Amasya Et Ürünleri, paketli ürünleri ile kalite ve lezzeti bir araya getiriyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 22.10.2018 12:19:27

Amasya Et Ürünleri, paketli ürünleri ile kalite ve lezzeti bir araya getiriyor

Amasya Et Ürünleri markasıyla sektörü paketli taze et ürünleri ile tanıştıran Ekur Et, kalite ve lezzeti bir arada sunuyor. Ürün çeşitliliğiyle profesyonel mutfaklarda da kolaylık sunan Ekur Et, Dana Biftek, Dana Pirzola, Dry Aged Dallas Steak, Kaburga Hamburger Köfte ürünleriyle Serafina, Park Hyatt, Hood Moda ve Klein Garten’in mutfağına konuk oluyor.

Straccetti Izgara Amasya Et Ürünleri Kontrafile Dilimleri, Yumuşak Polenta ve Günün Sebzeleri

MALZEMELER
• 200 gr Amasya Et Ürünleri Kontrafile 
• 30 gr arpacık soğan 
• 30 gr cherry domates 
• 100 gr kuşkonmaz 
• 50 gr polenta 
• 125 gr süt 
• 10 gr tuz 
• 3 gr karabiber 
• 5 gr balzamik çektirme 
• 2 gr taze kekik 
• 2 gr taze biberiye 
Yarı dondurulmuş temizlenmiş Amasya Et Ürünleri Kontrafile dilimleri silezerde ince ince dilimlenir. Üzerine zeytinyağı, taze kekik ve taze biberiye eklenerek tatlandırılır. Cherry domates ve arpacık soğanlar comfi yapılır. Kuşkonmazın sert kök kısmı kesilir. Geri kalan kısımları 3-4 dakika haşlanır. Polenta, süt, tuz, taze kekik ve taze biberiye bir tencerede karıştırılıp kaynatılır. Püre kıvamına gelince ocaktan alınan polenta bir tepsiye alınır. Amasya Et Ürünleri Kontrafile’ler ızgarada tek tarafı pişirilip sıcak olarak servis edilir.
Serafina Mutfak Koordinatörü Dilaver Göktaş


Izgara Amasya Et Ürünleri Dana Pirzola, Adaçaylı Fırın Patates, Sote Sebzeler ve Kurutulmuş Domatesli Hardallı Demi Glace Sos ile
Dana Pirzola Marinasyon:• 320 gr Amasya Et Ürünleri Dana Pirzola
• 1 dal taze kekik 
• 1 dal biberiye 
• Tane karabiber
• Deniz Tuzu 
• 1 diş sarımsak 
• 1 çay bardağı zeytinyağı 
Fırınlanmış adaçaylı patates:• 110 gr taze patates 
• 5 gr adaçayı 
• 1 diş sarımsak 
• Kırmızı toz biber 
• Kimyon
• Karabiber
• Tuz 
• 1 çay bardağı zeytinyağı
Sote sebzeler• 40 gr baby kabak 
• 40 gr baby havuç 
• 40 gr brokoli 
• 1 yemek kaşığı tereyağı 
• Tuz
• Karabiber
Kurutulmuş domates ve hardallı demi glace sos:• 100 ml kaynatılmış kemik suyu 
• 10 gr kurutulmuş domates 
• 5 gr taneli hardal 
• 10 gr tereyağı
 
Hazırlanışı:Amasya Et Ürünleri Dana Pirzola taze kekik, biberiye, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakla beraber marine edilip bekletilir. Patatesler dört parçaya bölündükten sonra tüm baharat karışımları ve ince doğranmış adaçayı ile 180 derecede 30 dakika fırında pişirilir. Kabaklar ikiye bölür. Kabak, havuç ve brokoli ayrı ayrı haşlanır. Tereyağı eklenen tavada kurutulmuş domates ve hardal karıştırıldıktan sonra üzerine kemik suyu ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Daha önceden marine edilen Amasya Et Ürünleri Dana Pirzola önce ızgarada sonrasında 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

 
Ev Yapımı Choron Soslu Hamburger
MALZEMELER
Ev yapımı mayonez:• 2 adet yumurta sarısı • 200 cc ay çiçek yağı • 200 cc sızma zeytinyağı • 1 gr beyaz trüf yağı • 15 adet doğranmış arpacık soğanı • 5 ml bal 
• 1 adet lime • 50 gr sarmısaklı domates sos • 5 yaprak taze fesleğen 
 
