Ege’de Maya İşletme Sahibi Mine Özalp: “RATIONAL istediğim ürünü istediğim kalite ve zamanda hazırlıyor”
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 19.09.2019 15:44:43

Ege’de Maya İşletme Sahibi Mine Özalp: “RATIONAL istediğim ürünü istediğim kalite ve zamanda hazırlıyor”

Ege’de Maya yaklaşık yedi yıl önce iki ortak tarafından Maslak’ta hayata geçiriliyor. Üç ay önce ise yeni yeri Etiler’e taşınan mekân; doğal, taze, sağlıklı ve kaliteli lezzetleri bir arada sunuyor. Bir araya geldiğimiz İşletme Sahibi Mine Özalp, “Ege’de Maya’yı şu anda tek başıma işletiyorum” diyor.

Mekân ismini iki ortağın çocuklarından alıyor. İlk başlarda Ege mutfağından lezzetler sunan Ege’de Maya’da şimdilerde taze ve lezzetli olan her tadı görmek mümkün. Menüyü günlük olarak değiştirdiklerini ifade eden Mine Özalp, “Bir medya grubunda grafiker olarak çalışıyordum. Ege’de Maya’yı açma hikayemiz ise o zamanlar arkadaşımla çalıştığım yerde yemek yiyecek bir yer bulamıyorduk. Bu fikirden yola çıkarak kendi mekânımızı açmak istedik. Şu anda aynı kişiyle ortak değilim ama Ege’de Maya’nın ismi ortağımla benim çocuklarımızın isimlerinden ileri geliyor” ifadelerini kullanıyor. 

“Daha butik kalmak istedik”
Yaklaşık üç ay önce Etiler’de yeni yerine taşınıyor Ege’de Maya. Daha butik kalmayı tercih ettiklerini belirten Özalp, “Eski yerimizde daha çok Ege ağırlıklıydık ve o civarda çalışan insanların doğal ve sağlıklı olarak kahvaltı ve yemek yiyebileceği bir alternatif sunuyorduk. Daha butik kalmak istedik ve buraya taşındık. Şu anda üç kişilik bir ekibiz” açıklamalarında bulunuyor. 

“Catering çalışmaları yapıyoruz”
Ege’de Maya her zaman doğal olana yöneliyor. Otlarını, boyozu, zeytinyağını İzmir’den tedarik eden mekân; zeytinyağlılar, meze, salatalar ve bunun yanı sıra glutensiz, vejetaryen, atıştırmalıklar ve tatlılar sunuyor. Kahvaltıda el yapımı reçeller de yer alan Ege’de Maya’da, peynirler ise yine İzmir’den geliyor. Mine Özalp, yakın zamanda doğal ürün satış standını da hayata geçireceklerini belirterek, “Kendi kullandığımız ürünleri satacağız. Şu anda ise zeytinli açma, börekitas, brownie, farklı farklı kurabiyeler, glutensiz, organik doğal malzemeler ile hazırladığımız tatlarımız mevcut. Bunun dışında catering yapıyoruz. Maslak’ta başlayan ve burada da çalışmaya devam ettiğimiz bir firmamız var ve her Pazartesi yüz kişilik kahvaltı gönderiyoruz. Aynı şekilde doğum günleri ve benzeri etkinliklerde ise catering çalışmaları yapıyoruz” diyor.



“Yapmak istediğim her şeyi karşılayacak olan fırın RATIONAL”
Mine Özalp, mutfağında RATIONAL kullanıyor. Üç defa RATIONAL demolarına gittiğini belirten başarılı isim, “Katıldığım demolardan çok memnun kaldım. Daha sonra yeni yerimize geçince yapmak istediğim her şeyi karşılayacak olan fırın RATIONAL’di. Aslında RATIONAL’e bir fırın olarak bakmıyorum. Hakkında uzunda zamandır bilgi sahibiyim. Bana her aşamada kolaylık sağlıyor. Örneğin hamur mayalamak istediğim zaman mekân yoğunsa istediğim kıvamda istediğim dakikada hamuru mayalandırabiliyor” ifadelerini kullanıyor.

“RATIONAL mutfakta kendini hatırlatıyor”
RATIONAL’in mutfak tek olduğu zamanlarda da kendisi için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyen Özalp sözlerini şöyle sürdürüyor: “Mutfakta tek olduğum zaman hem fırını kontrol etmek hem de başka işlere bakmak çok zor oluyordu, baktığımda ise ürünün altına mı bakacağım üstüne mi bakacağım gibi zorluklar yaşıyordum. Fakat RATIONAL’e bir ürün koyduktan sonra unutuyorsun çünkü kendisi hatırlatmasını yapıyor, tabiri caizse ‘gel ve ürünü çıkar’ diyor sana. İstediğim ürünü istediğim kalite ve zamanda hazırlıyor ve ürünün altını üstünü farklı pişirmiyor. Zeytinyağlılarım ve haşlamaların yanı sıra birçok şeyi RATIONAL’de hazırlıyorum. Hatta kendi kendini yıkama özelliği dahi var.”

 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.