IBATECH İstanbul 2018’in ilk günü yoğun ilgiyle gerçekleşti
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 13.04.2018 10:16:18

IBATECH İstanbul 2018’in ilk günü yoğun ilgiyle gerçekleşti

Bu yıl 12’nki kez gerçekleştirilen IBATECH İstanbul dün CNR Expo’da kapılarını açtı. Fuar çeşitli sektör firmalarının katılımıyla 4 gün boyunca sektörün nabzını tutacak.

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından iki yıllık aralıklarla düzenlenen, Avrasya bölgesinin en büyüğü olma özelliği taşıyan ve 20 farklı dilde tanıtımı yapılan tek fuar Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı (IBATECH) İstanbul, 12-15 Nisan tarihleri arasında ilgili tüm sektörlerin profesyonellerini CNR Expo’da 12’nci kez ağırlıyor. Sektör firmalarının bir kısmının fuarın ilk gününe dair görüşleri şöyle oldu:
 
TAŞPAKON Türkiye Kupası finalistleri IBATECH’te yarışıyor
 
TAŞPAKON Başkanı Gökhan Tufan, yarışma hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “TAŞPAKON ürkiye Kupası uzun soluklu bir yarışma. Öncelikle ön elemleri yapıldı. 2017 yılında Çanakkale ve Yozgat’ta, 2018’de Ayfonkarahisar ve Çorum’da gerçekleştir. Buralarda yaklaşık 200 üniversite ve lisenin aşçılık bölümleri yarıştı. Bu dört ilde yapılan ön elemelerde finale kalan 18 okul şu an yarışıyor. Bu üç aşamalı bir final. Birinci gün Ekol Anatolia Yöresel Lezzetler, ikinci gün Bonna Premium Porselen Modern Türk Mutfağı, üçüncü gün Unilever Food Solutions Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Yarışması olacak. Üç kulvarda da yapılan yemeklerin hepsi Türk mutfağı, yöresel ürünlerden hazırlanacak. Birinci olacak okula 10 bin liralık ekipman desteği, ikinci olan okula 7 bin 500 liralık porselen sunum ekipmanı desteği, üçüncü olan okula da 5 bin lira gıda desteği sağlanacak. Yarışmanın amacı farklı bir soluk getirmek, turnuva heyecanı yaratmak… Yarışma sponsorları Ekol Anatolia, Bonna, UFS, resmi sponsoru Kristal Endüstriyel ve diğer tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz. TAŞPAKON’un düzenlediği Uluslararası Pastacılar Şampiyonası 2019’un ön elemeleri 27-28-29 İzmir Güzelbahçe’de başlayacak.” 


 
AKK Türkiye Satış Direktörü Burak Türköz: “Fuar ilk günden yoğun ilgiyle sürüyor”
AKK Türkiye Satış Direktörü Burak Türköz fuar ile ilgili şu açıklamayı yapıyor: "AAK olarak Türkiye’ye giriş yaptığımız ilk günden itibaren hem pastacılık hem endüstriyel alanda birer fuara katılma kararı almıştık. Bu noktada pastacılık alanında IBATECH’te karar kıldık. Fuarın çokuluslu olması bizi etkiledi. İlk günkü ilgiye bakacak olursak şu an İstanbul’daki en iyi fuarın IBATECH olduğunu düşünüyorum. Aradaki firmalar üretici ve dağıtıcı firmaların en alt noktalara iyi lanse ettiğini düşünüyorum. Burada gizli bir marketing söz konusu. Bu marketin IBATECH’in değerini artırıyor."



 
Turyağ Satış ve Pazarlama Direktörü Nedim Elcheik: “IBATECH hem firma hem de ziyaretçi sayısıyla etkiliyor”
 
Fuarda yer alan Turyağ Satış ve Pazarlama Direktörü Nedim Elcheik IBATECH hakkında; “Fuarın ilk gününde ziyaretçi sayısının fazla olması fuarda olan firma sayısının da fazla olmasıyla gurur verici bir organizasyon. Aynı zamanda fuar başarılı aktivitelere de ev sahipliği yapıyor. Hem firmaların hem de ziyaretçilerin fuardan memnun olduğunu görüyorum. Bu da bizi sevindiriyor ve bize enerji veriyor. Müşterilerimizle konuşarak onların taleplerini anlamaya çalışıyoruz. Burası bir satış standı değil, bir uygulama standı. Sabaha kol böreği ile başladık, kavala kurabiyesi gibi ürünlerin olduğu birkaç demomuz oldu. Tat panellerinden geri bildirim alıyoruz, bu bizim için bir adım daha ileri gidebilmemiz konusunda çok önemli. Fuar daha ilk gününde olmasına rağmen son derece iç açıcı bir durumda” sözlerine yer verdi.


