Golf Maraşım dondurması ile damakları büyüleyen tarifler
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 19.08.2019 11:59:52

Golf Maraşım dondurması ile damakları büyüleyen tarifler

Golf Dondurma’nın modern tesislerinde bol keçi sütü ve Ahir Dağı’ndan gelen salep kullanılarak geleneksel üretim yöntemlerine göre üretilen Golf Maraşım dondurmaları başarılı şeflerin reçetelerinde her zaman yer alıyor.

“Golf Maraşım Lezzetli Sayfalar”ın bu ayki konuğu Radisson Blu Şişli’nin başarılı Executive Chef’i Özay Akay; Golf Maraşım’ın Sade, Çilekli, Çikolatalı ve Antep Fıstıklı çeşitleriyle damakları büyüleyen tarifleri tatlı ve dondurma severler için hazırladı.
 

Elmalı Strudel



MALZEMELER
Hamuru için
• 80 ml ılık su
• 15 gr zeytinyağı
• 5 gr sirke
• 2 gr tuz
• 145 gr un
Elma dolgusu için
• 20 gr tereyağı
• 30 gr toz şeker
• 2 gr tarçın
• 25 gr kuru üzüm
• 4 adet elma
Servis esnasında
• 1 top Maraşım Sade Dondurma
Hazırlanışı:Hamur yoğurulur, bir gün dinlendirildikten sonra açılarak, hazırlanıp soğutulmuş olan elmalı harç arasına koyulur. Ardından rulo haline getirilen hamur 180 derecede 40 dakika pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilerek, Maraşım Sade Dondurma ile servis edilir.
 
Çilekli Kavun Çorbası



MALZEMELER
• 1 top Maraşım Çilekli Dondurma
• 60 gr kavun
• 20 gr pudra şekeri
• 50 gr çilek
• 5 gr taze nane
Hazırlanışı:Kavun mikserde püre haline gelinceye kadar çekilir. Küp şekilde doğranmış çilekler nane ve pudra şekeri ile karıştırılır. Ardından tabağa alınan pürenin üzerine çilekler koyularak, Maraşım Çilekli Dondurma ile servis edilir.
 
Badem Çıtırlı Çikolata Topları



MALZEMELER
• 2 top Maraşım Çikolatalı Dondurma
• 60 gr toz şeker
• 30 gr tereyağı
• 15 gr bal
• 50 gr un
• 30 gr toz badem
Hazırlanışı:Tüm malzemeler kullanılarak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur 10 gramlık toplar halinde 200 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan hamurlar soğumadan üçgen dilimler halinde kesilip Maraşım Çikolatalı Dondurma ile servis edilir.
 
Macaronlu Fıstık Rüyası



MALZEMELER
• 2 top Maraşım Antep Fıstıklı Dondurma
• 80 gr yumurta beyazı
• 100 gr toz badem
• 100 gr pudra şekeri
• 100 gr toz şeker
• 25 gr su
Hazırlanışı:Pudra şekeri ve toz badem blenderda çekilir, ardından elenir. Yumurta beyazının yarısı elenmiş olan karışımla birlikte yoğurulur. Bu aşamada tercihe göre hamur renklendirilebilir. Diğer yandan ocağa koymuş olduğumuz su ve şeker 118 dereceye gelene kadar kaynatılır. Geri kalan yumurta beyazı ise kar haline gelene kadar mikserde çırpılır, kaynayan şerbet yavaş yavaş yumurta akına eklenerek kabartılır. Daha sonra kabaran yumurta diğer karışımla homojen bir hale gelene kadar tek yönde karıştırılır. Silpatlara sıkılan harç üzeri kuruyana kadar bekletilir, 150 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra Maraşım Antep Fıstıklı Dondurma ile servis edilir.


 
 
 
 


 

 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.