Sirha İstanbul 6. kez gastronomi sektörünü buluşturuyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 30.11.2018 10:24:47

Sirha İstanbul 6. kez gastronomi sektörünü buluşturuyor

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan Sirha İstanbul bugün kapılarını açtı. Fuar, 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri boyunca İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

 
Metro Türkiye, Türk mutfağının değerlerine sahip çıkma, kaybolan lezzetleri gün yüzüne çıkarma ve potansiyelini tüm dünyaya göstermek amacıyla, Sirha kapsamında onlarca çeşidi bulunan Hitit ekmeğini tanıttı. “Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı” kitabının yazarları Asuman Albayrak, Ülkü M. Solak ile Gıda Mühendisi ve Arkeolog Dr. Ahmet Uhrî; 4 bin yıllık Hitit mutfağı ve besin değerleri bakımından oldukça zengin Hitit ekmeği hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca buluşmada dinleyicilere Hitit ekmeği de ikram edildi.
 
 


 
Sirha’da “Dünden Bugüne Türk Gastronomisinin Gelişimi” konuşuldu
Çeşitli panel ve sunumların da gerçekleştirileceği fuarda FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen de “Dünden Bugüne Türk Gastronomisinin Gelişimi” konu başlıklı panelde Türkiye’nin değerli şeflerinden Doğuş Gurubu Mutfaklar Direktörü Mehmet Gök, Neolokal Sahibi ve Şefi Maksut Aşkar ve Spago İstanbul’un Şefi Cihan Kıpçak ile bir araya geldi. 



 
İlk günü yoğun katılımla gerçekleşen Sirha’da markalar, başarılı şeflerle birbirinden keyifli workshoplara imza atıyor. Bu workshoplar kapsamında Swissotel Baş Aşçısı Ali Ronay ve Şef Ömür Akkor, Pınar ile leziz tadımlıklara imza atıyor ve ziyaretçiler ile önemli ip uçları paylaşıyor.



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.