Tüm duyulara hitap eden Asyalı: ISOKYO
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 08.08.2018 09:41:23

Tüm duyulara hitap eden Asyalı: ISOKYO

Zorlu Center içerisindeki Raffles İstanbul, 1. katında Pan Asya mutfağını sunduğu yeni restoranı ISOKYO ile yeme-içme dünyasına yenilik getiriyor.

Şık ve özenle tasarlanan dekorasyonu, Asya mutfağının ruhuna uygun sunum detayları ve sofistike ve en küçük detaylarına varana dek irdelenip özenle oluşturulan menüsü, profesyonel mutfak ekibi ile ISOKYO, uzak ve yakın Doğu’nun çizgisindeki tüm ülke mutfaklarını özgün bir dokuyla sunuyor. Doğu’nun mistik lezzet sırlarını modern Batı’nın pişirme teknikleri ile sunan ISOKYO’nun menüsünde Çin, Japonya, Tayland, Vietnam, Kore gibi Uzakdoğu mutfaklarının Batı kültürüyle sentezlenen örnekleri yer alıyor. Doğu’nun iyileri, en güzel şekilde bir araya geliyor: yemeğin lezzetiyle ahenk kazanan Japonya’dan ihtişamlı “hoşa giden tat” anlamına gelen Umami çeşnileri; tatlı ve baharat tatlarını dengeleyen Thai lezzetleri, ekşi ve acılar, Kore’den fermente ve salamura ürünler ve karmaşık; bir o kadar da narin ve olgun Çin yemekleri… Tümü, doyulmaz ve yaratıcılıkla dolu bir uyum içinde menüdeki yerini alıyor.

ISOKYO misafirlerinin merakla deneyimleyeceği menüden bazı seçkiler; Tom yum usulü ağır ateşte pişmiş ve kavrulmuş kök sebzelerle servis edilen ıspanağa benzeyen bir Asya sebzesi olan bok choy ve asya mantarları ile servis edilen kuzu incik, soya ve zencefil sosu ile buharda haşlanmış deniz levreği, miso beyaz soslu ve soya fasulyeli patates püresinin lezzetine lezzet kattığı ızgara somon, kişniş ve bal ile harmanlanmış beef tataki ve üzerinde çıtır yer elması cipsi, Asya lahanası eklenmiş ördek yağlı ve buharda pişmiş Bao Bun eklemli kaburga eti, miso sosla marine edilmiş aromalı siyah Morina balığı öne çıkan lezzetler. Yeşil fasulye pancar püreli kuzu pirzola ve 24 saatte pişirilen Asya usulü lahana salatasıyla takdim edilen dana kaburga ise denemeye değer. Tüm bunların başında ise Asya’nın geleneksel dim sum çeşitleri, lezzet ve görsellikte gelenekselin dışına çıkan sushi seçenekleri de iştah açıcılardan sadece bir kaçı. Kişniş, lemongrass, soya, zencefil, chili, kurutulmuş deniz yosunu gibi detaylar ISOKYO mutfağının vazgeçilmezlerinden birkaçı.

Menüyle bütünlük içeren ve gecenin son sürprizi olan tatlılar içerisinde; bir Asya klasiği olan panelenmiş muz, ev yapımı hindistan cevizli dondurma ile servis ediliyor. Yeşil çaylı tiramisu farklı ve hafif lezzetler denemek isteyenler için ideal. Karamelize edilmiş, pişmiş ananaslı tatlı ve çarkıfelek ile servis edilen derin kakao lezzetli çikolata fondan, tatlı severler için karşı konulamayacak lezzetler arasında.

ISOKYO’da Asya etkisi sadece yemeklerde ve dekorasyonda değil içeceklerde de kendini gösteriyor. Orjinal ve klasik kokteyller, limon otu, kaffir misket limonu, kulunç otu gibi Asya tatlarıyla şekillendirilen içecek menüsünde her bir kokteyle özel, yaratıcı sunumlar mevcut.

Japon viskileri, sake ve Asya biraları da temel konseptin altını çiziyor. Fleur D’Isokyo Asyalı çaylar ile infuze edilmiş, kuru buz içinde servis edilen tüm duyulara hitap eden imza kokteyllerinden bir tanesi. Sunumuyla önce göze ardından da damakta bıraktığı tatlarıyla ISOKYO kokteylleri tüm gecenin tatlı bir eşlikçisi oluyor.

ISOKYO, dünyanın en iyi otellerinin değerlendirildiği World Luxury Spa & Restaurant Awards’da (Dünya Lüks Spa ve Restaurant Ödülleri) Türkiye’yi başarıyla temsil etti ve tüm dünyada 2018’in En İyi Asya Mutfağı ödülünün sahibi oldu. Kısa bir sürede İstanbul’un gözde mekanları arasında yer alan ISOKYO, bu ödülün yanı sıra Avrupa’nın En İyi Yemek Sunumu ve En İyi Lüks Ambiyansı unvanlarını da aldı.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.