Şef Tim Briggs, Altınmarka’nın eşsiz çikolataları ile harikalar yaratıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 21.11.2018 15:06:56

Şef Tim Briggs, Altınmarka’nın eşsiz çikolataları ile harikalar yaratıyor

Dünyanın önde gelen endüstriyel kakao ve çikolata üreticilerinden biri olan Altınmarka, dünya çapında 60’dan fazla ülkenin önde gelen global markalarına güvenilir çözümler sunuyor. 2012 yılında “Avrupa’nın En İyi Kakaolu ve Yılın Çikolata Fabrikası” ödülüne layık görülen Altınmarka, Türkiye’nin dört bir noktasında misafirlerine özel lezzetler sunan pek çok restoranın mutfağına konuk oluyor. İşte o özel mutfaklardan biri de Baylan Restaurant. Baylan’ın menüsü üç Michelin yıldızı sahibi ünlü Fransız Şef Alain Ducasse’ın aşçılık okulunda, Ducasse ve ekibinin reçeteleriyle oluşturuldu. Türk damak zevkini Avrupa kalitesiyle bir araya getiren yiyeceklere imza atan Baylan ekibi misafirlerini şaşırtacak yiyecekler hazırlıyor. Bu başarılı ekibin başında ise Şef Tim Briggs bulunuyor. Alanlarında uzman olan Altınmarka ve Şef Tim Briggs Gastropark mutfağında buluşarak Patisserie by Foodinlife için birbirinden özel lezzetlere imza atıldı.




Bitter Çikolatalı Mus


Malzemeler:
 

  • 390 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 500 gr krema
  • 100 gr yumurta sarısı
  • 85 gr şeker
 
Hazırlanışı:
Çikolata 55⁰C’ye kadar eritilir. Diğer yandan krema kabartılır. Şeker bir çay kaşığı su ile 121⁰C’ye gelene kadar pişirilir. Şeker pişerken yumurta sarısı bir çay kaşığı sıcak su ile çırpılır. Şeker 121⁰C’ye ulaşınca yumurta sarısına eklenir ve çırpılır. Oluşan karışımla sabayon elde edilir. Sabayon soğuyuncaya kadar çırpılır. Kremanın bir kısmı çikolataya eklenir, daha sonra sabayon eklenir ve tekrar krema eklenir. Üzerine büyük çikolata parçacıkları serpilerek servis edilir.
 
Fondan Çikolata
8 kişilik
 
Fondan için malzemeler:
  • 250 gr krema
  • 90 gr Early Grey çay
  • 94 gr sütlü çikolata
  • 94 gr bitter noire
  • 45 gr yumurta sarısı
  • 60 gr şeker
 
Strevsel için malzemeler:
  • 135 gr tereyağı
  • 115 gr şeker
  • 200 gr un
  • 25 gr kakao
 
Sos için malzemeler:
  • 60 gr esmer şeker
  • 3 gr Early Grey çay
  • 50 gr su
 
Hazırlanışı:
Krema çay ile kaynama noktasına getirilir. 15 dakika çayın aromasını vermesi beklenir. Daha sonra bu karışım 3 aşamalı olarak çikolatanın üzerine dökülür. Spatula ile karıştırılır. Shut bardaklarına doldurulur ve soğumaya bırakılır. Diğer yanda mikserde un, tereyağı, şeker ve kakao karıştırılır. Tepsi üzerine kırıntılar halinde yayılır. 150⁰C’ye ayarlanan fırında 15 dakika pişirilir. Sos için su, şeker ve çay kaynatılır. 15 dakika beklettikten sonra süzülüp, soğutulur. Servis esnasında shut bardaklarının üzerine sos eklenir, ardından strevsel kırıntıları eklenir ve servis edilir.  






 
 
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.