Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - makale / Eklenme Tarihi: 07.08.2014

Tok Tutan Yaz Lezzetleri

Bodrum Catamaran Club’ın sahibi ve işletmecisi Dilek Birgen
Sıcak yaz günleri için sizlere serinletici başlangıçların tarifini sunuyorum.

Yeşil Elmalı Soğuk Yoğurt Çorbası

Malzemeler:
2 adet salatalık (22,00 kalori )
3 adet taze soğan (45,00 kalori )
2 adet yeşil elma (160,00 kalori )
1 yemek kaşığı limonsuyu (10,36 kalori )
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (0,30 kalori )
2 su bardağı yoğurt (450,30 kalori )
2 su bardağı sebze suyu (92,00 kalori )
1 yemek kaşığı zeytinyağı (110,32 kalori )
2 tatlı kaşığı doğranmış taze nane (0,12 kalori )
Sıvı tuz  (0,10 kalori )
1 tutam taze çekilmiş karabiber (25,50 kalori )

~916,00 kalori toplam
~229,00 kalori kişi başı

Hazırlanışı:
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Küçük küçük doğranmış taze soğanları iki dakika kavurun. İrice, küp şeklinde doğranmış salatalıkları ve elmaları ilave edin. Üç dakika pişirin. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile birlikte sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edin. Hafifçe kaynatıp altını kısın ve 10 dakika pişirin. Nane ile birlikte blender'a alıp hepsini püre gibi çekin. Püre haline getirdiğiniz karışımı süzgeçten geçirip ılık haline gelinceye kadar soğumaya bırakın. Yoğurdu bir kapın içinde çırpın, süzgeçten geçirilmiş ılık pürenin içine,  yavaş yavaş ilave edin. Buzdolabında servis edene kadar soğutun.
Sebze Suyu: Mevsimine göre evde bulunan sebzeleri iri iri doğrayın, soğan, az tuz, karabiber ekleyerek 3 litre suda kısık ateşte bir saat, düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın. Bir süzgecin içine ince tülbent serin, sebzelerin suyu buradan bir kaba aktarın. Daha sonra saklanacak kavanoza aktararak soğutun. Soğuyunca buzdolabında muhafaza edin. Bir hafta içinde tüketin.   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panko ve Parmesanlı Kıtır Tavuk

Malzemeler:

450 gram ince kesilmiş tavuk göğüs (967,50 kalori )
1 su bardağı kefir (120,00 kalori )
1 su bardağı panko  (0,00 kalori )
½ su bardağı rende parmesan peyniri (509,55 kalori )
½ su bardağı rende cheddar peyniri (477,56 kalori )
¼ çay bardağı zeytinyağı (1.768,00 kalori )
1 tutam tuz (1,10 kalori )
1 tutam taze çekilmiş karabiber (25,50 kalori )
~2101,21 kalori toplam
~525,30 kalori kişi başı

Hazırlanışı:
Fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. Kefiri derin bir kaba dökün, yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin ve tavukları 15 dakika içinde marine edin. Ayrı bir kapta panko ve rendelenmiş peynirleri ( parmesan-cheddar) karıştırıp tabağa alın. Tavukları kefirden çıkartıp peynirli pankoya bulayın. Tuz karabiber ilave edin. 10 dakika bir yüzünü pişirin. Ters çevirip tekrar 10 dakika kadar öteki tarafını pişirip sıcakken servis edin.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.