Etin en iyi adreslerini gurmelere sorduk
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 14.12.2018 17:18:50

Etin en iyi adreslerini gurmelere sorduk

Geçmişten bugüne Türk mutfağının olmazsa olmazıdır kırmızı et... Kimi zaman çeşitli baharatlar ve sebzelerle zenginleştirilmiş tarifleri süsleyen, kimi zaman da odun ateşinde pişmeye bırakılan bir lezzet… Yüksek protein değeriyle hem sağlıklı beslenmekten yana olanların hem de spor tutkunlarının menüsünde de başrolde. Biz de en leziz eti yiyebileceğiniz steak restoranlarını gurmelerimize sorduk. İşte, etin en iyi adresleri!

Günaydın Steakhouse
Günaydın Steakhouse, kendine has yorumuyla hazırladığı eşsiz lezzetlerle fark yaratmaya devam ediyor. Özenle seçilmiş kaliteli etleri dinlendirildikten sonra doğru pişirme teknikleri ile hazırlayan Günaydın Steakhouse, ahşap ağırlıklı, konforlu atmosferinde tüm misafirlerine keyifli bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Günaydın’ın imza lezzetleri arasında Dallas Steak, New York Steak Dry, T-Bone Steak, Steak Spaghetti ve Kuzu Kafes bulunuyor.
 



Nusr-Et
Etin seçiminden sunumlarına kadar etin iddialı isimlerinden Nusret Gökçe’nin bire bir ilgilendiği Nusr-Et şubeleri, misafirlerine eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatmaya devam ediyor. Lokum, spagetti, şaşlık, antrikot, asado ve kafes gibi Nusret Gökçe’nin özel spesiyallerinin de yer aldığı zengin menüsü ve kaliteli servisi ile misafirlerini hem lezzetli hem de keyifli anlar yaşatan Nusr-Et özgün bir deneyim sunuyor.





Elbet Steakhouse

Akatlar’ın lezzet duraklarından Elbet Steakhouse bundan 1 buçuk yıl önce İbrahim Çolak tarafından kuruldu. Zengin menüsüyle kısa sürede Akatlar’da daimî bir kitleye ulaşan Elbet Steakhouse’un menüsünü menüsü aslında burger ağırlıklı. Bunun yanı sıra dana bonfileden hazırlanan lokum, fırında pişirilen dana kaburgası, kuzu kafes ve kendi ürettikleri sosis ve sucularımız ilgi görüyor.

 


Beyti
Beyti’nin 1945 yılında Küçükçekmece’de temiz ve sade bir mekânda başlayan öyküsü günümüzde Florya’daki 450 kişilik doğaya saygılı bir mekânda sürüyor. Zaman zaman kralları, başbakanları, film yıldızlarını, dünya sosyetesini ağırlayan mekân, her gün yüzlerce kişiye, en lezzetli etleri sunabilmek için çalışıyor. Belki de Türkiye’de “et”e ismini veren ilk ustalardan olan Beyti Güler, her fırsatta bu haklı ününü öncelikle etleri kendisinin bizzat seçmesi ve özel yöntemlerle dinlendirip terbiye ederek, kömür ateşinde pişirmesine borçlu olduğunu belirtiyor.



 
Sunset
Sunset’te uygulanan en önemli kural doğru et seçimi, doğru dinlendirme yöntemleri ve doğru şekilde pişirmek. Tomahawk Steak, T-bone Steak ve Bonfile’ den hazırladığımız Sunset Fillet için de bu kural geçerli. Öncelikle, içinde yoğun çizgiler halinde yağ damarları olan sağlıklı ve genç hayvanlardan elde edilmiş etler seçiliyor. Tomahawk ve T-bone Steak gibi kemikli olan etlerimizi kuru yaşlandırma, Sunset Fillet gibi kemiksiz olan etler ıslak yaşlandırma yöntemleri ile dinlendiriliyor. Son olarak, doğal ve geleneksel şekilde üretilmiş meşe kömürü ateşinde, misafirlerin arzu ettiği pişirme derecesine göre ızgarada pişirilip servis ediliyor.


