La Pierre Patisserie’nin lezzetlerine RATIONAL dokunuşu
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 11.02.2019 10:06:11

La Pierre Patisserie’nin lezzetlerine RATIONAL dokunuşu

La Pierre Patisserie, İstanbul’un en güzel sahil semtlerinden biri olan Arnavutköy’de insanı adeta içine çekiyor. Geçtiğimiz Şubat ayında hayata geçirilen mekân, parizyen konseptiyle semte farklı bir hava katıyor. Tadını damaklarda bırakmaya aday La Pierre Patisserie’yi şefi Coşkun Yılmaz anlatıyor.

La Pierre Patisserie, Boğaz’ın incisi Arnavutköy’de yeni bir soluk olarak hizmet veriyor. Mekân, Fransız patisserie lezzetlerinin dışında, gerek dekoru gerekse de müzikleriyle gelenleri Fransız havasına sokuyor. Özel üretilmiş Fransız kruvasanları, tatlı tuzlu kurabiyeleri, spesiyal pastaları ve poğaça çeşitlerine kadar zengin menüsüyle misafirlerini ağırlarken özel davetler için de catering hizmeti sunuyor.
 
Arnavutköy halkına da hitap ediyoruz
Başarılı şef Coşkun Yılmaz’ın yorumunu kattığı lezzetlerle La Pierre Patisserie kısa sürede semtin uğrak patisserie’si olmayı başarıyor. Başarılı şef, patisserie’deki bütün ürünlerin kendi elinden çıktığını belirterek, “Butik tarzı hizmet veriyoruz ve Arnavutköy halkına da hitap ediyoruz. Poğaça, açma, kruvasanlarımızın dışında kahvaltımız ve çeşit çeşit tuzlularımız var. Öte yandan kurabiyelerimiz ve griserilerimiz de patisserie’mizin olmazsa olmazlarından. 8 çeşit Fransız tarzı pastalarımız da en çok tercih edilen lezzetlerimizden” diyor.
 
“Ürünlerimizin hemen hemen hepsi imza lezzetlerimiz”
Patisserie’nin sipariş üzerine hazırladığı kişleri ve tartları da öne çıkanlar arasında. Birbirinden leziz kanepeler de La Pierre’in imza lezzetlerinden. Yılmaz, en çok tercih edilen ürünlerinin glutensiz ürünler olduğunu vurgulayarak, “Baklavamız Antep’ten geliyor. Klasik pastane toptancılarından ise Belçika çikolatası temin ediyoruz. Ürünlerimizin ise hemen hemen hepsi imza lezzetlerimiz” açıklamalarına yer veriyor.
Coşkun Yılmaz her gün sabah 06.30’da geliyor patisserie’ye. Öncelikli işi her zaman sabahın erken saatine sıcak sıcak poğaça ve açma yetiştirmek oluyor. Sonrasında ise tezgahta bulunan birbirinden lezzetli pastaları yapmaya soyunuyor başarılı şef. Günlük olan ürünler de tezgahta tazeliğini koruyor.
“Biz yolumuza RATIONAL ile başladık”
La Pierre Patisserie’nin damaklarda şölen yaratan eşsiz tatları hiç kuşkusuz RATIONAL fırınlarından çıkıyor. Coşkun Yılmaz RATIONAL fırınlarının ürünlerin pişmesinde kendilerine kolaylık sağladığını belirterek, “Biz yolumuza RATIONAL ile başladık. Bir şef olarak RATIONAL fırınlarının mutfakta bize sağladığı birçok kolaylık var. Fırınların kendi kendine temizleme özelliği olduğu gibi herhangi bir yangın durumunda alarmı da var” ifadelerini kullanıyor.

“Mutfakta başka ekipmana ihtiyacımız olmuyor”
La Pierre Patisserie’de pasta kekinden kurabiyesine kadar bütün ürünler RATIONAL fırınlarında pişiriliyor. Her açıdan kolaylığı olan RATIONAL fırınları, şeflere büyük avantajlar sağlıyor. Normalde 25 dakikada pişirilen pastane ürünlerinin 10 dakikada pişirdiklerini ifade eden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürüyor: “Poğaçaları 20 dakika RATIONAL fırınlarında mayalandırıyoruz. Başka ekipmana ihtiyacımız olmuyor. Öte yandan fırını yıkama konusunda uğraşmıyoruz. Tabletini atıyoruz bir iki saat içerisinde kendini temizliyor. Uyarıcısı oluyor. Yıkadıktan sonra kendi kendini kapatıyor ve kilitliyor. Şeflere büyük avantajlar sağlıyor. Öte yandan fırınlarda birkaç ürünü bir arada pişirebiliyoruz. Yağsız patatesi 15 dakikada kızartıyoruz.”

“Güzel dönüşler alıyoruz”
La Pierre Patisserie özel günler için de misafirlerinden siparişler alıyor. Bütün lezzetleri imza ürün olan patisserie, ürünlerini Arnavutköy halkının beklentileri doğrultusunda şekillendiriyor. Misafirler kahvelerini dilerlerse duvarda görselleri sunulan birbirinden antika çeşit kahve fincanlarında içebiliyor. Deneyimli şef, son olarak ürün çıkarmadan önce tadım yaptıklarını belirterek, “Ürünlerimiz tutulduğunda ve herkesin damak tadına hitap ettiğinde vitrinde kalması gerektiğine karar veriyoruz. Şuan her şey çok güzel gidiyor. Yeni olmamıza rağmen misafirlerimizden gelen sipariş talepleri çok. Güzel dönüşler alıyoruz” diyor.
 



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.