Ege Mutfağı Buluşması, İstanbul gastronomisini Gastronometro’da bir araya getirdi
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 20.03.2019 10:44:58

Ege Mutfağı Buluşması, İstanbul gastronomisini Gastronometro’da bir araya getirdi

Gastronometro ev sahipliğinde düzenlenen Ege Mutfağı Buluşması dün akşam gerçekleşti. Sözen Organizasyon’un içerik yönetimini üstlendiği etkinlikte, yedi ayrı bölgesiyle; farklı tatları barındıran Türk mutfağından, bu zenginliğin bir parçası olan Ege mutfağının geleneksel lezzetleri akşam yemeğinde sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu.

Gastronometro ve Metro ev sahipliğinde, Metro Türkiye CEO’su Boris Minialai’nin de katılımıyla dün akşam Gastronometro’da düzenlenen akşam yemeğinde, Ege’nin seçkin restoranlarından; Ayvalık’tan Bay Nihat Restaurant İşletme Sahibi Volkan Bekit ve Şef Savaş İrlan; Çeşme’den Ferdi Baba İşletme Sahibi Murat Kabak ve Şefleri Ersin Yalçın, Şenol Sıvacı; Bodrum’dan Sait Restaurant İşletme Sahibi Ferman Yılmaz ve Şef Hikmet Hasçelik; Memedof’tan Mehmet Çuhadar ve Şef Süleyman Pirinçik; Liberty Hotel Lykia’dan Executive Chef Sezgin Söğüt ve ekibi Erkan Gündüz, Gökhan Ersoy efsane tatlarını keyifli bir organizasyonda konukların beğenisine sundu. Geceye İstanbul gastronomisinin önde gelen isimleri katılım sağladı. Boris Minialai gecede Türk mutfağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 







Dün akşam Gastronometro’da düzenlenen ve FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen’in açılış konuşmasıyla başlayan Ege Mutfağı Buluşması, Metro CEO’su Boris Minialai ve Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae’nin gecede yaptığı açıklamalarıyla devam etti. “Bizlerle bugün beraber olup bu lezzetleri tattığınız için teşekkür ederiz” diyen Gökmen Sözen, “Bu etkinliğimizde Ege lezzetlerini tatmamız gerektiğini düşündük ve Gastronometro ile bu konu üzerinde çalıştık” derken; Metro Türkiye CEO’su Boris Minialai, “Bu keyifli akşam yemeğinde buluştuğumuz için çok mutluyuz. Ege’de, şefler mevsim onlara hangi ürünü veriyorsa o ürünlerle yemek yaparlar. Bütün malzemeleri sabırla pişirip sunarlar. Öte yandan Türk mutfağında bölgesine göre çok özel lezzetler var ve bu lezzetlerin sadece birkaçını burada tadacağız, biz de Türk lezzetlerini daha bilinir hale getirmeye çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu. Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae ise, “Bu akşam herkesi burada görmek bizi onure etti. Metro ve Gastronometro olarak bu tarz eğitim, etkinlik, inovasyon ve ayrıca Türk mutfağını daha ön plana çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin en iyi balıkçıları bugün bizler için burada, bizlere lezzetlerini sundular ve biz de bu lezzetleri yakından takip ettik, öğrendik ve bu bilgileri paylaşacağız” dedi.





































Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.