foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 21.11.2018 15:06:56
Şef Tim Briggs, Altınmarka’nın eşsiz çikolataları ile harikalar yaratıyor
0
Dünyanın önde gelen endüstriyel kakao ve çikolata üreticilerinden biri olan Altınmarka, dünya çapında 60’dan fazla ülkenin önde gelen global markalarına güvenilir çözümler sunuyor. 2012 yılında “Avrupa’nın En İyi Kakaolu ve Yılın Çikolata Fabrikası” ödülüne layık görülen Altınmarka, Türkiye’nin dört bir noktasında misafirlerine özel lezzetler sunan pek çok restoranın mutfağına konuk oluyor. İşte o özel mutfaklardan biri de Baylan Restaurant. Baylan’ın menüsü üç Michelin yıldızı sahibi ünlü Fransız Şef Alain Ducasse’ın aşçılık okulunda, Ducasse ve ekibinin reçeteleriyle oluşturuldu. Türk damak zevkini Avrupa kalitesiyle bir araya getiren yiyeceklere imza atan Baylan ekibi misafirlerini şaşırtacak yiyecekler hazırlıyor. Bu başarılı ekibin başında ise Şef Tim Briggs bulunuyor. Alanlarında uzman olan Altınmarka ve Şef Tim Briggs Gastropark mutfağında buluşarak Patisserie by Foodinlife için birbirinden özel lezzetlere imza atıldı.
Bitter Çikolatalı Mus
Malzemeler:
390 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
500 gr krema
100 gr yumurta sarısı
85 gr şeker
Hazırlanışı:
Çikolata 55⁰C’ye kadar eritilir. Diğer yandan krema kabartılır. Şeker bir çay kaşığı su ile 121⁰C’ye gelene kadar pişirilir. Şeker pişerken yumurta sarısı bir çay kaşığı sıcak su ile çırpılır. Şeker 121⁰C’ye ulaşınca yumurta sarısına eklenir ve çırpılır. Oluşan karışımla sabayon elde edilir. Sabayon soğuyuncaya kadar çırpılır. Kremanın bir kısmı çikolataya eklenir, daha sonra sabayon eklenir ve tekrar krema eklenir. Üzerine büyük çikolata parçacıkları serpilerek servis edilir.
Fondan Çikolata 8 kişilik
Fondan için malzemeler:
250 gr krema
90 gr Early Grey çay
94 gr sütlü çikolata
94 gr bitter noire
45 gr yumurta sarısı
60 gr şeker
Strevsel için malzemeler:
135 gr tereyağı
115 gr şeker
200 gr un
25 gr kakao
Sos için malzemeler:
60 gr esmer şeker
3 gr Early Grey çay
50 gr su
Hazırlanışı:
Krema çay ile kaynama noktasına getirilir. 15 dakika çayın aromasını vermesi beklenir. Daha sonra bu karışım 3 aşamalı olarak çikolatanın üzerine dökülür. Spatula ile karıştırılır. Shut bardaklarına doldurulur ve soğumaya bırakılır. Diğer yanda mikserde un, tereyağı, şeker ve kakao karıştırılır. Tepsi üzerine kırıntılar halinde yayılır. 150⁰C’ye ayarlanan fırında 15 dakika pişirilir. Sos için su, şeker ve çay kaynatılır. 15 dakika beklettikten sonra süzülüp, soğutulur. Servis esnasında shut bardaklarının üzerine sos eklenir, ardından strevsel kırıntıları eklenir ve servis edilir.