Pattabon Cakes’te çiçekler açıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 13.03.2019 13:03:04

Pattabon Cakes’te çiçekler açıyor

Cake Designer’lar Sinem Ceylan ve Ayris Öktem tarafından kurulan Pattabon Cakes, butik pastacılıkta son dönemde adından sıkça söz ettiren markalar arasında gösteriliyor. Tasarım ürünleri ile iddialı olan Pattabon’un pastaları genelde ince işçilik gerektiren şeker çiçeklerle taçlanıyor. Biz de Pattabon’un kurucularından Sinem Ceylan ile bir araya geldik ve bu özel tasarımları konuştuk.

Uzun yıllar turizm sektöründe bir süre çalıştıktan sonra, kendisine ait olan kuyumcu dükkanında mücevher tasarımı yapan Sinem Ceylan, butik pastacılığa geçiş sürecini şöyle anlatıyor: “2012 senesinde Almanya’ya gittim ve birçok uzman şeften özellikle şekerden çiçek eğitimleri aldım. Ayrıca Almanya’ya ait özel ve bütünleşmiş olan pasta çeşitlerinin eğitimlerini aldım ve cake designer olarak çalıştım. 2016’da Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra branşlarında ‘en iyilerden’ olan şeflerden eğitim aldıktan sonra, sevgili ortağım Ayris Öktem ile Pattabon Cakes‘i yarattık. ODTÜ Gıda Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim alan ve uluslararası pasta şefi sevgili ortağım Ayris Öktem ile harika bir bütünlük içinde çalışmaya devam ediyoruz.”
 
“Kişiye özel tasarım yapan bir atölyeyiz”
Sadece butik ve maket pasta yapmı ile sınırlı kalmadıklarını belirten Ceylan, “Bienenstich, Nussecke, farklı meyve alternatifleri ile Streuselkuchen, Käsekuchen özel cheesecakeler de yapıyoruz... Kısacası farklı lezzetlerde Alman kek ve pastalarımızı daha çok kurumlar olmak üzere ama aynı zamanda özel sipariş alarak da farklı sunuşlar ile üretiyoruz.” Üretim aşaması için misafirleriyle detaylı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Ceylan, bu süreci şöyle anlatıyor: “Müşterilerimizin ne hayal ettiklerini öğreniyor ve bir tasarım yapıyoruz. Kendileri için yarattığımız tasarım üzerinde arzu ettikleri her şeyi gerçekleştiriyoruz. Sadece özellikle üzerinde durduğumuz tek husus arzu edilen bir görsel var ise hiçbir şekilde aynı tasarımı uygulamadığımızı belirtmek isterim. Pastacılığın sanat tarafında iddialı bir atölyeyiz. Bu sebeple özellikle kullandığımız çikolata ve boyaların kalitesi bizim için en önemli nokta. Belçika çikolatası ve yurt dışından gelen en kaliteli ve insan sağlığına uygun çok kaliteli boyalar kullanıyoruz.”
 
“Ürünlerimiz lezzet ve görselleriyle adından söz ettiriyor”
Ceylan sık tercih edilen, imza ürünlerini ise şöyle anlatıyor: “İlk sıra Airbrush tekniği ile kişiye özel tasarım pastalarımız ve maketlerimizin. İkinci sırada ise isomalt çiçek ve farklı isomalt objeler ayrıca da ilk branşım olan şekerden çiçekler ile taçlandırdığımız pastalarımız geliyor. Ayrıca bu tasarımlarımız için ürettiğimiz çikolatalı kekimiz bize ait. Ayrıca çok olumlu yorumlar ile geri dönüş yapılan bir diğer ürünümüz ise lezzet ve görsellik olarak Türkiye’de kesinlikle kullanılmayan benim Almanya’da tecrübe ettiğim mucize diyebileceğim bir malzeme kullanarak yaptığımız limonlu ve rainbow kekimizdir.”
 
“Bizim için ilk ve tek değer müşterilerimiz”
Ceylan’ın trend değerlendirmesi ise şöyle: “Bir dönemin vazgeçilmezi olan şeker hamurlu pastaların yerini alan Buttercream ile Naked Cakeler, şekerden çiçekler veya yenilebilir çiçekler ile dekore ediliyor. El boyama tekniği başta olmak üzere, yuvarlak şekilden ziyade daha geometrik şekildeki pastaları görmekteyiz. Bunu takiben isomalt, şekerden çiçekler ve sürekli takip gerektiren özel doku tekniklerinin kullanıldığı tasarım pastalar görüyoruz.”



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.