Maraşım Dondurmaları yaratıcı şeflerin reçetelerine ayrıcalık katıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 11.04.2019 12:51:33

Maraşım Dondurmaları yaratıcı şeflerin reçetelerine ayrıcalık katıyor

Lezzetli tatlı tabaklarının başrol oyuncusu Maraşım Dondurmaları damaklarda iz bırakan reçetelere konuk oluyor. Golf Dondurma’nın Kahramanmaraş’taki modern tesislerinde Ahir Dağı’nın eşsiz salebi ve taptaze keçi sütüyle, geleneksel yöntemler referans alınarak üretilen Maraşım, yaratıcı şeflerin ellerinde lezzet buluyor. ‘’Maraşım Lezzetli Sayfalar’’ın bu ayki konuğu eşsiz lezzetleriyle ve benzersiz sunumlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina’nın Executive Chef’i Rafet İnce. Mutfağında yerel malzemelerle farklı tatlar yaratan başarılı şef, bu kez Maraşım’ın karadutlu, limonlu, çilekli ve karamelli çeşitleri ile dünya mutfağının enfes tatlılarına lezzet katıyor.


Lime Muss 
(1 porsiyon)

MALZEMELER

 1 top Maraşım Karadutlu Dondurma 

 40 gr sıvı krema

 20 gr fildişi kuvertür çikolata

 1/2 lime limon rendesi

 3 gr yaprak jelatin
 5 gr limon püresi

Hazırlanışı:Kremanın yarısı ocakta kaynatılır ve çikolata ilave edilir ve kremanın kaynatılmamış kısmı mikserde çırpılır ve birbirine yedirilir. Lime limon rendesi ilave edilir ve kalıplara yarısına kadar doldurulur. Limon püresi koyulur ve üzerine ilave edilir; ardından dondurulur. İstenilen şekilde süslenip Maraşım Karadutlu Dondurma ile servis edilir.

 

Çikolatalı, karamelli, lavantalı tart (10 porsiyon)

MALZEMELER

 1 top Maraşım Limonlu Dondurma

 250 gr tost hamur

 1250 gr krema

 15 gr lavanta kurusu

 650 gr bitter çikolata

 650 gr sütlü çikolata

 350 gr tereyağı

 12 adet yumurta sarısı

 5 yumurta

 300 gr karamel dolgusu

Hazırlanışı:Tost hamuru yarı pişmiş hale getirilir. Krema ve lavanta ocakta kaynatılır, bitter ve sütlü çikolata ilave edilir. Yumurtalar çırpılır ve yarı pişmiş tost hamurunun üzerine karamel dolgusu konulur ve dondurulur. Yapılan karışım üzerine 275 derecede 28 dakika pişirilir ve istenilen şekilde süslenip Maraşım Limonlu Dondurma eşliğinde servis edilir.

 



Mango Pasta 
(1 porsiyon)

MALZEMELER

 1 top Maraşım Çilekli Dondurma

 60 gr sıvı krema

 30 gr beyaz kuvertür çikolata

 20 gr mango püresi

 3 gr yaprak jelatin

Hazırlanışı:Kremanın yarısı ocakta kaynatılır. Jelatin çikolataya ilave edilir, kremanın kalan kısmı mikserle çırpılır ve mango püresiyle karıştırılır. Malzemenin hepsi karıştırılır ve çemberlere doldurulur ve ardından dipfrizde dondurulur. Çemberlerden çıkarılır ve istenilen şekilde süslenip Maraşım Çilekli Dondurma eşliğinde servis edilir.

 



Mastica 
(1 porsiyon)

MALZEMELER

 1 top Maraşım Karamelli Dondurma 

 20 gr damla sakız macunu

 40 gr sıvı krema

 15 gr fildişi kuvertür çikolata

 2 gr yaprak jelatin

 5 gr küp küp doğranmış kavun

 2 gr karamel

Hazırlanışı:Damla sakız macunu ve kremanın yarısı kaynatılır, çikolata ve jelatin ilave edilir. Diğer kalan krema mikserde çırpılır ve birbirine yedirilir ardından bardaklara doldurulur. Biraz dolapta bekletilir, üzerine kavun, karamel sosu doldurulur ve istenilen şekilde süslenilerek Maraşım Karamelli Dondurma eşliğinde servis edilir.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.