Anasayfa » Dosya » Kahve Deryası yüzü aşkın şubesiyle kahve severlerle buluşuyor

Kahve Deryası yüzü aşkın şubesiyle kahve severlerle buluşuyor

2006 yılında kafe sektörüne adım atan ve 2009 yılında İzmir Bornova’da kurulan Kahve Deryası’nın hikayesini Kahve Deryası Yönetim Kurulu Başkanı Murat İşlek’ten dinledik.

2009 yılında İzmir’de başlayan hikayelerini bugün başka şehir ve ülkelerde devam ettiren Kahve Deryası Yönetim Kurulu Başkanı Murat İşlek: “Kahve Deryası 2009 yılında İzmir Bornova’da kurulmuş önce İzmir’e sonra Türkiye’nin muhtelif şehirlerine ve daha sonra yurtdışına şubeler açarak hizmet ağını her geçen gün geliştirmiş bir franchising şirketidir. Cafe ve cafe-restoran konsepti dahilinde kahve çeşitleri, çikolata, pasta, waffle ve dünya mutfağı ürünlerini Kahve Deryası’nda misafirlerimize sunuyoruz.



“Kendi harmanımız olan klasik Türk kahvesi en çok tercih edilen ürünümüz”

Ürün çeşitliliğinden ve en çok tercih edilen kahvelerinden de bahseden Murat İşlek: “Klasik ve aromalı Türk kahvesi çeşitleri, espressolu Avrupa kahveleri, klasik ve aromalı filtre kahveler, yöresel kahveler, yeni nesil kahveler, salepler, sıcak çikolata çeşitleri, frappe ve frozen içecekler, soğuk kahveler ve milkshake’ler, klasik, bitkisel ve meyveli çaylar, pasta ve kekler, çikolata, waffle, kruvasan çeşitlerimiz mevcut. En fazla tercih edilen kahvemiz tabii ki kendi harmanımız olan klasik Türk kahvesi, dibek Türk kahvesi ve Epressomuz” diyor.

“Yeni nesil kahvelere uzun süredir menümüzde yer veriyoruz”
Kahve Deryası, olarak bugün Türkiye’de 25 farklı ilde ve yurtdışında 7 farklı ilde toplamda 100’ü aşkın şubeyle hizmet verdiğini dile getiren ve yeni nesil kahvecilik anlayışına bakış açısını bizimle paylaşan Murat İşlek sözlerine şöyle devam ediyor: “Şubelerimizin yüzde 95’i franchise, Suudi Arabistan’daki şubelerimiz ise master franchise olarak işletilmekte. Yeni nesil kahveciliğe olan ilgi Türkiye’nin kahve konusunda daha fazlasını aradığının kanıtıdır. Kahve sektöründe 1. nesil geleneksel Türk kahvesi tüketirken 2. nesil espressolu Avrupa kahvelerini tüketiyordu şimdi ise ülke olarak 3. nesli yaşıyoruz. Yeni nesil kahvecilikte farklı demleme metodlarıyla kahvenin tadını çıkarmaktayız. Biz de Kahve Deryası olarak yeni nesil kahvelere uzun süredir menümüzde yer veriyoruz.”

“Uygun ürün fiyatları noktasında farklı konumda bulunuyoruz”

Farklılaştıkları en önemli noktalarının 2 sene önce hayata geçirdikleri kahve fabrikaları ile birlikte menülerinin büyük bir kısmını kendilerinin üretmeleri olduğunu dile getiren ve sözlerine geleceğe dair hedef ve projelerinden söz ederek son veren İşlek: “Tüm kahve çeşitleri, soslar, şuruplar, salepler, sıcak çikolatalar ve diğer toz ürün grubunu kendimize özel formül ve blendimiz ile üreterek hem lezzette hem de franchise’larımız için uygun ürün fiyatları noktasında farklı konumda bulunuyoruz. Bugüne kadar geçen sürece dönüp baktığımızda özellikle son 3 yılda geldiğimiz nokta gelecek yıllarda ulaşmayı planladığımız hedefler için bizi cesaretlendiriyor çünkü bu süreçte sadece markamız değil Türkiye de franchising sistemi konusunda büyük yol kat etmiştir. Artık girişimciler franchise yani ticari imtiyazın avantajlarını görerek ve yaşayarak anlamışlardır. Geleceğe dair hedefimiz; kurmuş olduğumuz kahve fabrikası ve üretim tesisi sayesinde hem franchise veren hem de yurt içi ve yurtdışında kahve sektörüne ürün tedariki sağlayan bir marka olmaktır” diyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*

x

Check Also

Tatlılarıyla içinizi ısıtan mekân: Habitude Artisan Patisserie

Kendi hayatı için aradığı kaliteyi kendisine ve başkalarına sunmaya çalışan bir çift olan Bilun Penpecioğlu ...

Uno’dan, Anfaş’ta “Şef Sohbetleri” panelleri

Uno, Anfaş’ta düzenlediği “Şef Sohbetleri” konseptiyle ziyaretçilere keyifli paneller yaşatmaya devam ediyor. Bunlardan biri de ...

Magnus Nilsson, MAD Akademi Direktörü seçildi

İsveç’te, geçen yılın sonunda kapanan ve çok beğenilen bir restoran olan Faviken’in şefi Magnus Nilsson, ...

Trabzon mutfağı Hilton İstanbul Bosphorus’ta

Hilton İstanbul Bosphorus’un Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global ...

ANFAŞ’ın 31. Hotel Equipment ve 27. Food Product fuarları kapılarını açtı

Turizm ve gıda sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşması ANFAŞ Hotel Equipment – 31.Uluslararası Konaklama ve ...