Ice Dream Dondurmaları inovatif şeflerin menülerine lezzet katıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 17.05.2019 10:23:52

Ice Dream Dondurmaları inovatif şeflerin menülerine lezzet katıyor

Dondurma rüyasını gerçek bir şölene dönüştüren Ice Dream Dondurmaları, menülere lezzet katmaya devam ediyor. “Ice Dream Lezzetli Sayfalar’ın” bu ayki konuğu genç yaşta yakaladığı başarı ile St. Regis İstanbul’un mutfağına yorumunu katan Executive Chef Özgür Üstün. Mutfakta inovatif reçetelerle öne çıkan başarılı şef, bu kez Ice Dream’in Kavunlu, Antep Fıstıklı, Pamuk Şekerli ve Belçika Çikolatalı çeşitleriyle hazırladığı yaratıcı sunumlarla dondurma severleri büyülüyor.

MALZEMELER 

• 120 gr Ice Dream Kavunlu Dondurma 

Anason köpüğü için 

• 30 gr krema 

• 15 gr yoğurt 

• 10 gr anason suyu 

• 1 adet yaprak jelatin 

Garnitür salatalık chips 

• 5 gr salatalık kabuğu 

• 100 gr şerbet 

 

Hazırlanışı: Krema & anason suyu kaynatılır, ocaktan alınıp yoğurt ve yaprak jelatin ilave edilir. Daha sonra karışım sifon tüpünün içerisine koyulup bir adet gaz basılır ve köpük elde edilir. Salatalık kabukları aynı miktardaki su ve şeker ile elde edilen şerbette kaynatılır ve kurutulur. 

Garnitür kurutulmuş çilek: 1 adet çilek ince dilimler haline getirilip, fanı düşürülmüş 110 derecelik fırında ortalama 45 dk kurutulur. 



MALZEMELER 

• 120 gr Ice Dream Belçika Çikolatalı Dondurma 

• 15 gr çikolata disk dekor 

Hazırlanışı: Ice Dream Belçika Çikolatalı Dondurma diskler arasına koyulur ve üzerine çok az pudra şekeri serpilir. Nane yaprakları ve ahududu ile servis edilir.


 



MALZEMELER 

 

• 120 gr Ice Dream Pamuk Şekerli Dondurma 

Garnitür fındık toprak için 

• 40 gr fındık tozu 

• 10 gr kakao 

• 30 gr pirinç fındık 

 

Hazırlanışı: Fındık tozu, pirinç fındık ve kakao blenderda çekilir. 

Garnitür pamuk şekerli çikolata ağaç: 

Eritilmiş bitter çikolata bir kap içerisindeki buz parçacıkları üzerinde dekorlanarak ağaç görünümü verilir ve üzerine pamuk şeker koyulur. 



MALZEMELER 

• 120 gr Ice Dream Antep Fıstıklı Dondurma 

• 20 gr kakao yağı 

Garnitür fıstık krokan 

• 15 gr file fıstık 

• 1 adet yumurta akı 

• 5 gr pudra şekeri 

 

Hazırlanışı: Ice Dream Antep Fıstıklı Dondurma ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilir. Bir porsiyon için uygun miktar 7 adet olabilir. Kakao yağına batırılır ve -18 derecede muhafaza edilir. Garnitür fıstık krokan: Malzemeler karıştırılıp 150 derecelik fırında 7 dakika fırın tepsisinde altına yağlı kağıt serilerek kurutulur. Garnitür Ahududu: 1 adet ahududu derin dondurucuda dondurulup kırılır ve dondurma üzerine dekor olarak koyulur.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.