Dünyaca ünlü şefler ve Türk gastronomi profesyonelleri 13-14 Eylül tarihlerinde ikinci kez GastroAntep’te
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 10.09.2019 11:39:08

Dünyaca ünlü şefler ve Türk gastronomi profesyonelleri 13-14 Eylül tarihlerinde ikinci kez GastroAntep’te

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ile iş birliği içinde, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlediği GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin ikincisi, 13 – 14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nin ikincisi, 13 – 14 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivale dünyaca ünlü şeflerin ve Türk gastronomi profesyonellerinin workshop ve panelleri damgasını vuracak.

Dünyaca ünlü şefler GastroAntep’te
Bu yıl workshop’ları ile festivale damgasını vuracak dünyaca şefler arasında ise; iki Michelin yıldızlı restoranı Jane’de egzotik tatlar sunan dünyaca ünlü şef Nick Bril, iki Michelin yıldızının sahibi ve dünyanın en iyi 9’uncu restoranı Disfrutar ile öne çıkan Eduard Xatruch, iki Michelin yıldızlı restoran Pure C’nin sahibi ve şefi Syrco Bakker, iki Michelin yıldızlı restoran VUN’un şefi Andrea Aprea, restoranı Ristorente Tokuyoshi ile kısa sürede Michelin yıldızının sahibi olan Yoji Tokuyoshi, Thai mutfağının dünyadaki temsilcisi Prin Polsuk, Orta Doğu mutfağını dünyaya tanıtan başarılı şef Joe Barza, Gürcistan’da mutfağın kraliçesi adledilen Tekuna Gachechiladze, üç Michelin yıldızlı restoran Ômer’in başarılı şefi Patrick Laine, kısa süre önce tatlı restoranı CODA ile Michelin yıldızını yakalayan dünyaca ünlü pasta şefi Rene Frank, patisserie dünyasında haute mutfağının öncüsü Paco Torreblanca, Rus mutfağını yeniden inşa eden şef Igor Grishechkin, iki Michelin yıldızlı restoranı L’Escaleta ile avant-garde mutfağının dünaydaki önemli temsilcisi Kiko Moya, iki Michelin yıldızlı restoranı Il Pabliaccio ile yemek tutkusunu mutfağına yansıtan başarılı şef Anthony Genovese, dünyaca ünlü İtalyan pastacı Gianluca Fusto, Bask Culinary Center’ın ünlü eğitmen şefi Diego Prado, moleküler gastronominin ustası Mohamad Orfali, restoranı RİJKS ile dünyanın en iyi şefi seçilen Joris Bijdendijk, Hotel Cinzia’da risottoların ustası Costardi Kardeşler, Londra’da Kol Restaurant’ın Meksikalı şefi Santiago Lastra Rodriguez ve Belçika’nın önemli çiftçilerinden Olivier Mehuys, GastroAntep Festivali’nde yerini alacak.

Local Chef, GastroAntep’e damgasını vuracak
Türk gastronomi profesyonelleri düzenleyecekleri birbirinden farklı panellerle festivale renk katacak. GastroAntep Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde ayrıca Local Chef ve Local Chef Üniversiteliler yarışması da düzenlenecek. 14 Eylül’de yurt içi ve yurt dışından ünlü şeflerin jüri olacağı Local Chef’te 6 otel yarışacak, 13 Eylül’de gerçekleşecek Local Chef Üniversiteliler yarışmasında ise 6 üniversite Türkiye’nin gastronomi profesyonellerine hünerlerini sergileyecek.

İşte ikinci kez adını dünyaya duyuracak GastroAntep programının detayları...

 

13.09.2019 Program
Saat Workshop / Panel Moderatör
11:00 - 11:20 Tekuna Gachechiladze  / Tiflis - Gürcistan  
11:20 - 11:40 Oliver Mehuys - Doğru Tarım / Belçika  
11:40 - 12:00 Yoji Tokuyoshi - Ristorante Tokuyoshi /Milan - İtalya  
12:00 - 12:20 PANEL - Tv Kadın Yüzleri
Çiğdem Seferoğlu - Ece Zaim - Pınar İshakoğlu
Sinem Çapraz
12:20 - 12:50 PANEL - Gaziantep Elçileri
Tahir Tekin Öztan / Sahan - Nuri Develi / Develi Restaurant - Güllüoğlu /Nadir Güllü
Nilhan Aras 
12:50 - 13:10 Paco Torreblanca / Valencia - İspanya  
13:10 - 13:40 PANEL - Gaziantep’in Simge Mekanları, 2.Kuşak Temsilcileri
Güllüoğlu - İmam Çağdaş - Halil Usta - Tahmis Kahve
Sahrap Soysal
13:40 - 14:00 
Santiago Lastra Rodrıguez - Kol Restaurant / Londra - İngiltere
 
