Fransız patisserie’sinin klasikleşen ismi: Fauchon Paris
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 03.12.2018 09:51:00

Fransız patisserie’sinin klasikleşen ismi: Fauchon Paris

Uluslararası örnek projeleri ile tanınan RMA Group’un bir yeni üyesi olan Fauchon Paris, özgün ve klasik lezzetleri, yaratıcı ve cesur sunumlarıyla sezona iddialı bir giriş yapıyor. Zorlu Center’ın kalbindeki yerinde; yeni konsepti, zarif tasarımı, eşsiz lezzetleri, ekibi, barı ve menüsü ile misafirlerine Fransız lezzetlerinden ve kültüründen yeni deneyimler yaşatıyor. Fransız yaşam biçiminin sembolü haline gelmiş olan Fauchon Paris’i, yeni sezon hazırlıkları için Dubai’den gelen Fauchon Paris Bölge Executive Pastry Chef’i Antoine Chassonnery’den dinliyoruz.

Fauchon Paris, ilk olarak 1886 yılında Paris’te hayata geçiriliyor. Daha sonra Uzak Doğu, Orta Doğu ve Avrupa’nın pek çok yerinde dünyanın dört bir yanına yayılıyor. Marka, lezzetlerinde hem geleneği devam ettiriyor hem de yeni trendlere ayak uyduruyor. Antoine Chassonnery yeni sezonda yaratıcılığını kullanmak için Dubai’den İstanbul’a geliyor. Ve Fauchon Paris’te birbirinden inovatif lezzetlere imzasını atıyor. Başarılı şef yeni sezon hazırlıklarından bahsederek, “Her şubemizde olduğu gibi bu şubemizde de inovasyonumuzu yaptık. Yeni ürünlerimizle misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz. Sağlıklı yiyecekler bizim önceliğimiz” diyor.


“Paris’te klasik pastaneler ön planda”
Antoine Chassonnery, daha çocuk yaşlarda pastacılığa merak salıyor ve 17 yaşında meslek hayatına atılıyor. Ve uzun yıllardır Fauchon Paris’in pastanesinde harikalar yaratıyor. Menülerini iki yılda bir değiştirdiklerini ifade eden başarılı şef, en sevilen lezzetlerinden şöyle söz ediyor: “En çok tercih edilen ürünümüz milföy oluyor. Fransa’da herkes milföyü seviyor. Diğer yandan limonlu tartımız da tercih edilenler arasında. Öte yandan Paris’te klasik pastaneler ön planda oluyor ve pastacılık alanında her geçen gün yeni mekânlar açılıyor” ifadelerini kullanıyor.


“Yeni günün trendlerine uygun hareket ediyoruz”
Fauchon göz alıcı patisserie bölümünde, kendilerini şımartmak isteyen tatlı tutkunlarına Fransız ikonik tatlılarından Fauchon imza lezzetleri; karamelli, bitter, sütlü çikolatalı ve limonlu ekler ve vanilyalı, çikolatalı, limonlu, ahududulu, Antep fıstıklı ve karamelli makaron alternatifleri sunuyor. Fauchon’da her zaman sağlıklı yemekler ön planda oluyor. Chassonnery, mutfakta aynı sistem üzerine ilerlediklerini dile getirerek, “Ürünlerimizin çoğu glutensiz ürünler. Mutfakta hem klasik lezzetleri hafifleştirerek sunuyoruz hem de yeni günün trendlerine uygun hareket ediyoruz” açıklamalarında bulunuyor.



“Yepyeni tekniklerle pişirdiğimiz tatlılarımız var”
Pastane alanında Fauchon’un 50 seneye yakın müthiş kültürü var. Daha az şeker kullanarak tatlı yapıyor. Macaron zaten pastanenin en önemli glutensiz ürünleri arasında yer alıyor. Başarılı pastry chef ürünlerinde en kaliteli meyve, fındık ve cevizleri kullandıklarını belirterek, “Yepyeni tekniklerle pişirdiğimiz tatlılarımız var. Eskiden limonlu tart yaparken sadece limonun suyunu kullanılır ama artık bugün limonun kabuğunu da komfi haline getirip aromasını da kullanıyoruz. Bu hem görseli hem de lezzeti ön plana çıkarıyor” ifadelerine yer veriyor.



Fauchon Paris’te lezzetler Türk damak tadıyla da entegre ediliyor. Marka için bulunduğu ülkenin yemek kültürüne adaptasyon sağlamak önemli oluyor. Fauchon Paris’te Antep fıstığı çok kullanılan yerel ürünler arasında yer alıyor. Antoine Chassonnery, son olarak, İstanbul’da yeni bir şube açacaklarını müjdesini veriyor.
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.