Geleneksek el yapımı ’Behlül’ Bakırkazan’da
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 08.05.2018 09:29:14

Geleneksek el yapımı ’Behlül’ Bakırkazan’da

Güneydoğunun topraklarından gelen birikimle, gelenekselle modernin muhteşem buluşması “Behlül” sekiz farklı lezzeti ile “Bakırkazan”da damak zevkinize hitap ediyor.

Geleneksel yöntemlerle bakırkazan da pişirilerek hazırlanan “Behlül” Mardin’e özgü yuvarlama tekniği ile elde hazırlanıyor.“Behlül” lezzetiniyüzde yüz şeker pancarından alıyor. El yapımı butik lokum Behlül çeşitlerinin her biri farkli bir lezzet.
Narlı- Antep Fıstıklı, Karadutlu Antep Fıstıklı, Zereşk Üzümlü-Antep Fıstıklı, Antep Fıstıklı-Lokumlu, Damla Sakızlı-Antep Fıstıklı, Kadayıflı- Antep Fıstıkli, Çöven otlu Antep Fıstıklı Behlül, Portakal kabuklu Antep Fıstıklı Behlül çeşitleriile Lokum severleri sekiz farkli lezzet ile buluşturan “Behlül” çeşitleri ve içerikleri;
 
Narli Fistikli Behlül; Nar aroması veyüzde 20 antep fıstığının lezzet durağı.
Karadutlu Antep Fistikli Behlül; Enerji deposu Karadut, yüzde 30 Antep Fıstığı ile Behlül lokumunda yoğruldu.
Zereşk Üzümlü Antep Fıstıklı Behlül; Anavatanı İran olan Zereşk Üzümü antioksidan özelliğine sahip. Ekşi tatlı aroması ile Zereşk Üzümü ve yüzde 30 Antep fıstığının mükemmel uyumu.
Damla Sakızlı Antep Fistikli Behlül: Hakiki Damla Sakızı Reçinesi ile Antep Fıstığının müthiş kombinasyonu.Sakız Adası’nınDamla Sakızı ağacının kıymetli ’gözyaşı’ damla sakızı reçinesinin geleneksel lezzeti Behlül lokumunda.
Antep Fıstıklı Behlül; Her ısırışta ağız dolusu Antep Fıstıgı, Behlül’ün ince lokumuyla birleşti.
Kadayıflı Antep Fıstıklı Behlül; Kadayıfın çıtır lezzeti, yüzde 30 antep fıstığı ve lokum; bu üçlü lezzet Behlül de buluştu.
Çöven otlu Antep Fıstıklı Behlül; Çöven otunun müthiş aroması kokusu, Antep Fıstığının çıtır lezzeti Behlül’de bir araya geldi.
Portakal kabuklu Antep Fıstıklı Behlül; C vitami deposu kurutulmuş portakal kabukları, Antep Fıstıkları ile Behlülde buluştu.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.