Perulu şef Virgilio Martinez’den Peru’nun ilk gıda laboratuvarı
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 23.08.2019 13:20:08

Perulu şef Virgilio Martinez’den Peru’nun ilk gıda laboratuvarı

Perulu şef Virgilio Martinez, Peru mutfağını başarılı bir şekilde tanıtan yeni nesil şeflerden biri olarak anılıyor.

Yerel Peru malzemelerini modern pişirme teknikleri ile yeniden yorumlayan Martinez, 2013 yılında restoranı Central ile The World’s 50 Best Restaurants List’e girmişti. Peru’nun vahşi doğasında nadir bulunan malzemelerin toplanması ve bunları uluslararası damakla tanıştırmasıyla ilgili çalışmalar yapan başarılı şef, kurduğu gıda laboratuvarı ile çalışmalarını başka bir boyuta taşıdı.

Şu anda Latin Amerika’nın en iyi restoranları listesine giren Lima!daki restoranı Central ile dünyada 4. sırada yerini alıyor. Başarılı şef mutfakta olmayı kendisi için yeterli bulmadığını söylüyor ve kurduğu gıda laboratuvar ile ilgili; “Sadece mutfakta olmayı severdim ama sonra mutfaktaki evrimim tamamlandıkça sadece mutfakta olamayacağımı anlamaya başladım. Laboratuvar yemekleri test etmek için çok önemli. Daha çok doğayla iç içe olup ilham alabiliyorum” açıklamasında bulunuyor.

Peru Cusco’da yer alan laboratuvar oradaki ilk gıda laboratuvarı olma özelliğini taşıyor. Çalışan birçok kişinin yeni disiplinler, farklı teknikler ve özel ürünlerin sınıflandırılması gibi konuların öğretildiği laboratuvar, Peru mutfağında bir inovasyon çağı başlatmayı hedefliyor.  

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.