Dünyaca ünlü Japon Kikkoman soya sosu Ekol Food ile İstanbul’da tanıtıldı
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 03.09.2019 16:29:25

Dünyaca ünlü Japon Kikkoman soya sosu Ekol Food ile İstanbul’da tanıtıldı

Dünyaca ünlü Japon şef Kiyoshi Haramizu özel bir etkinlik için Ekol Food’un davetlisi olarak İstanbul’a geldi. 2-3 Eylül 2019 tarihlerinde Gastronometro’da düzenlenen etkinliklerde, Kikkoman soya sosu tanıtılarak İstanbul’un önde gelen otel ve restoran şefleri, basın ve davetliler ile özel atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

400 yıldır doğal soya sosu üreten Japonya’nın ünlü Kikkoman markası, 2-3 Eylül 2019 tarihlerinde Gastronometro’da düzenlenen etkinliklerde İstanbul’un önde gelen otel ve restoran şefleri, basın ve davetlilere ürünlerini tanıtmak için özel atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Atölye çalışmaları sonrasında Kikkoman doğal soya sosu şeflerden ve davetlilerden tam not aldı.

Katkı maddesiz ve doğal
Kikkoman doğal soya sosu sadece soya fasulyesi, buğday, su ve doğal tuz olmak üzere 4 ana malzemeden üretiliyor ve hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor. Üretimin ardından 6 ay boyunca fermantasyon sürecinde bekletilen Kikkoman ürünleri sonrasında şişelenerek kullanıma hazır hale geliyor.

6 ayda fermante oluyor
Kikkoman doğal soya sosunun 6 aylık fermantasyon sürecinden geçmesi, Japonca “umami” olarak tanımlanan, “hoşa giden lezzeti” elde etmek için yapılıyor. Soya, mantar, domates ve peynirin içinde umami doğal olarak bulunuyor. Kikkoman doğal soya sosu ise umamiye ulaşarak sosun doğal lezzetini öne çıkarıyor. Örneğin vanilyalı dondurmanın üstüne birkaç damla Kikkoman doğal soya sosu damlatıldığında vanilya tadı çok daha yoğun bir hal alıyor. Bununla birlikte, doğal tuz içerdiği için Kikkoman kullanıldığında tuza ihtiyaç duyulmuyor. Tuz yerine kullanılabilecek en mükemmel ürün olan soya sosu, bilinçli olarak tuz kullanmayanlar ya da tuz tüketimini azaltmak isteyenler için de ideal bir seçenek olan “tuzu azaltmış” ürününü öneriyor. Ayrıca glutensiz beslenme ihtiyacı duyanlar için “glutensiz soya sosu” üreten Kikkoman Türkiye’de glutensiz soya sosu olarak pazarda tek marka olarak yer alıyor, bu ürün aynı zamanda helal sertifikalı bir ürün. Özel lezzetleri sevenler için Kikkoman doğal soya sosu Türkiye’de zincir mağazalarda satışa sunuluyor.







Kikkoman Hakkında
Kikkoman Grubu’nun kökeni soya sosu üretimi ve pazarlamasına dayanmaktadır. Dünya çapında milyonlarca insane tarafından doğal fermente soya sosu kullanılıyor. Fakat Kikkoman marka doğal fermente soya sosu Japonya’da, deniz aşırı ülkelerde ve kısmen komşu bölgelerde yaygın olarak yer alıyor. Bununla birlikte Kikkoman, eczacılık ürünleri, şarap, likör, meyve suları, domates ürünleri ve Asya’ya özgü besin maddeleri ticari alanlarında alt şirketler kurmuş veya bu sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerde hisseleri bulunmaktadır. Bunun dışında Kikkoman lokantacılık ve ticaret sektörlerinde alt şirketlere sahiptir. Kikkoman Grubu’nda Berlin ve Köln’de yerleşik önde gelen lokantalardan biri olan Daitokai yer almaktadır. Ayrıca original Asya gıda maddeleri alanında en büyük toptancılardan biri olan JFC International-Grubu da bir Kikkoman alt şirketidir. Japonya, Singapur, Tayvan, Çin, Avustralya, Kanada, ABD veAvrupa’dan yaklaşık 6.500 çalışan Japon kökenli şirketi yön vermektedir. Kikkoman’ın üretimi Japonya, ABD, Singapur, Tayvan, Çin ve Hollanda’daki dokuz üretim tesisinde gerçekleştirilmektedir. Yılda yaklaşık 400 milyon litre doğal fermente soya sosu süpermarketlerde, şarküteri veya Asya mağazalarında yerlerini almak üzere hazırlandıkları tesislerden yola çıkıyor. Avrupa’da soya sosuna karşı artan talebi karşılamak için 1997 yılının Ekim ayında Hollanda’nın Hoogezand-Sappemeer bölgesinde Avrupa’nın ilk Kikkoman üretim tesisi de kuruldu. Bu üretim noktasından tüm Avrupa’ya Kikkoman sosları sevk edilmektedi

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.