Maslak’ta yeni bir Alaçatılı Esnaf Maslak
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 16.05.2018 10:15:13

Maslak’ta yeni bir Alaçatılı Esnaf Maslak

Esnaf Maslak, Maslak’ın son dönemde adından en sık söz ettiren adreslerinden biri. Alaçatı’da doğup İstanbullu olan bu mekan, eşsiz lezzetlerini eğlence ile birleştiriyor.

Maslak 1453’teki mekanın girişinde sizi ellerinde rezervasyon listesiyle şık ve nazik beyler karşılıyor. İçeride klasik meyhane ve gazino karışımı bir atmosfer yaratılmış. Üzeri camgöbeği çinilerle kaplı barın gerisinde Belgrad Ormanı’nın nefis manzarası uzanıyor. Bu atmosfer Ergun Yıldız ve Atilla Bingöl’ün ortak tasarımı. Esnaf’ın mutfağı ise Nişantaşı Biber Bar’dan deneyimli Mehmet Ali Çelik’e emanet. Diyarbakırlı şef Türkiye’nin yöresel lezzetlerine hakim. Ceviz Bitlis’ten, tahin Urfa’dan, nar ekşisi Antakya’dan, fıstık Antep’ten, zeytinyağı Ayvalık’tan getiriliyor. Leziz ve rengarenk mezeler aynı yuvarlak tepsi içinde servis ediliyor. Kayısı ve arpacık soğanla süslenmiş fava, mercimekten yapılıyor. Kaymaklı yoğurdun üzerine dereotu ve maydanozla yeşillendirilen zeytinyağı dökülüyor. Tatlı patatesle sunulan levrek marine, acılı kısır, babagannuş… Mezelerin hepsi nefis. Ara sıcaklarda gelen ciğerler yumuşacık. Ciğere eşlik eden cips şeklindeki ince patates dilimleri ise bir gün suda bekletilmiş ve nişastasını bırakmış. Hem kıtır hem de az yağlı. Ana yemekte ise et şiş, köfte ya da günün balığı bulunuyor. Bu lezzetlerin sunulduğu menü dışında sipariş edebileceğiniz özel lezzetler arasında edamame , bonfile  ve kuzu kokoreç var. İzmir usulü hazırlanan kokoreç masanıza getirildiğinde iri iri kıyılıyor ve baharatlanıyor. 

(Time Out)

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.