Şeflerden tatlılara Maraşım Dondurmaları ile imza yorumlar
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 14.06.2019 13:53:30

Şeflerden tatlılara Maraşım Dondurmaları ile imza yorumlar

Geleneksel yöntemler referans alınarak üretilen, lezzetli tatlı tabaklarının her daim olmazsa olmazı Maraşım, Golf Dondurma’nın Kahramanmaraş’taki modern tesislerinde Ahir Dağı’nın eşsiz salebi ve taptaze keçi sütüyle başarılı şeflerin reçetelerini süslüyor.

Maraşım Lezzetli Sayfalar’ın bu ayki konuğu ise sektörün başarılı şefi Yener Özden. Hilton Kozyatağı’nın Executive Chef’i Özden, bu kez Maraşım’ın; üstün lezzet ödüllü sade dondurması, limonlu, çilekli ve karadutlu çeşitleri ile dünya mutfağının benzersiz tatlılarına imzasını atıyor.


Le Ponce Dome

MALZEMELER

Vanilya sponge

• 40 gr Maraşım Sade Dondurma• 900 gr yumurta 
• 500 gr şeker 
• 500 gr un
• 10 gr vanilya esansı

Mereng

• 500 gr şeker 
• 100 gr su 
• 250 gr yumurta beyazı

Hazırlanışı: Vanilya sponge: Yumurta ve şeker kabartılır daha sonra un ve vanilya içine elenerek karışım elde edilir,180 derecede 600 gr şeklinde dökülmüş tepsilerde 10-12 dakika arasında pişirilip kullanıma hazır hale getirilir. Mereng: Şeker ve su ocakta kaynatılarak 118 dereceye çıkartılır. Daha sonra yumurta beyazının üzerine dökülerek soğuyana dek makinede çırpılır ve kullanıma hazır hale getirilir. Maraşım Sade Dondurma ile kalıbın içine koyularak mereng ile kaplanır ve servis edilir. 



Meringue Citron Vert

Mereng

• 40 gr Maraşım Limonlu Dondurma
• 300 gr şeker 
• 100 gr su 
• 250 gr yumurta beyazı
 
Limon cremox

• 500 gr limon püre
• 300 gr bütün yumurta
• 350 gr şeker
• 25 gr jelatin
• 400 gr tereyağı
 
Lemon caviar

• 100 gr limon suyu 
• 50 gr su 
• 5 gr şeker
• 4 gr agar agar
 
Cookies crumble

• 200 gr tereyağı 
• 200 gr badem tozu
• 200 gr un
• 200 gr yumurta 
• 50 gr kakao tozu
 
Lime sos

• 300 gr lime püresi 
• 50 gr şeker
• 5 gr nişasta
 
Sable hamuru

• 155 gr tereyağı 
• 50 gr şeker
• 30 gr badem tozu 
• 240 gr un
• 1 adet bütün yumurta
 
Hazırlanışı: Mereng: Şeker ve su ocakta kaynatılarak 118 dereceye çıkartılır. Daha sonra yumurta beyazının üzerine dökülerek soğuyana dek makinede çırpılır ve kullanıma hazır hale getirilir.Limon cremox: Püre kaynadıktan sonra yumurta ve şeker içine eklenerek kenarlarından kabarcık çıkana kadar pişirilir. Daha sonra ocaktan alınarak içine jelatin eklenir ve tereyağı yedirilir. Biraz soğuduktan sonra kullanıma hazır hale getirilir. Lemon caviar: Tüm malzemeler kaynatılarak pişirilir, daha sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra 2 saat dipfrizde bekletilmiş ayçekirdeği yağına sıkılarak elde edilir. Cookies crumble: Tüm malzemeler çırpılarak hamur haline getirilir. Daha sonra elde parçalar haline getirilerek 180 derecede 10 dakika pişirilir. Blenderdan geçirilerek toz haline getirilir. Lime sos: Tüm malzemeler kaynatılır ve 2 saat dinlendirildikten sonra kullanıma hazır hale getirilir.Sable hamuru: Tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir. 2 saat dinlenmeye bırakılır. Daha sonra makinede açılır ve istenen şekilde kesilir. 180 derecede 12 dakika pişirilerek hazır hale getirilir. Maraşım Limonlu Dondurma kaşık yardımıyla elips şekline getirilerek sunumu yapılır. 
 


Dome Chocolat Peche Framboise 

MALZEMELER 
 
Çikolata Frambuaz Mus 

• 40 gr Maraşım Çilekli Dondurma • 800 gr çırpılmış krema 
• 400 gr kaynatılmış krema 
• 500 gr siyah çikolata 
• 8 adet jelâtin 
• 15 gr frambuaz esansı 
 
Şeftali Confit 

• 400 gr şeftali püre 
• 75 gr trimoline 
• 105 gr şeker 
• 10 gr pectine nh 
 
Financier Molex 

• 500 gr badem tozu 
• 150 gr fıstık tozu 
• 650 gr şeker 
• 150 gr yumurta beyazı 
• 475 gr yumurta 
• 360 tereyağı 
 
Hazırlanışı: Çikolata Frambuaz Mus: Krema kaynatılır, içine jelatin eklenerek çikolatanın üzerine dökülür ve ganaj elde edilir. Daha sonra çırpılmış krema eklenerek esans ile mus hazır hale getirilir. Şeftali Confit: Tüm malzemeler kaynatılır ve kalıplara dökülüp dondurularak kullanıma hazır hale getirilir. Financier Molex: Tüm malzemeler makinede çekilerek karıştırılır. Karışım 200 derecede 10 dakika pişirilir. Maraşım Çilekli Dondurma kaşık yardımıyla elips şekline getirilerek sunumu yapılır. 
 


Gateau Chocolat Blanc et Noix De Coco 

MALZEMELER 

Çikolata mus 

• 40 gr Maraşım Karadutlu Dondurma
• 800 gr çırpılmış krema 
• 400 gr kaynatılmış krema 
• 500 gr siyah çikolata 
• 8 adet jelatin 
 
Mango jelli 

• 500 gr mango püre 
• 50 gr şeker 
• 6 adet jelatin • Hindistan cevizi jöle 
• 300 gr Hindistan püresi 
• 30gr şeker 
• 5 adet jelatin 
 
Doğal glaze 

• 960 gr şeker 
• 240 gr su 
• 1040 gr krema 
• 320 gr glikoz 
• 240 gr süt tozu 
• 160 gr sıcak glaze 
• 40 gr jelâtin
 
Hazırlanışı: Çikolata mus: Krema kaynatılır, içine jelatin eklenerek çikolatanın üzerine dökülür ve ganaj elde edilir. Daha sonra çırpılmış krema eklenerek mus hazır hale getirilir. Mango jelli: Püre ile şeker kaynatılır ve içine jelatin eklenir. Tepsilere dökülerek dondurulur ve kullanıma hazır hale getirilir. Doğal glaze: Tüm malzemeler kaynatılır ve içine jelatin eklenir. 1 gece dondurulduktan sonra renklendirilerek kullanıma hazır hale getirilir. Maraşım Karadutlu Dondurma ile servis edilir. 
 


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.