Başarılı barista Lex Wenneker ile kahvede bambaşka bir boyut
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 18.08.2018 09:45:47

Başarılı barista Lex Wenneker ile kahvede bambaşka bir boyut

Hollanda’nın en iyi baristası olarak anılan Lex Wenneker, her sene katıldığı yarışmada da bu unvanını destekliyor. Amsterdam’da bulunan Espressobus’ın kurucusu Wenneker, özel kahveleri kendisine özgü geliştirdiği teknikler ile misafirleriyle buluşturuyor.

Çocukken bir avukat ya da tırmanıcı olmak isteyen başarılı baristanın yolu bir gün kahve ile kesişiyor. Kahveye özel bir tutku ile bağlanan Wenneker, evde kendi çabalarıyla demleme teknikleri üzerine çalışıyor. Yaklaşık sekiz yıl önce ilk gerçek espressosunu evde manuel bir kaldıraç makinesinde yapmasıyla kendini tam olarak bu mesleğe adıyor. Ardından kendi kahvesini kavurmaya başlıyor ve bu konuda kendini günden güne geliştiriyor. Bu mesleği öğrenebilmek için büyük çaba sarf ettiğini ifade eden deneyimli barista, şimdilerde Hollanda’nın en iyi baristası olarak tanınıyor.

Kavurduğu kahvelere sevgisini katıyor
Kahvecilik, Wenneker için sadece bir meslek değil aynı zamanda hayatındaki en büyük tutkusu. “Kahve ile uğraşmadığım zaman genellikle uyuyorum” ifadesiyle kahvenin hayatında büyük bir yere sahip olduğunu esprili bir dille aktarıyor. Başarılı isim için en iyi kahve Kenya’dan. İlginç lezzet, süper kalite ve harika damak tadı olarak nitelendiriyor Kenya kahvesini. Wenneker için en zor olan şey insanların ne yaptığını anlamasını sağlamaya çalışmak… Baristaların Sommeliers’lerden daha çok görmek istediğinin de altını çiziyor. “Lezzetleri, kahvenin nerede olduğunu, farklı bölgeleri açıklamalıyız insanlara” diyerek bir baristanın yapması gerekenleri dile getiriyor. Günümüzde baristaların latte sanatı ve lezzetli cappuccino yaparken kahvenin tüm ayrıntıları hakkında bilgisinin olmamasından yakınıyor. Hazırladığı lezzetlerde tamamen kendi seçimlerini misafirlerine sunuyor ve insanlara yeni tatların aslında gayet iyi olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Kahvecilikte başarının en önemli etkeni; rekabet
En iyi espresso’yu hazırlamak için 6 ayını verdiğini ifade ediyor deneyimli barista. Geçtiğimiz günlerde 2018 yılının da Hollanda’nın en iyi baristası unvanını göğüsleyen Wenneker, başarının en önemli etkeninin rekabet olduğunu belirtiyor. Ona göre rekabet; deneyim, yenilikçi olmak, daha iyi kahveler ve daha iyi lezzet tamamlayıcılarını bulmaya zorluyor. Dolayısıyla da rekabet baristaları daha iyiye yönlendiriyor. Bir barista olarak tek hedefinin en iyi kahveyi bulmak ve kavurmak olduğunu belirtiyor başarılı barista. Lex Wenneker’in ana odak noktası ise Kolombiya ve Kenya. Bu ülkelerden en iyi kahve çekirdeklerini bulmayı ve uzmanlaşmayı amaçlıyor.



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.