Karamelize soğan:
• 800 gr beyaz soğan• 200 gr kırmızı soğan • 2 adet şeftali • 1.5 adet nektarin • 30 ml Sherry sirkesi • 3 diş sarımsak 
• 1 gr zencefil • 2 gr taze acı biber • 120 gr tereyağı • 10 gr hoisin sos • 1 adet lime
Hamburger:
• Mikro filiz ve bebek roka • Susamlı hamburger ekmeği
• 10 gr karamelize soğan • 10 gr cheddar peyniri 
• 5 gr Konya küflü peyniri• 180 gr Amasya Et Ürünleri Kaburga Hamburger Köfte 
• 30 gr ev yapımı mayonez
Kırmızı soğan turşusu:
• 60 gr kırmızı soğan • 120 cc üzüm sirkesi • 15 gr şeker • 5 gr deniz tuzu • 1 adet çubuk tarçın• 100 cc su
Ev yapımı patates kızartması:
• 3 adet patates • Yarım bağ maydanoz • 1 gr tatlı isli paprika
Hazırlanışı:Mayonez yapmak için Dijon hardalı ve çeyrek limon, 2 yumurta sarısının içinde çırpılıp, sızma zeytinyağı ve ay çiçek yağı ile kıvam verildikten sonra, diğer ürünlerin içine eklenir. Patatesler dilimlenip, tuzlu suda kısık ateşte pişirilip, 20 dakika dinlendirdikten sonra ay çiçek yağında kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra taze doğranmış maydanoz ve isli paprika eklenip karıştırılır. Amasya Et Ürünleri Kaburga Hamburger Köfte ızgarada bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafı çevirilir. Sırası ile karamelize soğan ve peynir karışımı eklenip üstü kapalı bir şekilde eriyene kadar beklenir. Hamburger ekmekleri tereyağı ve et suyu ile fırçalanıp, fırında 180 derecede 3 dakika kızartılır. Ekmeklerin iç taraflarına mayonez sürülüp üstüne yeşillikleri ve en üste de etler yerleştirilir. Patates kızartması, ev yapımı mayonez ve soğan turşusuyla servis edilir.
Klein Garten Executive Chef’i Alican Gürbüz

 
Amasya Et Ürünleri Dry Aged Dallas Steak, patates kabuğuna doldurulmuş fırın patates, körpe marul ve Danish blue peynir salatası
MALZEMELER
Patates kabuğu ve püresi:• 2 adet orta büyüklükte sarı patates • 100 gr kaya tuzu
• 50 ml süt • 60 gr tereyağı
• 30 ml krema • 5 gr ince doğranmış frenk soğan
• 2 tutam deniz tuzu
Danish blue peynir sosu:• 125 ml beyaz sarp sirkesi • 125 gr şeker
• 125 ml su • 10 gr sarımsak
Danish blue peynir salatası:• 125 gr Danish blue peynir • 60 gr ayran
• 50 gr ekşi krema • 50 gr mayonez
• 10 gr sarımsak • 500 gr Amasya Et Ürünleri Dry Aged Dallas Steak
Hazırlanışı:Patates kabuğu ve püresi: Patatesler kaya tuzu ile 180 derece fırında yaklaşık 1 saat fırınlanır. Patatesler yatay kesilir ve patatesin içi boşaltılır. Kabuklar tereyağı ile fırçalanıp çıtır olması için fırınlanır. Süt krema ve tuz tavaya alınıp ısıtılır ve patatesler çırpılır en son tereyağı ve doğranmış frenk soğan ilave edilip sıkma poşetine konulur ve sıcakta bekletilir. Danish blue peynir sosu: Sürüp kıvamında çektirilir. Ezilmiş sarımsak eklenip soğumaya bırakılır ve peynir sosa ilave edilir. Danish blue peynir salatası: Malzemeler iyice çırpılır. Körpe marul, kırmızı turp, Danish blue peyniri, kırmızı soğan, taze soğan sos ile karıştırılır resimdeki gibi yerleştirilir. Ardından etler tuz ve biber ile tatlandırılıp kömür ızgarasında pişirilir ve karamelize soğan ile sırlanır ve kesilip tahtaya yerleştirilir. Sıkma poşetindeki patates püresi çıtır patates kabuğuna doldurulur veresimde görüldüğü gibi tahta platforma yerleştirilir ve servis edilir. 
Park Hyatt Sous Chef ‘i Murat Çakır

 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.