Enfes tatlılar Polen’in “Vizyon” ürünleri ile anlam kazanıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 20.03.2018 18:02:32

Enfes tatlılar Polen’in “Vizyon” ürünleri ile anlam kazanıyor

Pasta şeflerinin yaratıcılık harikaları olan tatlılarında kullandıkları malzemeler oldukça önem taşıyor. Polen Gıda sunduğu Vizyon markalı ürünleri ile malzeme sorununu ortadan kaldırıyor. Vizyon Select Kuvertür Çikolata ve Vizyon Chococover Ganaj Sosları ile büyük kolaylık sağlayan Polen, birçok pasta şefinin öncelikli tercihi oluyor.

                                                                                                                                    Bitter çikolatalı truffle

                                                

 
MALZEMELER
• 5 adet yumurta
• 100 gr un
• 100 gr toz şeker
• 20 gr kakao
Truffle
• 500 gr Vizyon Select
Kuvertür Bitter Çikolata
• 1 kg krema
• 5 adet yumurta sarısı
• 150 gr toz şeker
• 2 gr toz vanilya
• 2 yaprak jelatin
 
Hazırlanışı:
İlk olarak yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta
beyazı toz şekerin yarısı ile mereng olana kadar
çırpılır. Yumurta sarısı ile de kalan şeker çırpılır.
Ardından iki karışım hafifçe karıştırılır, un ve kakao
ilave edilerek yavaşça tekrar karıştırılır. Kalıba
dökülerek 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Truffle: İlk olarak yumurta sarıları ve şeker benmari
usulü çırpılır. Toz vanilya eklenir. Vizyon Select
Kuvertür Bitter Çikolata benmari usulü eritilir. Soğuk
suda jelatinler ıslatılır. Daha sonra krema mikserde
çırpılır. Yumuşayan jelatin benmari usulü eritilir ve
yumurta karışımının içine eklenir. Erimiş çikolata da
yumurta karışımına ilave edilir. En son krema karışıma
eklenir. Tabanına pandispanya konulmuş kalıba
karışım dökülür -18 derecede dondurulur. Donduktan
sonra porsiyonlanarak üzerine çikolata sosu kaplanır.
Servise hazırdır.

Dedeman Hotel Executive Pastry
Chef’i Hüseyin Kahraman
 



                                                                                                                                                Orman meyveli karamel rüyası

                                                                     

MALZEMELER
• 50 gr Vizyon Chococover Karamelli Ganaj Sosu
• 50 gr Vizyon Select Kuvertür Bitter Çikolata
• 10 gr toz şeker
• 10 gr bal
• 3 gr yaprak jelatin
• 50 gr krema
• 7 gr böğürtlen
• 7 gr frambuaz
• 10 gr su
 
Hazırlanışı:
Öncelikle yaprak jelatini soğuk su ile ıslatılır ve
beklemeye bırakılır. Su, şeker ve bal tencerede kaynatılır.
Ardından jelatinin suyu süzülür ve karışıma ilave edilir.
Vizyon Select Kuvertür Bitter Çikolata da ilave edilir
ve soğutulur. Krema kabartılır ve elde edilen karışıma
karıştırılır. Kalıplara bir miktar doldurulur ve içlerine
frambuaz ve böğürtlen eklenir. Ardından kalıplar
tamamen doldurulur. -18 derece dolaplarda 4 saat
dondurulur. Daha sonra kalıplardan çıkartılır ve 40
derece sıcaklıkta eritilen Vizyon Chococover Karamelli
Ganaj Sosu ile kaplanır. Son olarak macaron ve çilekler
ile servis edilir.
Point Hotel Pastry Chef’i Şaban Kaya

 


                                                                                                                                                    Çikolata Sanatı

                                                     

