Michelin yıldızlı şefler GastroAntep Fest’te buluştu
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 24.09.2018 10:05:24

Michelin yıldızlı şefler GastroAntep Fest’te buluştu

Zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyan Gaziantep, bunu GastroAntep Fest’le taçlandırdı. Üçüncü gününde Türkiye’den ve dünyadan sayısız şefi ağırlayan festival, birbirinden ilginç workshop’larla devam etti.

GastroAntep Fest; kültürü, mirası ve geleneksel yemekleriyle unutulmaz bir fetivale imza attı. 20-22 Temmuz tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşen festivalde birbirinden başarılı şeflerin sunumları festivale damgasını vurdu.

Bangkok’lu şef Thitid Tassanakajohn “Thai Yemeği Etrafında” adlı workshop’unda Thai mutfağından özel lezzetler sundu. 2017 yılında Le Du restoranını hayata geçiren başarılı şef, Thailand Tatler’s Best Restaurants Top 10 listesinde 7. ve Asia’s 50 Best Restaurants listesinde ise 37. sırada yer aldı. Tassanakajohn’un restoranı Le Du, 2018 yılında ise Asia’s 50 Best Restaurants Listesi’nde 14. sıraya yükseldi.



Venezuela’lı pastry chef’i Andrea Dopico, “Yaratıcılığı Geliştirmek” konulu workshop’u ile pastacılık alanındaki tecrübelerini bizler ile paylaşarak lezzet örnekleri sundu. Dopico, 2 Michelin yıldızı sahibi Moments at the Mandarin Oriental’de çalışmalarını sürdürüyor.



GastroAntep Fest’te pasta şefleri Joanna Artieda ve David Gil’in workshop sunumlarından. Xô-cô-la’nın pasta Şefleri “Fıstık: Ürün, Teknik, Yaratıcılık” adlı çalışmalarında fıstıklı tatlılardan lezzet gösterileri sundu.



Dünyaca ünlü şeflerin workshop’ları GastroAntep Fest’e damgasını vurdu. UNESCO şehri Gaziantep’te dünyaca ünlü İspanyol şef Ricard Camerena lezzet sunumuyla dikkatleri üzerine çekti. İspanyol şef hayata geçirdiği Ricard Camarena Restaurant ile kısa sürede başarıyı yakalayarak 1 Michelin yıldızı sahibi oldu.



Venta Moncalvillo’nun şefi olan Ignacio Echapresto, aldığı sayısız ödülü ve yeteneği ile adından sıkça söz ettirdi..



UNESCO tarafından titizlikle seçilen Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 116 şehir arasında yer almayı başararak adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep, 40 ülkeden dünyaca ünlü şefleri GastroAntep Fest’te bir araya getirdi. Juan Bravo’nun Michelinli şefi Ruben Arnanz “Yumurta ve Fıstık” adlı workshop’u ile katılımcıların beğenisini kazandı.



Gaziantep’in sayılı mekânlarından Orkide, gelenlere hiç kuşkusuz katmerin en leziz halini sundu. İşletme sahibi Mustafa Özgüler; bu eşsiz lezzetin tarihini, hikâyesini ve püf noktalarını GastroAntep Fest sunumunda katılımcılarla paylaştı.



Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi Mutfak Koordinatörü Doğa Çitçi’nin sunumundan. Başarılı şef Gaziantep’in geleneksel ürünlerini kullandığı inovasyon atıştırmalıklarını katılımcılarla paylaştı.



Başarılı şef Ömür Akkor, Elmacı Pazarı Güllüoğlu sahibi Murat Güllü ile gerçekleştirdiği sunumda, Gaziantep’in tarihine bir yolculuk yaptı. Deneyimli şef ve baklava ustası Gaziantep’in bir yöresel alışkanlığına daha değindi ve eski zamanlarda, tepside kalan baklava kırıntılarının geleneksel ekmeğe sarılıp yenildiğini ziyaretçilere anlattı.



Üç gün süren GastroAntep Fest, üçüncü gününde de birbirinden farklı workshop’larla devam etti. Yurt içi ve yurt dışından birçok şefe ev sahipliği yapan UNESCO şehri Gaziantep’te Clou Restaurant’ın şefi Jonathan Berntsen, “Az daha fazladır” adlı bir workshop gerçekleştirdi. Kopenhaglı şef aldığı sayısız ödülle dünyanın önde gelen 1 Michelin yıldızına sahip şeflerinden biri.



Dünyaca ünlü şef Pere Planaguma, “Yüksek Mutfaktan Yumuşak Maddeye” konulu workshop’la GastroAntep Fest’te yoğun ilgi gördü. İspanyol şef kendi restoranı ROM’un yanı sıra  Gastrocultura Mediterránea Akademisi’ne bağlı olarak Harvard Üniversitesi ve dünyanın çeşitli lokasyonlarında gastronomi etkinliklerinde akademisyen ve gastronomik danışmanlık yaptı.



L’Espresso I Ristoranti d’Italia tarafından “Yılın En İyi Genç Şefi” ödülüne sahip, Michelinli şef Luigi Taglienti, GastroAntep Fest’te “Pirinç Sartu ve Turunçgiller” adlı workshop’u ile gelenlere lezzet dolu anlar yaşattı.



Gaziantep geleneksel yemekleri, yerel ürünleri ile bir kez daha kendine hayran bıraktı. Dolu dolu üç gün süren GastroAntep Fest’te ziyaretçiler birbirinden enfes imza lezzetleri tatma imkânı buldular. Festival, moderatörlüğünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Gastronomi Şurası Başkanı Vedat Başaran’ın yaptığı Gaziantep’in Simge Mekânları paneliyle son buldu. Konuklar arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yer alırken Gaziantep’in efsaneleşmiş kült mekân sahipleri arasında ise İmam Çağdaş’tan Burhan Çağdaş, Küşleme Kebaphan’dan Hüseyin İbili, Çelebioğlu Baklava’dan Mehmet Çiftçi, Kebapçı Halil Usta’dan Halil Kör ve Güllüoğlu Baklava’dan Ömer Güllü yer aldı. 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.