Akali Burger’in leziz burgerlerine RATIONAL dokunuşu
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 07.02.2019 09:40:01

Akali Burger’in leziz burgerlerine RATIONAL dokunuşu

Pratik çözümleriyle profesyonel mutfakların olmazsa olmazı RATONAL, hızlı çözümler sunan ürünleriyle burger restoranlarının da ilk tercihi. Mutfaklarında RATIONAL’in fonksiyonel özelliklerinden yararlanan burger restoranlarından biri de Akali Burger. Akali Burger Kurucu Ortağı Çağlar Kıpçak, “RATIONAL’in her gün yeni bir fonksiyonunu keşfediyor, denediğimiz her üründe muazzam sonuç alıyoruz” diyor.

Akali Burger, bundan üç yıl önce Şef Çağlar Kıpçak ve kardeşi Şef Cihan Kıpçak’ın ortaklığında kuruluyor. Türkiye’nin iki başarılı şefi, Akali’yi insanlara bir lezzet deneyimi yaşatmak amacıyla Akaretler’de faaliyete geçiriyorlar. Akali’de buluştuğumuz Şef Çağlar Kıpçak, bizlerle şu bilgileri paylaşıyor: “Başta daha basic bir konsept ile yola çıktık. Ancak sonra işler büyüdü. Kendi tasarım kahvaltılarımızı yapmaya başladık. Kavurmalı kaşarlı waffle, Fransa’dan ithal ettiğimiz kruvasanların içine farklı malzemeler ekleyerek hazırladığımız atıştırmalıklar büyük ilgi gördü. Sonrasında kahvaltı sektörünün gidişatı bizi tatmin etmeyince hamburger yapmaya karar verdik. Öncelikle çeşitli hamburgerler denedik.  Üç ay kadar bu denemelerimiz sürdü. Ürünlerimizi damak zevkine ve gastronomik bilgisine güvendiğimiz insanlara deneterek onay aldık. Şu anda sadece hamburger, patates yapıyoruz. Soslarımızı kendimiz hazırlıyoruz. Hazır sos sadece ketçap, mayonez giriyor. Barbekü sos, ballı Jack Daniels ile yaptığımız bir barbekü sosumuz var. Asıl amacımız deneyim. İnsanlar geldiğinde burada farklı bir şeyler yedik desin istiyoruz.”
 
“Sürekli Ar-Ge yapıyoruz”
Gelişime açık bir marka olduklarını ve yenilikleri sevdiklerini belirten Kıpçak, RATIONAL ile tanışma süreçlerini şöyle anlatıyor: “Daha önce kullandığımız fırınımızda bir sorun yaşadık. Bu süreçte Gastrotek’ten Samet, ‘Boşuna uğraşıyorsun. RATIONAL alıyorsun ve bütün işlerini onunla hallediyorsun’ dedi. Samet’in beni ikna etmesi yaklaşık 3 ay sürdü. Karar vermeden bir gece önce Akali’de 3 saat boyunca RATIONAL’in Youtube’taki bütün videolarını izledik. Ve her izlediğimizde yeni bir fonksiyonunu keşfettik. 3 ayın sonunda artık bizim de bir RATIONAL fırınımız vardı.”
 
“Bizim asıl maceramız RATIONAL’i aldıktan sonra başladı”
Satın almadan önce ve aldıktan sonra RATIONAL’i videolarından incelediklerini ifade eden Kıpçak, şu açıklamayı yapıyor: “Çünkü öncesinde videodan izlediğiniz kadarıyla bir şeylerin hayalini kuruyorsunuz. Fırını aldıktan sonra hiçbir videosunda görmediğim fonksiyonlarıyla karşılaşıyorum. Örneğin, ekmeği hem mayalandırıp, fırının kapağını hiç açmadan pişirip, sonunda fırının kapağını ekmeği soğutmak için açarak hazırlıyoruz. Ben bu işlemi fırını ilk aldığımızda denemek istemiştim. Denedim ve çok başarılı bir sonuç elde ettim. Köfte ve patateste de denedim. Onlarda da çok iyi sonuçlar aldım. Bir gün de mayonez yapacaktık ve pastörizasyon denedik. Yumurtanın sarısını hafif pastörize edelim dedik bunda bile muazzam bir sonuç aldık. Bacon’da herkesin bildiği gibi çıtır doku önemli. Bunda dehidrasyon çok iyi, baca kullanımı çok iyi. Komutları tamamen bizim istediğimiz gibi uyguluyor ve sonuçlar şahane.”
 
“RATIONAL’in bizim için değeri çok büyük”
Şu an Akali’de 61 modelinin 40-60 kızaklı tepsili versiyon fırını kullandıklarını söyleyen Kıpçak, yakın zamanda 22 tepsiye geçeceklerini söylüyor ve “Bize kattığı hız tartışılmaz. İki deneme sonrasında ideal mayalanma seviyesini yakaladık ve şu anda çok güzel, standart sonuçlar alıyoruz. Kendi kendini temizleme özelliği ise bizim için ayrı bir keyif oldu. Fırında bacon da yapıyoruz, soğan karamelize ediyoruz… Üç saatlik program yerine bir saatlik programı kullanıyoruz ve çok güzel sonuç alıyoruz. Deneme yanılma yapmıyoruz. Dolayısıyla zaman ve ekonomik anlamda ciddi bir kazanç sağlıyoruz” diyor.
 
 




Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.