14:00 - 14:20 Anthony Genovese - Il Pagliaccio / Roma - İtalya  
14:20 - 15:00  PANEL - Arkeoloji ve Yemek
Prof.Dr. Ayşegül Akyurt  / Hacettepe Üniversitesi
Doç.Dr. Ali Akın Akyol / Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Prof.Dr. Tuba Ökse / Kocaeli Üniversitesi
Doç.Dr. Ayşe Fatma Erol / Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Dr.Öğr.Üy. Tulga Albustanlıoğlu / Başkent Üniversitesi
Prof.Dr.
Kutalmış Görkay
15:00 - 15:20 Arda Türkmen ile Yüz Yüze Gökmen Sözen
15:20 - 15:40 Eduard Xatruch - Disfrutar / Barcelona  - İspanya   
15:40 - 16:00 Patrick Laine - Omer Restaurant / Monte Carlo - Fransa  
16:00 - 16:20 Andrea Aprea - VUN Milan / İtalya  
16:20 - 16:40 Syrco Bakker - Pure C / Cadzand - Hollanda  
16:40 -17:00 Nick Bril - Jane Restaurant / Antwerpen - Belçika  
17:00 - 18:00 PANEL - Turizm Gastronomisinde Gaziantep’in Yeri
Kaya Demirer /TURYID Ramazan Bingöl /TURES
Güçlü Kaplangı / TUSİD -  Osman Ayık/TUROFED
Melih Şahinöz /ETUDER /
Haluk Okutur - Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı
Vedat Başaran
18:00 - 18:20 Panel - Gurmelerin Gözünden Gaziantep Mutfağı
Ahmet Örs - Mehmet Yaşin - Aylin Öney Tan - Teoman Hünal 
Deniz Alphan
18:20 - 18:40 Doğa Çitçi ile Gaziantep Mutfağı  


14.09.2019 Program
Saat Workshop / Panel Moderatör
11:30 - 11:50 Joe Barza / Lübnan  
11:50 - 12:10
Cüneyt Asan ie Ete Dair Herşey
 
12:10 - 12:30 Rene Frank - Coda / Berlin - Almanya  
12:30 - 12:50 Mohammad Orfali / Dubai - BAE  
12:50 - 13:10 Igor Grishechkin - Cococo Restaurant / Saint Petersburg - Rusya    
13:10 - 13:30 Gianluca Fusto /Milan - İtalya  
13:30 - 13:50 Prin Polsuk / Bangkok - Tayland  
13:50 - 14:10  Ömür Akkor Seyahatname Gökmen Sözen
14:10 - 15:10 PANEL - Turizm ve Gastronomi Yatırmcılarının Gözünden Gaziantep
Uğur Talayhan - Accor Hotels Lüks Marka Başkanı
Ece Tonbul - Paloma Hoteller Yönetim Kurulu Başkanı
Saadettin Cesur - BTA Holding CEO’su
Ayhan Çarıkçılar - Midpoint Kurucu Ortak
Kaya Demirer - Frankie Restaurant Kurucusu
Fatma Şahin- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı
Gökmen Sözen
15:10 - 15:30  Costardi Brothers - Hotel Cinzia / Vercelli - İtalya  
15:30 - 15:50 Kiko Moya - L’Escaleta / Alicante - İspanya  
15:50 - 16:10 Panel - MasterChef
Somer Sivrioğlu
Mehmet Yalçınkaya
Gökmen Sözen
16:10 - 16:50 PANEL - Gaziantep Çiftçileri
Biber, Fıstık, Zeytin, Kuruluk çiftçileri
Yavuz Tekelioğlu YÜCİTA
Birol Uluşan
Metro Toptancı Market Meyve Sebze Kategori Müdürü Coğrafi İşaretler
Filiz Hösükoğlu 
16:50 - 17:10 Mustafa Özgüler - Fıstık ve Gelecek  
17:10 - 17:30 Diego Prado - Basque Culinary Center / Bask - İspanya  
17:30 - 17:50 Joris Bijdendijk - RIJKS / Amsterdam - Hollanda  
17:50 - 18:30 PANEL - Söz Gaziantep’in Gurmelerinde
Ragıp Güzelbey - Özden Özsabuncuoğlu - Ali Esad Göksel
Tangör Tan
18:30 - 18:50 PANEL - Taste Turkey
Ali Ronay - Rafet ince - Hazer Amani - Esen Hünal
Elif Korkmazel
18:50 - 19:10 İsmail Ahmad / Malezya  

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.