Şef Hazer Amani birbirinden özel sokak lezzetlerini Fireroom Foods’da buluşturuyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 18.09.2018 10:04:32

Şef Hazer Amani birbirinden özel sokak lezzetlerini Fireroom Foods’da buluşturuyor

Yaratıcı lezzetleriyle adından söz ettiren başarılı şef Hazer Amani, artık lezzet tutkunlarıyla Fireroom Foods’ta buluşuyor. Fireroom’un dinamik menüsüyle fark yaratmaya hazırlanan Amani, bu menüde dünyadan ve Anadolu’nun çok özel sokak lezzetlerini yorumluyor.

ODTÜ’de aldığı sosyoloji eğitiminin ardından mutfağa yönelen başarılı şef Hazer Amani, bu eğitiminin ardından Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi alıyor. Güney Afrika’da 9 yıl yaşadıktan sonra 2010 yılında İstanbul’a dönen şef, 2011 yılında ise başarılarını “En Yaratıcı Şef” ödülü ile taçlandırıyor. Birbirinden özel deneyimlerinin ardından şefin son durağı Fireroom Foods oluyor.  Amani, Fireroom Foods’un kuruluş hikâyesini şöyle anlatıyor: “Sokak lezzetleri konseptli bir yer açmak son birkaç yıldır düşündüğüm bir şeydi. Yine son 5 yıldır Anadolu’yu çok fazla dolaşma ve yemeklerini tatma fırsatım oldu. Açıkçası dünyadan ve ülkemizden kendi sevdiğim sokak lezzetlerini bir araya toplamak istedim. Murat Özkaya, Metal Oto’nun sahibi ortağım da benimle bu heyecanı paylaşınca ortaya Fireroom çıktı. Onların genel merkezi Ataşehir’de.  Biz de onlara yakın, çok keyifli bir alan bulduk. Madem sokak lezzeti yapıyoruz, görüntümüz de tam bir konteyner gibi olsun diyerek burayı açtık. Lezzetlerimizin birçoğunun çıkış noktası odun ateşi; odun ateşinde pişen et hakikaten çok lezzetli oluyor.”
 
“Menümüzde çok iddialı sokak lezzetleri var”
Amani, menüde öne çıkan lezzetlerini ise şöyle anlatıyor: “Süt kuzusundan yapılan İzmir usulü kokoreç ve uykulukla sarılan atom kokoreç, içinden suyu akan steak house burger ve Amerikan usulü sloppy joe burger, Uzak Doğu’nun meşhur tavuk kanadı, Gaziantep’in leziz nohut dürümü, Türkiye’den köfte çeşitleri, Mersin usulü humus, kokoreçli ve tütsülenmiş dana taco ve Konya’nın enfes pöç kebabı gibi hem ülkemizden hem de dünyadan en sevilen sokak lezzetleri Fireroom’un menümüzde öne çıkan lezzetler diyebilirim.” Yaz dönemi için ise misafirlerine farklı tatlar sunduklarını belirten şef, “Bugüne kadar çalıştığım tüm restoranlarda hep mevsimsel menüler çıkarmaya dikkat ettim. Menülerimiz protein ağırlıklı ama yemeklerin yanına kullandığımız garnitürlerde de şu anda yaz ayında bulunduğumuz için mevsime uygun ürünler kullanıyoruz” diyor.
 
“Tüm malzemeleri yöresinden temin ediyoruz”
Fireroom’da Güney Amerika mutfağından esinlenerek özel olarak tasarlanan çarklı bir ızgara sistemi bulunuyor. Ayrıca başka hiçbir restoranda bulunmayan özel bir odun fırını var. Tüm yemeklerin odun ateşinde piştiğini ve bambaşka bir lezzete sahip olduğunu söyleyen Amani, sözlerine şöyle devam ediyor: “Reçetelerde kullandığımız tüm malzemeler yöresinden titizlikle seçiliyor; bu da sokak lezzetlerine lezzet katıyor. Örneğin, Mersin’den gelen şalgam suyu, acılı turşu suyu, ayran, soğuk meşrubatlar ve son zamanların gastronomi trendi aktif karbonla yapılan siyah limonatamız var.”
 
“Fireroom için yeni şube planlarımız gündemde”
Deneyimli şef, son olarak gelecek planlarını şu cümlelerle anlatıyor: “Avrupa Yakası’nda ya da Kadıköy’de yeni şubeler açmak istiyoruz. Ayrıca yurt dışı ve Anadolu ziyaretleri yapıp buralarda keşfettiğimiz yeni sokak lezzetlerini Fireroom’da sunmak istiyoruz. İlerleyen zamanlarda bu yeni keşfettiğimiz lezzetleri rutine bağlayarak, promosyonel bir takvim yapıp her ay ya da her hafta bir şehri bir ülkeyi anlatan sokak lezzetlerini misafirlerimizle paylaşmak Fireroom için en büyük hayallerimden bir tanesi.”
 
 




Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.