 
RATIONAL Türkiye’nin Genel Müdürü Ertan Özdemir: “Fuar hafta sonu daha da kalabalık bir ziyaretçi kitlesi ağırlayacak”
IBATECH’deki (Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı) yerini alan RATIONAL Türkiye’nin Genel Müdürü Ertan Özdemir fuarı şu cümlelerle değerlendirdi: “Fuarın ilk günü olmasına rağmen oldukça hareketli. Ancak ben hafta sonu daha da yoğun bir katılım olacağını düşünüyorum, potansiyel müşteriler de yoğunlaşacaktır.” RATIONAL Türkiye Kurumsal Şefi Melih Kümbüloğlu ise RATIONAL hakkında şu bilgileri paylaştı: “Son dört yıldır olduğu gibi bu yıl da IBATECH’te buharlı kombi fırınımızla yer alıyoruz. RATIONAL buharlı kombi fırını icat eden firmadır. 1973 yılında Almanya’da ilk buharlı fırın teknolojisini geliştirdi. O günden bugüne sadece buharlı fırın üreten bir firmayız. Dünyada yüzde 54 Pazar payınıza sahibiz. Son dört yıldır Türkiye’de de aktif olarak Pazar payını artırıyoruz. Pazar payımızın düzenli artışı yüzde 98 müşteri memnuniyeti sağlıyor olmamıza bağlı. Fırınlarımızın üstün pişirme kalitesi ve sağlamlığının dışında hiç bitmeyen bir satış sonrası desteği bulunuyor. Chefline adında bir danışman şef hattımız var ve şefler gece-gündüz bu hattan bize doğrudan ulaşabiliyor. Pastacılık ağırlıklı bir fuar olsa da biz buharlı kombi fırınımızla bugün baklava pişirirken aynı anda patates de kızarttık. Somon ve brokoli haşladık. Hem buharı hem de kuru havayı etkin bir şekilde kullanabildiğimiz için hem haşlama yaptık hem kızartma yaptık hem de hamur işi ürünler pişirdik. 4 gün boyunca da fuarda bu gibi pişirme uygulamalarımız olacak.”


 
 
Valmar Türkiye’nin Genel Müdürü Davut Hancıoğlu: “Tüm firmalar ve ziyaretçiler için oldukça verimli bir fuar gerçekleşiyor”
 
Dört gün boyunca sektörün nabzını tutacak olan IBATECH fuarında yer alan Valmar Türkiye’nin Genel Müdürü Davut Hancıoğlu; IBATECH fuarında Valmar Türkiye olarak yer aldıkları için mutluluk duyduklarını ve IBATECH’in gerçekten verimli bir fuar olduğunu belirtti. Büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Hancıoğlu, Valmar Global anlaşması gereği dünyada önemli bir yere sahip olan ifi ile anlaştıklarını ve bu fuarda ifi ürünlerine de yer verdiklerini ifade etti.
 

 
Hopla Genel Müdür Yardımcısı Aykut Aküzüm: “Fuar bu yıl oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşiyor”
 
Pastacılığa dair önemli bir etkinlik olan IBATECH fuarı ilk gününde yoğun ilgi gördü. Hopla Genel Müdür Yardımcısı Aykut Aküzüm, IBATECH hakkında şu açıklamalara yer verdi: “Fuarın ilk günü ve gayet güzel geçiyor. Bu sene epey bir yoğun. Bana göre yoğunluğun en önemli sebebi; pastacılık ile ilgili sadece IBATECH fuarının olması. Ama hem yurtiçi hem yurtdışından müşterilerimizin çoğu bu fuarı görmek için geliyor. Bu durumun sektör için olumlu olacağını düşünüyorum.”
 


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.