Restoran dünyasının Oscar’ları: The World Restaurant Awards
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 11.01.2019 09:51:32

Restoran dünyasının Oscar’ları: The World Restaurant Awards

18 Şubat’ta Paris’te gerçekleştirilecek ‘The World Restaurant Awards’ en iyileri ödüllendirmenin yanı sıra, restoran dünyasının genişliğini ve derinliğini anlatabilmeyi amaçlayan yenilikçi konsepte sahip bir ödül töreni.

Dünya televizyonlarından da canlı yayınlanacak olmasıyla da gastronomi alanında bir ilk olma niteliği taşıyan gecede, ödüller ’Big Plates’ ve ’Small Plates’ başlıklarıyla iki ana kategoriye ayrıldı. Big Plates başlığı içerisinde “Yılın Restoranı” veya “Yılın Gelişimi” gibi daha geleneksel ödül kategorileri bulunurken, Small Plates başlığında, özellikle sosyal medyanın şu anda oynadığı önemli rolü de kabul ederek restorancılık kültürünün derin bir tanıtımı tasarlanıyor.

Yemek yazarları Joe Warwick ve Andrea Petrini’nin, IMG ile ortaklaşa olarak gerçekleştirdiği ödül töreninde Fine Dining Lovers da medya ortaklığını yürütüyor. Alex Atala, Virgilio Martinez ve Massimo Bottura gibi büyük şefler ve önde gelen uluslararası gastronomi gazetecilerinden oluşan jüri komitesi, restoran dünyasının en büyük ikonlarından 50 kadın ve 50 erkeğin bir araya getirilmesi ve eşit bir cinsiyet dağılımı göz önünde bulundurularak oluşturuldu. Birbirinden orijinal ödül kategorileri, bu komite ile istişare edilerek her sene değişiklik gösterecek.



İşte ödül kategorileri:

Big Plates – 12 Kategori

  • Restaurant of the Year – Yıl içerisinde diğer kategorilerden en fazla ödül alan restoran
  • Arrival of the Year – 1 Eylül 2017 ile 30 Eylül 2018 arasında açılan yeni restoranlar
  • House Special – Belirli bir yemeği ile tanımlanabilen restoranlar
  • Off-Map Destination – Yolculuğun kendisinin bir hikaye olduğu, uzak restoranlar
  • Original Thinking - Yaratıcılık ve sanatsal ifadeyi vurgulayanlar
  • Enduring Classic - En az 50 yıldır açık olan olağanüstü restoranlar
  • Event of the Year – Restoran tesisleri ve pop-up girişimleri
  • Atmosphere of the Year - Restoran servisi, akustik ve genel ambiyans
  • No Reservations Required - Rezervasyon olmadan başvurmanın mümkün olduğu yerler
  • Ethical Thinking - Çevresel ve sosyal sorumluluk
  • Forward Drinking – İçeceklerde yenilikçi düşünceye odaklanma
  • Collaboration of the Year - Restoranların tedarikçileriyle çalışma şekli
     
Small Plates – 6 Kategori
  • Instagram Account of the Year – Restoran dünyasının tercih ettiği sosyal medya platformu
  • Trolley of the Year – Masa başı servisin her zaman bir tarz içerisinde yapılmasını tercih edenler
  • Tattoo-Free Chef – Dövmesi olmayan şefler
  • Red Wine-Serving Restaurant – Kırmızı üzümden vazgeçemeyenler
  • Tweezer-Free Kitchen – Tabak dizaynının cımbız ile yapılmadığı restoranlar
  • Long-Form Journalism – Uzun ve derinlemesine restoran yazıları yazan gazeteciler
     

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.