Midpoint’te kahve özenle demleniyor, tutkuyla sunuluyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 10.10.2018 10:18:06

Midpoint’te kahve özenle demleniyor, tutkuyla sunuluyor

All Point’s bünyesinde hizmet veren Midpoint, Türkiye’nin dört bir yanında lezzet tutkunları ile buluşuyor. Özel menüsünde yine özel reçetelerle hazırlanan pek çok içeceğe de yer veren Midpoint’te kahve de kendine önemli bir yer buluyor. Midpoint’i ve kahvelerini All Point’s İçecek Koordinatörü Aykut Üner ile konuştuk.

İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit, Bursa, Antalya ve Mersin olmak üzere 7 şehirde 34 şube ile hizmet veren Midpoint, kurulduğu günden dünyadaki birçok farklı lezzeti ilk sunan restoran olmaya devam ediyor. Midpoint’in için en önemli kriterlerden birinin misafirlerinin talepleri, diğer kriterin ise dünyadaki tüm lezzet trendlerini misafirlerinin damak zevkine uygun şekilde sunmak olduğunu belirten All Point’s İçecek Koordinatörü Aykut Üner, “Sadece yemek için değil; iyi bir kahve veya iyi bir kokteyl eşliğinde sevdikleriniz ile sohbetin keyfine varmak için de gidebileceğiniz bir yerin varlığı bir süre sonra sizin o noktayı buluşma noktanız olarak görmenizi sağlıyor. Midpoint, misafirleri için lezzette, sohbette, keyifte buluşma noktası” diyor.



 
“Trendleri takip ediyor ve misafirlerimize yeni lezzetler sunuyoruz”
“Alkolsüz içecek kategorisinde tabii kahve bizim içinde misafirlerimiz için de çok önemli ve oldukça geniş bir kahve menümüz var” diyen Üner, içecekleri hakkında şu bilgileri aktarıyor: “Klasik demleme çayın yanında dünyanın birçok yerinden farklı çayları görebiliyorsunuz. Birçok farklı limonatayı, milkshake’i, ev yapımı buzlu çayları, farklı soğuk kahveleri de menümüzde bulabilirsiniz. Klasik kokteyllerden Midpoint’in kendi özel kokteyllerine birçok farklı kokteylle misafirlerimizi bir kokteyl barda bulabilecekleri alternatifler ile buluşturuyoruz.”
 


“Kahvenin menümüzde çok önemli bir yeri var”
Kahvenin hem kendileri hem de misafirleri için önemli bir içecek olduğunun altını çizen Üner, kahve çeşitlerini şöyle anlatıyor: “Türk kahvesinden başlarsak özel ürettirdiğimiz sade ve damla sakızlı seçeneklerimiz mevcut. Her ay filtre kahvemizi dünyanın en önemli kahve bölgelerinden farklı bir kahve çekirdeği ile hazırlıyoruz ve böylece hem misafirlerimize yenilik sunuyoruz hem de farklı lezzette kahve çekirdeklerini deneyimlemelerini sağlıyoruz.” Tüm dünyanın vazgeçilmezi olan espresso, latte, cappuccino gibi kahveleri ise en uygun kahve çekirdeklerini taze öğüterek hazırladıklarını söyleyen Üner, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Tabii 3. dalga kahve akımının getirdiği yenilikleri de misafirlerimizin deneyimlemesi için menümüze ekliyoruz. Yaz döneminde cold brew kahveyi de menümüze ekledik. Kendi tariflerimiz ile hazırladığımız Ginger Bread Latte, Greek Frappe, Oreo Boom Boom gibi misafirlerimiz tarafından çok sevilen kahveli içeceklerimiz var. Her bir kahveli içeceğimiz kendi misafir kitlesini buluyor. Örneğin; Oreo Boom Boom hem içeriği hem de görseli ile genç misafirlerimiz tarafından çok seviliyor” diyor.
 
“Baristalarımız işlerine tutkuyla bağlı”
Baristalarını seçerken öncelikle alanındaki işe olan tutkularını, bilgi derinliklerini ve mesleki kariyerlerini önemsediklerini ifade eden Üner, “Baristalarımızı öncelikle iç eğitim ile destekliyoruz. Yani oryantasyon ve ardından menümüzde kullandığımız kahve demleme tekniklerine, yeniliklere, kahve çeşitlerine dair eğitimler ile gelişimleri için birlikte çalışıyoruz” diyor. Kahvenin tüm dünyada farklı bir evrilme yaşadığını söyleyen Üner’in kahvenin geleceğine yönelik değerlendirmesi ise şöyle: “Kahve severler kahveyi sadece zevkle tüketmek dışında kahve ile ilgili bilgilenmek ve demlemeyi öğrenmek için restoranlardan, kahve markalarından daha çok talepte bulunuyorlar. Bu da restoranların, kahve markalarının kahveye dair yapacağı bilgilendirici workshopların sayısının artmasını sağlayacak.”
 
 
 
 
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.