Çengelköy’ün tarihi lezzet durağı: Çengelköy Sütiş
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 27.05.2018 11:02:45

Çengelköy’ün tarihi lezzet durağı: Çengelköy Sütiş

Çengelköy Sütiş, yaklaşık 200 yıllık bir yalıda ağırlıyor misafirlerini. Yerel ve doğal ürün mottosuyla hizmet veren şubede, denize nazır bir lezzet deneyimi yaşamak mümkün. Çengelköy Sütiş’i ve leziz menüsünü işletme müdürü Emrah Akgün, Patisserie by Foodinlife okurları için anlatıyor.

Uzun yıllar otelcilik sektöründe görev yapan Emrah AKGÜN ile Çengelköy Sütiş’in yolları 2 yıl önce kesişiyor. Akgün, bu süreci şöyle anlatıyor: “İstanbul’da 5 yıldızlı bir otelde F&B departmanında görev aldım. Ardından Sütiş’in Türkiye operasyon müdüründen teklif geldi. Kısa bir araştırma yaptıktan sonra katılmaya karar verdim. Güzel bir şubeye denk geldim. Burayı evim gibi görüyorum. Daha önce yaşamışlığı olan bir tarihi eser içerisinde çalışmak herkese nasip olmaz. Bu çok büyük bir şans. Çengelköy Boğaz’ın incisi olarak adlandırılıyor. Biz de bu incinin bir parçası olabiliyorsak ne mutlu.”
 
“Çengelköy Sütiş’in akademimiz olduğunu söyleyebilirim”
1986 yılında Emirgan’da açılan Sütiş, kuruluşundan bu yana Emirgan Sütiş adı altında hizmet veriyor. Çengelköy şubesi ise yaklaşık 5 yıldır faaliyette. Çengelköy’deki yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan Abdullah Ağa Yalısı’nda hizmet verdiklerine değinen AKGÜN, “Burası diğer bütün şubelere oranla banket, özel gün yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Bunun haricinde pilot şubeyiz. Burada eğitimler veriyoruz. Aslında Çengelköy Sütiş’i bir akademi olarak da görebiliriz. Bütün şube müdürleri de dahil olmak üzere eğitimlerini tamamlayıp kendi şubelerine hazır bir şekilde gidiyorlar” diyor.
 
“Günlük 3 ton süt elde ediyoruz”
Kırklareli’de 49 dönüm üzerine kurulu olan çiftliklerinde inek ve manda sütü olmak üzere günde yaklaşık 3 ton süt elde ettiklerini söyleyen Akgün, üretim süreçlerini şöyle anlatıyor: “Beylikdüzü’ndeki fabrikamızda hammadde olarak, peynir, sütlü tatlı çeşitleri olarak kullanılıyor. Üretimleri günlük yapıyoruz ve her şubeye standart ürün göndermeye çalışıyoruz. Ayrıca şişe sütlerimiz var. Çok fazla rağbet görüyor. Sadece şişe süt almak için gelen misafirlerimiz bile var. Bu da Sütiş Çitfliği adı altında bir perakendeciliğe yönelmemize neden oldu. Mutluyuz çünkü insanların evlerine kadar girmiş oluyoruz.”
 
“Mümkün olduğunca organik ve doğal ürünler kullanmaya çalışıyoruz”
Günümüzde doğal olmayan hiçbir ürününün kabul görmediğine vurgu yapan Akgün, bu konudaki çalışmalarını ise şöyle anlatıyor: “Önümüzdeki süreçte bununla ilgili de bir çalışma içerisinde gireceğiz. Arka giriş bahçemizde tamamen doğal ürünlerin yer aldığı bir stant hazırlayacağız. Örneğin üretici biberini, domatesini toplayıp bu stantlarda sergileyecek. Böylelikle bu ürünleri de tüketiciyle buluşturacağız. Çünkü biz bunları kullanıyoruz ve insanlar bizim kullandığımız tüm ürünlere kolay ulaşabilsin istiyoruz.”
 
“Bizi biz yapan kazandibi tatlımız”
Sütiş, tatlıları ve kahvaltısı ile anılsa da misafirlerine zengin bir yemek menüsü de sunuyor. Akgün, son olarak menü ve gelecek planları hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Gurme tabağından, dönere ve pideye kadar her şey bulunuyor. Genelde a la carte servis ediyoruz. Çengelköy Sütiş şubemizde gruplar için fix menü yapabiliyoruz. Yöresel ürün kullanımına ise büyük önem veriyoruz. Örneğin tahin, pekmezimiz, baklavalarımızın fıstıklarını Antep’ten getiriyoruz. Ekşi mayalı ekmek, simit, açma üretimi de var. Sütlaç, tavukgöğsü muhallebi çeşitleri, cheesecake, şerbetli tatlı çeşitleri, pastalarımız var. Günlük olarak üretimlerini yapıp, servis ediyoruz.  İstanbul’da 2018 yılında açılacak olan yaklaşık 4 şubemiz bulunuyor. Ramazan ayına yetiştirmek için çalıştığımız bir şubemiz var. Şehir dışında da sözleşmeleri imzalanmış şubelerimiz bulunuyor. Yurt dışı planlarımız var.”




Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.