlerle bu çalışmaları yapmasıda ayrı bir yazı konusu. aslında SLOW FOOD ülkemizde halen ciddi anlamda Anadolu' da uygulanmaktadır. Yani benim Annem hala külde çörek, keş, bazlama ve benzeri yiyecekler üretmekte hatta köy eriştesi kesmektedir. Balıkesir' de kurutulmuş kaymak üretilmekte olup bir gazetemizde bir satır yazı yayınlatamadık iyi yapılmış bir yağlı keş permesandan on kat daha lezzetlidir. Kısaca Türk mutfağına Avrupa bilmişleri ve sosyetemiz tarafından yeni bir oyuncak verilmekte hayırlı olsun SLOW FOOD meraklıları buyrun bizim köye.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.