Leziz tatlar ve huzur Date Patisserie’de buluşuyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 11.01.2019 09:57:05

Leziz tatlar ve huzur Date Patisserie’de buluşuyor

Teşvikiye’nin en yeni ve en huzurlu lezzet duraklarından biri olan Date Patisserie, misafirlerine Fransız pastacılığından leziz örnekler sunuyor. Selen Gültiken ve Büke Şedele tarafından kurulan Date, şimdiden müdavim kitlesini oluşturmuş durumda…

Date Patisserie genç ve kariyerlerinde başarılı iki kadının ortak hayali olarak doğuyor. Hikâyenin baş kahramanlarından Selen Gültiken, Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Mutfak Sanatları Akademisi’nde profesyonel pastacılık eğitimi alıyor. Gültiken bu eğitimin ardından Londra’da butik pastacılık üzerine eğitim alıyor. Türkiye’ye döndükten sonra ise çeşitli işletmelerde çalışıp yine bir başka eğitimde ortağı Büke Şedele ile tanışıyor ve patisserie hayaline böylelikle ilk adımı atıyor. Diğer kahramanımız Büke Şedele ise Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Yaklaşık 3 yıl avukatlık yaptıktan sonra, Paris’te master’a gitmek üzereyken ani bir fikir değişikliği ile mutfak ve patisserie eğitimi almak üzere Le Cordon Bleu Paris’e gidiyor. Eğitimini tamamlayıp bir süre çalıştıktan sonra İstanbul’a dönüyor ve mekân için yer arayışlarına başlıyor. Arayışı esnasında Gültiken’le tanışan Şedele için de Date Patisserie hikayesi böylelikle başlamış oluyor.
 
“Alışılmışın dışında tat ve formda ürünler sunuyoruz”
Şedele, Date’in kuruluş hikayesine dair detayları şöyle anlatıyor: “Şehirde kaliteli malzeme kullanarak rafine Fransız pastacılığı yapan butik işletmelerin sayısı bir elin parmağını geçmediği için üzüntü duyuyorduk ve alışılmışın dışında tat ve formda ürünlerin ön planda olduğu bir mekân hayalindeydik. Mekân da bu hayalin bir ürünü olarak ortaya çıktı.” Date Patisserie’nin birbirinden lezzetli ürünleri bir arada sunduğunu belirten Gültiken ise konsept hakkında şu detayları aktarıyor: “Sıcacık kahvelerinizi içerken salıncağınızda oturup sokağı izleyebileceğiniz huzurlu bir yer Date. Bunun yanı sıra insanların en özel günlerinde butik pastalarımızla da yanlarında olmayı ihmal etmiyoruz.”
 
“Yaratıcılığı ön planda tutuyoruz”
Date’te büfenin günlük olarak değişkenlik gösterdiğini belirten Gültiken, “Böylece hem mevsimselliği hem tazeliği hem de yaratıcılığı ön planda tutabiliyoruz. Müşterilerimiz gelip ‘X ürününüz harikaydı bugün yok mu?’ dediğinde mutfağa inip hazırladığımız günler de oluyor” diyor. Şedele ise günlük bir büfe oluşturulduğundan ve tüm hazırlık o günün sabahında yapıldığından, ön hazırlık aşaması büyük önem taşıdığını söylüyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Eğitim sırasında ve çalıştığımız işletmelerde edindiğimiz püf noktaları üretim planlamamızda çok etkili oluyor. Aslında oldukça ufak bir ekibiz fakat ben de ortağım da mutfaktayız, bu yüzden ürünler her gün taptaze bir şekilde büfedeki yerlerini alıyor. Klasiklerden Belçika çikolatalı profiterol çok tercih ediliyor, bunun dışında frambuazlı, böğürtlenli çıtır krep tanecikli entremet, raw vegan şekersiz glutensiz cheesecake, bitter çikolatalı cheesecake, badem unlu quiche favoriler arasında.”
 
“Fransız pastacılığı örnekleri sunuyoruz”
Date Patisserie ürünlerinin şaşırtıcı tat/doku kombinasyonlarına ve formlara sahip oldğunu vurgulayan Şedele, sözlerini şöyle noktalıyor: “Lezzetlerimiz her zaman değişkenlik gösteriyor ve böylece merakla yeniden ziyaret etmenize olanak sağlıyor. Aynı zamanda bu dönemde bizleri epey zorlasa da hala gerçek Belçika çikolatası kullanıyoruz, bu da lezzette büyük fark yaratıyor.”
 
 
 
 



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.