Ege’nin eşsiz ruhuna ve lezzetlerine açılan bir kapı: Alaçatı Muhallebicisi
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 24.09.2018 09:59:21

Ege’nin eşsiz ruhuna ve lezzetlerine açılan bir kapı: Alaçatı Muhallebicisi

Ege’nin masmavi sularından, enfes mutfağından ilhamla hazırlanan konsepti ve lezzetleriyle kısa sürede hatırı sayılır bir müdavim kitlesi yakalıyor Alaçatı Muhallebicisi. Yaz aylarına özel taze lezzetleri ve geniş bahçeleriyle de misafirlerine Ege’nin tüm güzelliklerini yaşatan Alaçatı Muhallebicisi, dünyada da birçok lokasyonda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Ege’nin güzelliklerini kalabalık şehirlerdeki insanlar için her mevsim ulaşılabilir kılma hayaliyle başlıyor Alaçatı Muhallebicisi’nin hikâyesi. Bu renkli hayalin sahibi ise Alaçatı Muhallebicisi İcra Kurulu Başkanı Bülent Sarı. Uzun yıllar gıda sektöründe var olan ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olan Sarı ile Alaçatı Muhallebicisi’ni konuşmak üzere bir araya geldik. Sarı, kariyer süreci ve Alaçatı Muhallebicisi’nin kuruluşunu kısaca şöyle anlatıyor: “Markaların çoğunun karanlık mekânlara sahip olduğu, şehirlerin git gide kalabalıklaştığı bir dönemde insanlara tıpkı tatil anılarındaki gibi aydınlık, ferah, taze mekânlar yaratabileceğimizi ve özlem duyulan doğallığa sahip ürünler sunabileceğimizi hayal ettik.” Doğaya olan tutkularından ilham alarak, tıpkı Ege’de olduğu gibi keçi sütü, gerçek meyve, yerli salep ve çikolatadan üretilmiş dondurma ve sütlü tatlılara odaklandıklarını vurgulayan Sarı, “Restoranlarımızda doğallığı temel değer olarak benimsedik ve şubeler açmaya başladık. Alaçatı Restoran, Alaçatı Evi ve Alaçatı Sokak olarak 3 farklı konsept ile misafirlerimize 18 şehirde 78 şubemiz ile hizmet veriyoruz” diyor.

“Modern çay bahçeleri yarattık”
Kalabalık şehirlerde insanların özlem duyduğu ferahlıktaki mekânlarda, Ege’nin kendine özgü atmosferini yaşatmak ve lezzetlerini tüm Türkiye ile buluşturmak için çalıştıklarını dile getiren Sarı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “İnsanlar bizim mekânlarımızdan içeriye girdikleri anda şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaştıklarını hissediyor. Mimari konseptimiz ve peyzajımız bizi diğer markalardan ayrıştırıyor. Her mekânda bir yaşanmışlık hissi yaratmaya çalışıyoruz. İnsanlara yabancı gelmeyen onların sanki tanıdıkları ve daha önce geldikleri bir yer olma duygusu ön plana çıkıyor.”
 
“Her öğünde Ege’den bir parça taşıyan menümüz var”
Alaçatı Muhallebicisi’nde sabahın erken saatinde el yapımı gözlemelerin eşlik ettiği enfes Ege kahvaltısıyla güne başlamanın zindeliğini yaşayabilirsiniz. Ege’nin kendine özgü, lezzetli ve sağlıklı yemekleriyle öğlen ve akşam yemek yiyebilir, keçi sütü ve gerçek meyve tanecikleri ile üretilen dondurmalarla unutulmaz bir deneyim yaşayabilir ya da Alaçatı’nın eşsiz süt tatlılarıyla kendinizi şımartabilirsiniz. Gıda güvenliği ve ürün kalitesi konusunda son derece hassas olduklarını dile getiren Sarı, ürünleri hakkında şu bilgileri aktarıyor: “Dondurma ürünlerimizi, sütlü tatlılarımızı kendimiz üretiyoruz ve geleneksel usta çırak ilişkisiyle üretim yapıyoruz. 100 yıl önce nasıl üretiliyorsa bugün de aynı doğallıkta ürünler üretiyoruz. Mevsiminde gerçek taze meyveler kullanıyoruz, sakızımızı Sakız Adası’ndan tedarik ediyoruz. Dondurmalarımızda keçi sütü sütlü tatlılarımızda manda sütü kullanıyoruz. Kumru ekmeğimiz orijinal nohut mayalı ekmekten yapılıyor, ekmeğimiz Çeşme’de üretiliyor.”
 
“Yurt içi ve yurt dışında büyüme planlarımız mevcut”
Türkiye’de henüz buluşmadıkları iller olduğunu belirten Sarı, son olarak geleceğe yönelik planlarını şöyle açıklıyor: “Buralardan çok yoğun talep alıyoruz her yıl yeni illerde restoranlar açıyoruz. Bu süreç belli bir adede kadar böyle devam edecek. Ancak asıl büyük hayalimiz, Ege’nin kendine özgü lezzetlerini ve ferahlığını dünyanın en büyük 10 şehrine taşımak. Umuyorum, bu hayalimizi birkaç yıl içerisinde gerçekleştirmek için yola çıkacağız.”



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.