Ice Dream Dondurmaları ile büyüleyen tarifler
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 18.07.2019 09:57:33

Ice Dream Dondurmaları ile büyüleyen tarifler

Birbirinden lezzetli Ice Dream Dondurmaları, yaz sıcaklarını iyiden iyiye hissettiğimiz bugünlerde kendini kanıtlamış başarılı şeflerin dokunuşlarıyla adeta bir lezzet senfonisine dönüşüyor. Ice Dream Lezzetli Sayfalar’ın bu ayki konuğu mutfakta enerjisine hayran olunan bir şef; Le Meridien İstanbul Etiler Otel’in Executive Chef’i Erol Sarıdoğan. Başarılı şef Ice Dream’in Chia Tohumlu ve Hindistan Cevizli, Muzlu, Vişneli ve Kaymaklı çeşitleriyle hazırladığı keyifli sunumlarla büyüleyen tarifler ortaya çıkarıyor.

Ananas Carpaccio

MALZEMELER

• 60 gr Ice Dream Chia Tohumlu ve Hindistan Cevizli Dondurma 

• 800 gr ananas

• 200 gr toz şeker 

• 5 gr yıldız anason

• 10 gr çubuk tarçın 

• 30 gr frambuaz 

• 30 gr taze çilek 

• 5 gr mikro yeşillik

Hazırlanışı:Ananas kabuğu soyulur, slicer makinede ince halkalar halinde dilimlenir. Şekerli su, yıldız anason ve çubuk tarçından oluşan şuruba yatırılır. İki saat sonra ananaslar süzülür ve tabağa daire olarak dizilip üzerine dekor olarak mikro yeşillik, taze frambuaz, çilek serpilir. Ice Dream Chia Tohumlu ve Hindistan Cevizli Dondurma eklenerek sunuma hazır hale getirilir.


 

Muzlu Toffee Tart

MALZEMELER

• 60 gr Ice Dream Muzlu Dondurma 

• 500 gram tartolet 9 cm 

• 1 kg muz 

• 450 gr toz şeker 

• 50 gr tereyağı 

• 120 gr rom 

• 850 gr krema 

• 340 gr yumurta sarısı 

• 20 gr yaprak jelatin 

• 300 gr bıtter kuvertur 

• 100 gr kakao yağı 

• 100 gr siyah brillo jöle

• 50 gr beyaz kuvertur

 

 

Hazırlanışı:Muz toz şeker ile ocakta flambe yapılır. Daha sonra içerisine tereyağı ve rom ilave edilir. Malzemeler soğuyunca tart tabanına doldurulur. Daha sonra çikolata benmari usulü eritilir, ayrı bir yerde yumurta sarısı ile toz şeker kabartılır. Farklı bir kapta krema çırpılır ve yaprak jelatinler soğuk suda ıslatılıp süzülür ve sırasıyla kabartılmış yumurta sarısı, toz şeker ve eritilmiş çikolata ilave edilir. Çırpılmış krema ve yaprak jelatin de ilave edildikten sonra karışım soğuyunca krema torbası ile muz doldurulmuş tartın üzerine torba ile sıkılır. En son kakao yağı ve çikolata eritilip püskürtme yapılır. Ice Dream Muzlu Dondurma eklenerek sunuma hazır hale getirilir.


 

Kara Orman Pasta Kreasyonu 

MALZEMELER 

• 60 gr Ice Dream Vişneli Dondurma 

• 500 gr kuvertur 

• 450 gr krema 

• 150 gr peynir mascarpone

• 180 gr toz şeker 

• 70 gr süt 

• 20 gr yaprak jelatin 

• 210 gr yumurta 

• 25 gr nişasta 

• 20 gr kakao 

• 80 gr un 

• 30 gr tereyağı 

• 600 gr vişne sorbe 

 

 

Hazırlanışı: Çikolata benmari usulü eritilip temperlenir. Çikolata kabının alt tabanına ince yuvarlak kupat ile kesilmiş kakaolu pandispanya koyulur. Daha sonra çikolatalı truffle cream ile yarısına kadar doldurulur ve içerisine vişne taneleri koyulur. Sonrasında çikolatalı truffle cream ile çikolata kabı düz olacak şekilde doldurulur. Çırpılmış mascarpone peynir ve krema dişli duy ile çikolata kabının etrafına sıkılır. Üzerine vişne taneleri ve rendelenmiş bitter çikolata ile dekor yapılır. Ice Dream Vişneli Dondurma eklenerek sunuma hazır hale getirilir. 



 

Mojito 

MALZEMELER 

• 60 gr Ice Dream Kaymaklı Dondurma 

• 100 gr nane likörü 

• 150 gr toz şeker 

• 300 gr krema 

• 500 gr bitter kuvertur 

• 150 gr glikoz 

• 200 gr limon suyu 

• 50 gr şeker 

• 10 gr lesitin 

• 30 gr rom 

• 7 gr yaprak jelatin 

• 100 gr tereyağı 

• 80 gr un 

• 70 gr toz badem 

• 50 gr kakao 

• 10 gr tuz 

• 600 gr limon sorbe 

 

 

Hazırlanışı: Krema glikoz ve toz şeker ocakta kaynatılır. Daha sonra içerisine bitter çikolata ilave edilir ve silikon kalıplara doldurulup soğutulur. Ayrı bir kapta tereyağı, esmer şeker, toz badem, tuz ve kakao hamur haline gelene kadar yoğurulur. Daha sonra ince şekilde açılıp fırında krokan inceliğinde pişirildikten sonra kırık parçalar halinde kalıptan çıkartılıp çikolatalı kremin üzerine koyulur ve tabağın kenarına limon köpüğü yapılıp nane yaprağı ve nane jeli ile süslenir. Ice Dream Kaymaklı Dondurma eklenerek sunuma hazır hale getirilir.

 

 


 


 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.