Ice Dream Dondurmaları ile lezzet şöleni tarifler
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 24.09.2019 10:48:01

Ice Dream Dondurmaları ile lezzet şöleni tarifler

Lezzetiyle dondurma sevenlerin tercihi olan Ice Dream Dondurmaları başarılı şeflerin yaratıcı dokunuşlarıyla lezzet şöleni yaşatıyor. Ice Dream Lezzetli Sayfalar’ın bu ayki konuğu Hilton İstanbul Maslak’ın başarılı Executive Chef’i Arif Kemal Doğan, Ice Dream’in Belçika Çikolatalı, Antep Fıstıklı, Cevizli, Chia Tohumlu ve Hindistan Cevizli çeşitleriyle bir dondurma deneyiminden daha fazlasını isteyenler için farklı tarifler hazırladı.

Belçika Çikolatalı Dondurmalı Baked Alaska 

MALZEMELER 

• 280 gr Ice Dream Belçika Çikolatalı Dondurma 

• 5 gr pandispanya keki 

• 2 adet yumurta akı 

• 25 gr toz şeker 

• 1 gr toz vanilya 

Hazırlanışı: Mereng yapımı için 2 adet yumurta ve toz şeker ocakta benmari usulü ısıtılır ve mikserde kabartılır. Yuvarlatılmış Ice Dream Belçika Çikolatalı Dondurma, pandispanya keki ile kapatılır ve tekrar donmaya bırakılır. -18 derecede bekletilen dondurma merenge batırılarak pürmüz ile yakılır. Yanında mevsim meyveleri ile servis edilir. 




 

Antep Fıstıklı Kızarmış Dondurma (4 Kişilik) 

MALZEMELER 

• 280 gr Ice Dream Antep Fıstıklı Dondurma 

• 25 gr mısır gevreği 

• 3 adet yumurta akı 

• 20 gr toz şeker 

Hazırlanışı: Ice Dream Antep Fıstıklı dondurma top haline getirilerek yumurta akına bulanır, ardından parçalanmış mısır gevreğiyle panelenerek difrize konulur. Bu işlem aynı şekilde tekrarlanır ve -18’C’de bekletilir. Kızgın ayçiçek yağında kızartılarak arzuya göre servis edilir.

 



 

 

Dut Pestiline Sarılı Ayva Tatlısı 

MALZEMELER 

• 50 gr Ice Dream Cevizli dondurma 

• 30 gr dut pestili 

• 40 gr ayva 

• 1 gr toz tarçın 

• 5 gr pirinç fındık 

• 5 gr tereyağı 

• 10 gr bal 

• 20 gr kızılcık şekeri 

Hazırlanışı: Ayva, şeker, tarçın, bal 180 derece fırında 50 dakika pişirilir. İçine tereyağı, kırık fındık ilave edilir ve soğutulur. Pestille sarılan ayvalar kızılcık şekeri ile pişen kendi şerbetinde tekrar 150 derece fırında 10 dakika tekrar pişirilir. Yanına Ice Dream Cevizli dondurma ve vanilyalı sos ile servis edilir. 

 

 

 

 

Çikolata Katlı Bitter Mus, Chia Tohumlu ve Hindistan Cevizli Dondurma İle 

MALZEMELER 

• 50 gr Ice Dream Chia Tohumlu ve Hindistan Cevizli Dondurma 

• 10 gr su 

• 10 gr toz şeker 

• 10 gr gilikoz 

• 250 gr bitter çikolata 

• 250 gr şekersiz krema 

• 1 gr toz vanilya 

• 50 gr fildişi çikolata 

Hazırlanışı: Su, şeker, glikoz ocakta 5 dakika kaynatılır ve ocaktan alınarak çikolata ve toz vanilya ilave edilip soğumaya bırakılır. Krema mikserde kabartılarak bu karışıma spatula ile yavaşça karıştırarak +4 derecede buz dolabında 1 gün bekletilir. Fildişi kuvertür çikolata eritilerek 27 derece soğukluğa getirilip asetat kâğıdına ince tabaka şeklinde yayılır ve istenilen büyüklükte kesilir. Çikolatalı mus bu katmanların arasına damla şeklinde torba ile sıkılır ve yanına Ice Dream Chia Tohumlu ve Hindistan Cevizli Dondurma eklenerek servis edilir.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.