MALZEMELER
Çikolatalı krep çıtırı
• 5 gr Vizyon Select Kuvertür Bitter Çikolata
• 25 gr hazır çikolata
• 25 gr krep çıtırı
Hazırlanışı:
Çikolata dekoru: 50 gr Vizyon Select Kuvertür Bitter Çikolata 45 derecede benmari usulü eritilir. Daha sonra karıştırılarak ısı 30 dereceye indirilir.
Ardından istenilen şekil verilerek dekor edilir. Çikolatalı krep çıtırı: Eritilen bitter çikolata, krep çıtırı ve hazır çikolata birleştirilir ve şekillendirilir
Çikolata mousse
• 25 gr Vizyon Select Kuvertür Bitter Çikolata
• 25 gr Vizyon Select Kuvertür Sütlü Çikolata
• 25 gr Vizyon Select Beyaz Çikolata
• 1 adet yaprak jelatin
• 50 gr krema
 
Hazırlanışı:
Çikolata mousse: İlk olarak bir tencerede su kaynatılır. Çikolatalar benmari usulü eritilir. Krema mikserde köpük kıvamına gelene kadar çırpılır.
Ayrı bir kapta soğuk suyun içerisinde yaprak jelatin ıslanır. Ardından jelatin suyun içerisinde yumuşar ve eriyen çikolataya karıştırılır.
Bu karışım kabarmış olan krema ile birleştirilip hazır hale getirilir.

Mereng:
20 gr şeker ve 10 gr yumurta beyazının içerisinde eriyene kadar benmari usülü karıştırılır.
Bu karışım mikserde en hızlı seviyede köpük haline gelene kadar çırpılır.
Son olarak tabak sunumunda istenilen şekil verilir ve pürmüz yardımıyla yakılır.
Yeşil fıstıklı sünger kek:
• 3 gr Vizyon Select Beyaz Çikolata
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 gr tereyağı
• 1 adet yumurta beyazı
• 3 gr şeker
• 4 gr un
• 1 gr kabartma tozu
• 5 gr Antep fıstığı
Hazırlanışı:
Yeşil fıstıklı sünger kek Yumurta beyazı ile şeker mikserle karıştırılır. Yumurta sarısı ve çikolata ilave edilir.
Son olarak Antep fıstığı, un ve kabartma tozu ilave edilir. Bir karton bardakta mikrodalga fırında 2 dk pişirilir.
Hyatt Regency Ataköy
Chef de Cuisine Tuncay Çetin


 
                                                                                                                      Türk Kahvesi aromalı egzotik meyveli pasta

                                                    


MALZEMELER
Pandispanya:
• 20 gr un
• 10 gr şeker
• 5 gr Ovalex
• 3 adet yumurta
•50 gr su
• 5 gr kabartma tozu
• 3 gr kakao
 
İç kreması:
• 50 gr Vizyon Select Kuvertür Bitter Çikolata
• 20 gr Vizyon Chococover Bitter Çikolatalı Ganaj Sosu
• 10 gr Türk kahvesi
• 10 gr tereyağı
• 10 gr likit krema
•15 gr pastacı kreması
• 5 gr şeker
• 8 gr şanti
• 1 adet ananas
• 5 adet çilek
•10 gr frambuaz
• 5 gr yaban mersini
 
Hazırlanışı:
Pandispanya Tüm malzemeler mikser ile 5 dakika çırpılır. Ardından yağlı kâğıt üzerine yerleştirilen çembere boşaltılır.
40 dakika boyunca 170 derece fırında pişirilir. İç kreması Tereyağ, şeker ve krema çırpılır. Hazırlanan karışıma kahvenin özü karıştırılır.
Çırpılmış şanti ve pastacı kreması ilave edilir. Hepsi birden karıştırıldıktan sonra pandispanyanın arasına krema sıkılır.
Meyveler ilave edilip kapatılır. Şantiyle sıvanan pasta üzerine Vizyon Chococover Bitter Çikolatalı Ganaj Sosu dökülüp dekor edilir.
 
Hyatt Regency Ataköy
Chef de Cuisine Tuncay Çetin
Eresin Topkapı Hotel Chef de Partie Ahmet Ünlü

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.