Five O’Clock’un leziz tatları RATIONAL’e emanet
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 13.03.2019 12:10:53

Five O’Clock’un leziz tatları RATIONAL’e emanet

Patisserie alanında yaptığı ürünlerle kısa sürede fark yaratan Five O’Clock, Acarkent’te açılan ilk lokasyonunun ardından şimdi de Kavacık’ta Five O’Clock Kitchen konseptiyle misafirleriyle buluşuyor. Five O’Clock’un mutfağının baş rol oyuncusu ise RATIONAL. Alanında uzman iki markanın keyifli iş birliklerini konuşmak üzere Five O’Clock Kitchen Excutive Pastry Chef’i Şaban Kütükçüoğlu ile buluştuk.

Kurulduğu 2011 yılından bu yana İstanbul’da pastacılık alanında ses getiren Five O’Clock, patisserie ürünlerine Kavacık merkez şubesi ile sıcak mutfak lezzetlerini de ekledi. Aynı zamanda catering ve butik pastacılık gibi alanlarda da lezzet destekçisi olan Five O’Clock’un iki lokasyonunda da yoğun bir operasyon yönetiliyor. Five O’Clock Kitchen’ın mutfaktaki en büyük destekçisi ise inovatif fırınları ile RATIONAL. Biz de bu ay Five O’Clock’u ve RATIONAL ile olan iş birliklerini konuşmak üzere Pastry Chef Şaban Kütükçüoğlu ile bir araya geldik. Pastacılığa 1987 yılında, Edirne Kısmet Pastanesi’nde başlayan Kütükçüoğlu, 1 yıllık deneyiminin ardından İstanbul’a gelmiş ve burada sırasıyla Bahar Pastanesi, Venüs Pastanesi, Ramada Otel, Cafe Wien ve Josefine Cafe’de ardından Fransız, İsviçre ve Avusturyalı şeflerle de çalışarak farklı bir vizyon katmış. Şefin son durağı ise Five O’Clock olmuş. 8 yıldır Five O’Clokck’ta çalışan şef, “Five O’Clock Sinem Hanım ve Burak Bey’in büyük bir vizyon ve istekle kurduğu bir marka. Ürünlerimiz özel reçeteler ile modern ve hijyen tesislerde, üst kalite hammaddeleri kullanarak günlük ve taze olarak üretiliyor” diyor.

“İnsanlar doğal ürünlere yöneliyor”
Ürünlerinin kısa sürede çok sevdiğini ve bugün 5 kişi ile başladıkları yolculuklarında yaklaşık 70 kişilik bir ekiple devam ettiklerini açıklatan şef, şu bilgileri aktarıyor: “Acarkent’te patisserie, catering ve tearoom hizmeti veriyoruz. Artık üretim oraya sığmadığı için Kavacık’ta ikinci şubemizi açtık. Üretimimizin ana merkezi de burası. Burada yemek servisimiz de var. Patisserie alanında şarlot pastamız ve meyveli pastalarımız çok seviliyor. Catering alanında ise geniş bir yelpazeye sahibiz. Son dönemde glutensiz ürünlere ve şeker oranı, yağ oranı düşük ürünlere de ilgi arttı. Biz de misafirlerimizin bu ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz.”
 
“RATIONAL ile ürünlerimiz eşit oranda, canlı renkte ve kusursuz kıvamda pişiyor”
RATIONAL ile ilk olarak Five O’Clokck’ta çalışma fırsatı bulduğunu açıklayan Kütükçüoğlu: “Mutfağımızda RATIONAL MasterCombi Plus modelini kullanıyoruz. Kullandığım ilk andan beri son derece memnun olduğum bir marka. RATIONAL fırını kullanırken gözümüz asla arkada kalmıyor. Çünkü ürünün bozulması, yanması gibi bir durum söz konusu değil. RATIONAL ürünün her yerini eşit olarak pişiriyor” diyor. Bazı ürünlerde nem kontrolünün büyük önem taşıdığına değinen şef, sözlerini şöyle noktalıyor: “RATIONAL bize ürünlerde nem dengesi de sağlıyor. Ekmek, kek, kurabiye gibi birçok ürünümüzü RATIONAL fırınımızda pişiriyoruz. Ayrıca aynı anda birden fazla farklı ürün de pişirebiliyoruz. Bu gibi çalışmalarımızda ürünlerde herhangi bir koku ve tat karışması yaşanmıyor. Temizlik açısından da enerji tasarrufunun yanı sıra bize çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Çeşitli programlara sahip olan makine kendi kendini temizliyor. RATIONAL MasterCombi Plus’ı tercih ettik. Çünkü birçok program var ve biz programları pişireceğimiz ürünlere göre kendimiz belirledik. Fırın ile ilgili danışmak istediğimiz her konuda RATIONAL servis ekibinden çok hızlı bir şekilde dönüş alıyoruz. Kısa sürede bizler için çözüm üretiyorlar.”





Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.