 
Et-inn Kebap & Steak
Hem ailenizle hem de dostlarınızla birlikte keyifli vakit geçirmek için gerekli olan tüm sosyal donatılara sahip bir restoran Et-inn Kebap & Steak. Toplam bin 500 kişilik kapasitesiyle İstanbul’un en büyük lokantalarından olan Et-inn Kebap & Steak’de ayrıca organizasyonlara özel 2 yemek salonu, 1 toplantı odası ve kış bahçesi yer almaktadır. Klasik kebap anlayışının kalitesini yükseltmeyi hedefleyen Et-inn, özenle seçilmiş üreticilerden temin ettiği ürünler ile fark yaratıyor. Et-inn Kebap & Steak geleneksel lezzetlerin modern sunumu ile dünya standartlarının üstünde hizmet kalitesine sahip. 



 
Gürkan Şef Steakhouse
Türkiye’nin ilk diplomalı kasabı olan Gürkan Topçu, öğrencilik yıllarında hayalini kurduğu Gürkan Şef Steakhouse konseptini gerçekleştirdi. Dünya standartlarında hizmet anlayışıyla yola çıkan Gürkan Şef, Türkiye’de yeni şubeleri ile hizmet ağını genişletirken dünyanın gözde kentlerinde de yeni şubelerle Gürkan Şef markasını evrensel bir marka haline getiriyor. Gürkan Şef farklı hizmet anlayışı, rahat lokasyonu, lezzetleri içecekleri ve dekorasyonuyla iç açıyor.




Mr. Meat
Mr.Meat; burger, steakhouse  ve catering konseptlerinde hizmet veriyor. Dana ve kuzu ağırlıklı olmak üzere etler kesimden reyona gelene kadar özenle hazırlanıyor. Kömür ateşinde pişirilen etler, servise hazırlanıyor. Mr. Meat salata çeşitleri ve patates kızarması ile de lezzetlerini çeşitlendiriyor. Ayrıca burger ekmeklerini de kendisi yapıyor.
 


Les Ambassadeurs Restoran
Les Ambassadeurs Restoran, dünya çapında iş, bürokrasi, siyasetin önemli isimleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Restoranın mutfağı ise çeşitli ödüllere layık görülmüş usta aşçılara emanet. Zengin mutfağıyla ailelere, çiftlere ve şirketlere özel executive toplantı, yemek, kokteyl, resepsiyon ve nişan/nikah törenleri için 100 kişilik oturma kapasitesiyle hizmet veren Les Ambassadeurs, misafirlerini ev konforunda ağırlıyor.
 


Butcha Steakhouse
Lezzet tutkunu bir girişimci olan Osman Sungur, Ankara’nın ilk steakhouse markası Butcha Steakhouse’un kurucusu. “Şehrin en iyi eti” mottosuyla 2009 yılında kapılarını açan Butcha Steakhouse, kısa sürede kalitesiyle fark yaratıyor ve başarısı hem edindiği müdavimlerle hem de layık görüldüğü ödüllerle taçlanıyor. Butcha’nın leziz etlerine bal, sarımsak ve pekmezle karamelize edilmiş mısır eşlik ediyor. Butcha Burger, Butcha Köfte, fıstıklı sucuk ve füme etler, asado, kuzu kafes, kuzu kol ise en sevilenler arasında. Butcha şu an Ankara, İstanbul ve Doha olmak üzere üç şubesiyle hizmet veriyor.
 


Develi
Asırlık lezzet markası Develi’nin menüsünde yer alan Lokum, elit kebap, kuzu küşleme ve kuzu külbastı misafirlerin tadına doyamadıkları steakler arasında yer alıyor. En beğenilen steaklerden lokum ve elit süt danası bonfile etinden hazırlanıyor. Steakler balık sırtı olarak adlandırılan demir ızgarada kömür ateşinde mühürlenerek pişiriliyor.




 


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.