Moleküler gastronominin isim babası Hervé This, Özyeğin Üniversitesi’nin konuğu olarak Türkiye’ye geldi
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 12.04.2019 18:13:26

Moleküler gastronominin isim babası Hervé This, Özyeğin Üniversitesi’nin konuğu olarak Türkiye’ye geldi

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, düzenlediği özel bir program ile moleküler gastronomi kavramının yaratıcısı Fransız bilim insanı Prof. Hervé This’i İstanbul’da ağırlıyor.

Özyeğin Üniversitesi bugün Swissôtel The Bosphorus’da düzenlediği “Nota Nota Pişirme” adlı etkinlikte Fransız bilim insanı Prof. Hervé This’i ağırladı. Özyeğin Üniversitesi’nin 10. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Nota Nota Pişirme” adlı etkinlikte yeni nesil moleküler gastronomi tekniklerini, uygulamalı olarak sektörün önde gelen isimleri ve basın mensupları ile paylaştı.

"Müzikte sentetik müzik ne ise mutfakta da ‘Nota Nota Pişirme’ odur"
Swissôtel The Bosphorus’da düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Hervé This, moleküler gastronomi olarak tanımlanan bilimsel disiplinin dünya çapındaki üniversitelerde giderek yayıldığının altını çizdi. This yaptığı konuşmada, “Dünyada her geçen gün daha fazla laboratuvar ve ekip, kimya, fizik ve biyolojiden yararlanarak mutfak olgusunun farklı mekanizmalarında keşif yolculuğuna çıkmakta. Öte yandan kimya laboratuvarlarındaki modern araçların mutfaklarda kullanılmasıyla ortaya çıkan moleküler pişirme adlı yepyeni bir teknik, dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Bütün bunlar sayesinde yeni bir stil ortaya çıktı; moleküler mutfak. 1994’ten beri ise moleküler gastronominin yeni bir uygulama şekli olarak, dünyanın her yanında yepyeni bir fikir filizlenmekte: ‘Nota Nota Pişirme’. Müzikte sentetik müzik ne ise mutfakta da ‘Nota Nota Pişirme’ odur. Yani saf bileşiklerden bir yemek ortaya çıkarmaktır” açıklamalarında bulundu.




Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.