Nestlé Krema ve Nestlé Docello Kuvertür Serisi ile birbirinden yaratıcı Sevgililer Günü tatlıları...
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 21.03.2018 18:15:12

Nestlé Krema ve Nestlé Docello Kuvertür Serisi ile birbirinden yaratıcı Sevgililer Günü tatlıları...

Çikolata ve pasta şeflerinin aradığı mükemmel kıvamı, parlak rengi, kolay işlenen çikolata dokusuyla Nestlé Docello Profesyonel Kuvertür Serisi ve mutfakların beyaz incisi yeni Nestlé Krema ile bu ay inovasyon mutfağımızın konuğu Nestlé Professional oldu.Sevgililer Günü konseptiyle gerçekleşen etkinlikte, Le Meridien Etiler Executive Pastry Chef’i Ayhan Karadeniz’den “Gönlüm Sende” ve Hilton Kozyatağı Executive Pastry Chef Ömer Aydemir’den ’Hayat Paylaştıkça Güzel’ konseptli “Aşkın Dünyası” tatlıları, Nestlé Krema ve Nestlé Docello Kuvertür Serisi ile anlam kazandı. Birbirinden lezzetli, yaratıcı ve sunumlarıyla göze hitap eden bu inovasyon ürünleri, Patisserie by FoodinLife okurlarıyla buluşuyor.

       


Gönlüm Sende

MALZEMELER

Sütlü çikololatalı browni 12 pax

• 165 gr Nestlé Docello Sütlü Çikolata
• 140 gr tereyağı
• 255 gr toz şeker 
• 4 adet yumurta
• 3 gr kabartma tozu
• 150 gr un • 0,5 gr vanilya


 Bitter çikolatalı browni 12 pax 

    • 165 gr Nestlé Docello Sütlü Çikolata

• 140 gr tereyağı
• 255 gr toz şeker
• 4 adet yumurta
• 3 gr kabartma tozu
• 35 gr toz kakao
• 112 gr un 
• 0,5 gr vanilya

 

Çikolata Sos

• 150 gr Nestlé Docello Bitter Çikolata
• 80 gr süt 
• 10 gr tereyağı


                                            

Kırmızı Çikolata Sos

• 200 gr Nestlé Docello Fildişi Çikolata
• 200 gr kakao yağı
• 0,6 gr kırmızı çikolata boyası
 

Beyaz Çikolata Sos

• 180 gr Nestlé Docello Fildişi Çikolata

• 200 gr Nestlé Krema 

• 200 gr süt • 3 adet yumurta sarısı • 0,5 gr vanilya

Brownilerin Hazırlanışı:Tereyağı ocakta eritilir, eriyen tereyağını içine Nestlé Docello Sütlü Çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Başka bir kapta yumurta, toz şeker ile birlikte karıştırılır. Sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra tekrar karıştırılır.
Son olarak tereyağı ve çikolata karışımını da ilave ettikten sonra bütün malzemeler karıştırılır ve pişirme aşamasına gelinir. 160°C fırında 20 -25 dakika pişirilir. Piştikten sonra kalp kopatla kesilir.
Çikolata Sos: Süt ocakta kaynatılır. Kaynayan süt ocaktan alınır ve içine tereyağı ilave edilir. Tereyağı eridikten sonra Nestlé Docello Bitter Çikolata eklenir. Eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Kırmızı Çikolata Sos: Kakao yağı ocakta eritilir. Eriyen kakao yağının içine Nestlé Docello Fildişi Çikolata ve kırmızı çikolata boyası konulur, eriyene kadar karıştırılır. Ardından karışım kullanıma hazır hale getirilir.
Beyaz Çikolata Sos: Nestlé Krema ve süt ocakta kaynatılır. Kaynattıktan sonra ocaktan alınarak içine Nestlé Docello Fildişi Çikolata ve vanilya eklenerek silikon kalp kalıba istenilen miktarda dökülür ve dondurulur.
Daha sonra, önceden hazırlanan kırmızı çikolata sosuna batırılır.

Le Meridien Etiler Executive Pastry Chef’i Ayaan Karadeniz

 

               

 

Aşkın Dünyası

MALZEMELER

• 4250 gr Nestlé Docello Bitter Çikolata
• Balon
Hazırlanışı:
Nestlé Docello Bitter Çikolata benmari usulü 40 dereceye kadar eritilir. Daha sonra tezgâhta soğutma işlemi ve tamperleme işlemi uygulanarak 29 dereceye kadar indirilir. Önceden hazırlanmış balonların üzeri çikolata ile kaplanır ve donmaya bırakılır.
 

 Ganaj
• 100 gr Nestlé Krema
• 100 gr Nestlé Docello Bitter Çikolata

• 50 gr Nestlé Kitkat Mix

                    

Hazırlanışı:
Krema ocakta 80 derecede ısıtılır. Daha sonra başka bir kapta hazırlanmış çikolataya ilave edilir, ardından soğumaya bırakılır. Daha sonra Nestlé Krema mikserde hafif çırpılır ve hazırlanan ganaja ilave edilir.
Taze muz ile bir müddet daha karıştırılır, en son Nestlé Kitkat Mix ilave edilerek iç karışım hazır hale getirilir. Çikolata ile kaplanmış balonlar, donduktan sonra patlatılır.
Çikolata bir kalıp halinde dikkatlice elde edilir. İçerisine hazırlanan ganaj ilave edilerek servise hazırlanır. Bu ürün iki kişi için uygun olarak, hayat paylaştıkça güzel temasıyla tasarlanmıştır.
 
Hilton Kozyatağı Executive Pastry Chef’i Ömer Aydemir


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.