Asya füzyon mutfağının İstanbul’daki temsilcisi: Banyan
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 18.10.2019 10:51:16

Asya füzyon mutfağının İstanbul’daki temsilcisi: Banyan

Banyan ilk olarak 2003 yılında Nişantaşı’nda hayata geçiriliyor. Üç sene sonra ise Ortaköy’de Boğaz manzaralı şimdiki yerine taşınıyor. Asya füzyon mutfağı olan Banyan, Uzak Doğu mutfağının zengin tatlarını dünya mutfağı ile harmanlıyor. Soul Group bünyesinde hizmet veren markayı Kurucusu Cem Pasinli’den dinledik.

Banyan ismi Asya ve Hindistan bölgesinde bulunan heybetli bir ağaçtan geliyor. Bu ağacın dalları sarmaşık halinde büyüyor ve toprağa temas ettiği an tekrar kök salıyor. Aslı ve Cem Pasinli çiftinin balayı sırasında yaptığı Tayland seyahatinde bu ağaç kendilerine ilham oluyor ve Banyan’ı yemek yemenin karın doyurmaktan çok daha öte bütün duyuları hatta ruhu doyurmak üzere tasarlayan Cem Pasinli, “İşte hedefimiz bu” diyor. 

“Yeme içme ve restoran sektörünü yakından takip ediyorum”
Her zaman tutkum olan yeme içme sektörü ile yakından ilgilendim diyen başarılı girişimci, “Türk ve dünya yeme içme ve restoran sektörünü yakından takip ettim. 2003 yılında eşimle birlikte ilk restoranımız olan Banyan’ı, 2012 yılında ise La Mancha, Kydonia ve İncirli Şaraphane restoranlarımızı hayata geçirdik ve 2015 yılı itibari ile de kurumsal hayattan ayrılarak restoranlarımızın yönetimine geçtik” ifadelerini kullanıyor.

“Mevsimsellik, yerli üreticiden tedarik ve kalite birinci önceliğimiz”
Merdivenlerden çıkıp Banyan’a girerken sizi akvaryumun içinde bonzai şeklinde bir Banyan ağacı karşılıyor. Japon’ların aquscape olarak adlandırılan su içi bahçesi sanatının bir örneği bu. Mutfak ekibi; wasabiyle yaptığı taco hamurundan, moleküler sriracha toplara, ballı karamelize soğan salatasından, chilli, wasabi, zencefilli çikolatayla kaplamaya kadar birçok yeniliği ortaya çıkarıyor. “Mevsimsellik, yerli üreticiden tedarik ve kalite birinci önceliğimiz” diyen Cem Pasinli menüde yer alan lezzetleri şöyle sıralıyor: “Menüde yer alan lezzetler; tuna sushi roll, kendi geliştirdiğimiz Kimchii soslu Crazy Salmon roll, tuna carpaccio, acılı ponzu soslu tuna tataki, satay çeşitleri, baharatlı küp bonfile tatlı chili soya sos ve Malezya usulü kuzu kaburgadır. Bu yemeklerin hepsi burayı Banyan yapan yemekler olsa da imza yemek olarak nitelendirilebilecek başlıca lezzetler; portakal suyunda ve şarapta marine ettiğimiz ve 7 farklı Asya baharatı ile harmanladığımız chateaubriand, Banyan orange beef, wok tavada pişirdiğimiz acılı zencefilli Thai çipura, sake de marine ettiğimiz fillet mignon yanında körili yasemin pirinç kek ve karamelize ananaslı ızgara antrikot ve tatlı patates en çok tercih edilen Banyan lezzetleridir.


İmza kokteyller ve sevilen lezzetler
Banyan özel hazırlanmış miksoloji kokteylleriyle de İstanbul gastronomisinde farkını ortaya koyuyor. Yemekler kadar özgün olan kokteyllerinde; romlu frambuaz, lime, tarçın şerbeti veya votkalı vişne, çikolata kokteylini bardak ağzına yapıştırılmış kurabiye kırıntıları ile yudumlamak markayı ayrıcalıklı kılıyor. Pasinli yeni sezonda Banyan’daki yenilikleri de bizlerle paylaşıyor: “Siyah tempura, lime soya soslu dana kuyruk konfi taco, soya bal marineli yaban mantarı sushi roll yeni başlangıçlarımız arasında olacak. Narlı soya ördek but confit, zencefilli soya sosunda marine edilmiş portakallı Norveç somonu, mascarpone peynirli buğday risottolu kuzu incik de ana yemeğe girecek lezzetlerimizden.” Banyan gün boyu yenebilecek, ufak lezzetler üzerinde çalışmalar yapıyor ve bir nevi Asyatik tapas üstünde çalışıyor. Cem Pasinli son olarak İstanbul’da farklı bir mekânda “Banyan 2.0” ile yer alacaklarının müjdesini veriyor. 

 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.