4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi bugün kapılarını açıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 07.12.2018 10:07:48

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi bugün kapılarını açıyor

Travel Turkey İzmir Fuarı her yıl büyüyerek katılımcılarına fırsatlar sunmaya devam ediyor. Geliştirdiği yeni konseptler ile sektöre hareket kazandıran Travel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü ile fark yaratacak. Dünya ve ülke turizmini İzmir’de buluşturarak Türkiye’de her mevsim turizmin canlı tutulmasını sağlayan Travel Turkey İzmir Fuar ve Kongresi, 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında kapılarını 12’nci kez açmaya hazırlanıyor.

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir’in yeni fuar alanı olan fuarizmir’de, Travel Turkey İzmir 2018 Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla düzenleniyor. Gastronominin bölge turizmine olan katkılarının konuşulacağı kongrede, akedemik bildirilerinin yer aldığı bölüm İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile yürütülecek. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi boyunca akademik oturumlar, paneller, kariyer günü etkinlikleri, yemek atölyeleri, tadım atölyeleri ve yemek yarışması da gerçekleştirilecek.

PANEL OTURUMLARI PROGRAMI

7 ARALIK 2018, CUMA
11:30 – 12:15 PANEL: SÜRDÜRÜLEBİLİR TURIZMDE GASTRONOMİ İLE PAZARLAMA STRATEJİLERİ
Moderatör: Ferika Özer Sarı
Konuşmacılar: Teoman Alemdar, Aylin Öney Tan, Pelin Omuroglu

13:45 – 15:00 PANEL: GASTRONOMİK DESTİNASYONLARIN VE ROTALARIN GELİŞTİRİLMESİNDE SEYAHAT ACENTELERİNİN ROLÜ
Moderatör: Hande Arslanalp
Konuşmacılar: Kemal Birdir, Ebru Erke, Ferzan Kırhan

16:00 – 16:45 PANEL: GASTRONOMİK ETKİNLİKLERIN DESTİNASYONLARIN TANITILMASINDAKİ YERİ
Moderatör: Turgay Bucak
Konuşmacılar: Gökmen Sözen, Düriye Bozok, Müge Akgün

8 ARALIK 2018, CUMARTESİ
11:30 – 12:30 PANEL: GASTRONOMİ TURİZMİ İLE YARATICI TURİZMIN İLİŞKİSİ
Moderatör: Betül Öztürk
Konuşmacılar: Hazer Amani, Gamze Ineceli, Zafer Yenal

13:45 – 15:00 PANEL: GASTRONOMİ TURİZMİNDE YEREL MUTFAKLARIN YERİ
Moderatör: Sırma Güven
Konuşmacılar: Derman Küçükaltan, Gülsen Kırbas, İlhan Koçulu

16:00 – 16:45 PANEL: GASTROTURİSTIN SEYAHAT MOTİVASYONLARI
Moderatör: Bülent Akgerman
Konuşmacılar: Nedim Atilla, Serdar Çelenk


TASTING STORY / TADIM ATÖLYELERİ PROGRAMI

7 ARALIK 2018, CUMA
11:45 – 13:00 “Kahvenizi Nasıl Alırsınız?” “Galao mu Cimbalino mu?”
Portekizli Barista Pedro Sousa

13:45 – 15:00 “Bal Lab”
Elvan Uysal Bottoni & Ahmet Güzelyagdöken

15:45 – 17:00 “Üç Mayalı: Anadolu Peynirleri ve Ekmekleri ile Biranın Uyumu”
Ogul Türkkan

17:45 – 18:30 “Ödüllü Türk Şarapları Tadımı”
Yunus Emre Kocabaşoğlu

8 ARALIK 2018, CUMARTESİ

11:45 – 13:00 “Su ve Şarap Eşleşmesi”
Alican Akdemir, Arnau Marco

13:45 – 15:00 “Akdeniz Mutfağında Zeytinyağı ve Yemek Eşleşmesi”
Joao Sa & Müge Nebioğlu

15:45 – 17:00 “İzmir Güney Bağ Rotası Şarap Tadımı”

17:45 – 18:30 “Rakının Sırlarına Yolculuk”
Mehmet Yalçın

SEMİNER PROGRAMI

7 ARALIK 2018, CUMA
15:15 – 16:15 SEMİNER: GASTRONOMİ TURİZMİ TUR PAKETLERİNİN TANITILMASI VE PAZARLANMASI
Eğitmen: Erdal Çeri

COOKING STORY / YEMEK ŞOVLARI PROGRAMI

7 ARALIK 2018, CUMA

10:30 – 11:15 “Mine Ataman ile Ekmek Tadımı ve Eşleşmeleri”

15:00 – 16:00 “Sef João Sá ile Lizbon Mutfagı”

8 ARALIK 2018, CUMARTESİ
15:00 – 16:00 Hazer Amani


2019 turizmine umut vadedecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir’de düzenlenen fuar, 2019 turizmine umut vadedecek. 2017 yılında 36 ülkeden 1284 katılımcı ve 63 ülkeden 44 bin 589 ziyaretçi ile gerçekleşen Travel Turkey İzmir Fuarı, her yıl katılımcılarına sunduğu fırsatlar ile büyümeye ve dünya turizm sektöründe tanınmaya devam ediyor. Geliştirdiği konseptler ile hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin turizm sektöründeki ihtiyaçlarına cevap veren fuar bu yıl hizmet sektörünün bilgi teknolojilerindeki payının giderek artmasıyla birlikte sektörün en önemli konularından biri olan seyahat teknolojileri ile ön plana çıkacak. “ttitech” – Seyahat Teknolojileri Özel Bölümünde rezervasyon ve havayolu sistem yazılımlarından küresel dağıtım kanalları ile data bankalarına kadar kişilerin ulaşım ve konaklama konusunda her türlü bilet ve hizmet satın alma ya da kiralama ihtiyaçlarını daha hızlı ve ucuz bir şekilde yapmalarını sağlayarak turizmi dijital ortama taşıyan yazılım sistem firmaları ile call center hizmeti veren firmalar yer alacak. Acente ve otellere sistem alt yapısı sağlayan ulusal ve uluslararası yazılım sistemlerinin tanıtılacağı özel alanda, rezervasyon sistemleri ile turizm sektörünü online platforma dönüştüren yazılımlar da tanıtılacak. Ayrıca, konusunda uzman, tanınmış profesyoneller ve yöneticilerin konuşmacı olarak katılacağı 3 günlük ‘ttitech stage’ organize edilecek. Seyahat Teknolojilerinin tanıtılacağı forumda 2018 turizm trendleri, en son teknolojik gelişmeler, Turizmde Endüstri 4.0 gibi konular ele alınacak.

Turizm gelirini artıracak anlaşmalar yapılacak Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle her yıl devam eden alım heyeti programı bu yıl da dünyanın önemli tur operatörleri ve seyahat acentelerini katılımcı firmalarla buluşturacak. İki gün sürecek alım heyeti kapsamında fuar katılımcılarının yeni iş bağlantıları kurması ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atması hedefleniyor. 3 gün sürecek Ülke ve dünya turizm devlerini bir araya getiren ve açıldığı andan itibaren ülkenin turizm rakamlarına etki etmeyi hedefleyen Travel Turkey İzmir Fuarı, ticari boyutuna vurgu yapmak için bu yıl üç gün sürecek. Acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, marinalar, yurtiçi ve yurtdışı bakanlıklar, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, uluslararası destinasyonlar, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, aktif turizm ve macera turizmi, kültür turizmi, spor turizmi, eğitim turizmi, bankacılık ve sigorta şirketleri, turizm teknolojileri ile turizm medya kuruluşlarından oluşacak B Holü ilk iki gün sadece profesyonel ziyaretçiye açık olacak. A Holü ise üç gün boyunca hem sektör profesyonellerine, hem de halka açık olup tüm bölgelerden Kalkınma Ajansları, valilikler, belediyeler, beldeler ile park ve kent ekipmanlarından oluşacak. Burada yer alan bölgeler turizm zenginliklerini, yerli ve yabancı turizm yatırımcıları, acenteler, satın alıcılar ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere tanıtma fırsatı yakalayacak. Ayrıca bu yıl A Holünde fuarla eş zamanlı düzenlenen ve dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya getirerek Türkiye’nin gastronomi potansiyelini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de dördüncü kez düzenlenecek. 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.