21 Mart’da gerçekleştirilecek olan Goût de France etkinliği için basın toplantısı düzenlendi
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 14.03.2018 14:25:44

21 Mart’da gerçekleştirilecek olan Goût de France etkinliği için basın toplantısı düzenlendi

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Goût de France / Good France, 21 Mart tarihinde Paris’te gerçekleştirilecek. Etkinlik için bugün Fransız Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenlendi. 5 kıtada 2000 şef ve 3000 menüye ev sahipliği yapacak olan etkinliğe katılacak olan dünyadan birçok restoran, Fransız mutfağını kutlamak üzere bir araya gelecek.

21 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Goût de France / Good France, bu yıl Alain Ducasse ve Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde düzenlenecek. Etkinliğin amacı; dünyanın dört bir yanından her kategoriden birçok restoranı, birleştirici ruh etrafında bir araya getirmek. Etkinliğe katılan şefler, etkinlik kapsamında kendi mutfak geleneklerine ve kültürlerini değerlendirmekte özgür olarak Fransız usulü bir menü sunacaklar.

“Goût de France diplomasinin kalbi olan ‘bir yemeğin paylaşımını’ kurumsallaştırmanın farklı bir şekli”

Paris’te gerçekleştirilecek olan Goût de France / Good France etkinliği için bugün Fransız Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilk olarak Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter bir konuşma gerçekleştirdi. Buchwalter yaptığı konuşmada; “2015 yılında başlayan bu güzel gastronomi etkinliğinin bu yıl 4’üncüsünü düzenliyoruz. Bu tür etkinliklerin diplomatlar için özel bir anlamı vardır. Gastronomi olmadan diplomasi düşünülemez, yani bu işin kalbidir aslında. Ortaklarımızla bağlantılar ve ilişkiler kurmak için, mutfağımız vesilesiyle Fransa sunmuş oluyoruz. Bu sene 21 Mart’ta gerçekleşecek olan Goût de France’a 22’si İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’den 30’dan fazla restoran katılıyor. Duyarlı ve cesur şeflerimize teşekkür etmek istiyorum. Konuşmamı Fransız mutfağının duayen ismi Paul Bocuse’ün bir sözü ile bitirmek istiyorum: “Yaptığınız yemeğin özünde sevgi ve dostluk yoksa o yemek lezzetli olamaz” ifadelerine yer verdi.



Ardından Bocuse d’Or Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Gök etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi. Şeflik hakkında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Gök, Bocuse d’Or yarışmaları hakkında bilgi verirken Lion’da düzenlenecek olan finallerde Türkiye’yi de görmeyi arzu ettiğini belirterek sözlerine son verdi.




Konuşmaların ardından Doç. Dr. Özge Samancı, ‘Milföy ve Beşamel: Türk Mutfağında Fransız Tatlarının İzi’ temasıyla bir sunum gerçekleştirdi. Samancı yaptığı sunumda, Osmanlı mutfağından bu yana Türk menülerindeki Fransız izlerine değinerek katılımcıları eşsiz bir tarih yolcuğuna çıkardı. Aynı sırada Le Cordon Bleu Mutfak Eğitmen Şefi Arnaud Declercq, Paris İstanbul adından özel bir tatlı workshop’u gerçekleştirdi.

    



Dünya gastronomisinde ses getiren Goût de France / Good France etkinliğine Türkiye’den katılan isimler ise şöyle;

İstanbul
Apartman Yeniköy (Şef Burçak Kazdal)
Nicole (Şef Aylin Yazıcıoğlu)
Bistrot Français (Şef Salih Babutçu)
Fenix (Şef Erkan Ercan)
Shrangri-la Bosphorus Istanbul Too Restaurant (Şef Ercan Yamantürk)
Kiss the Frog (Şef Gül Etker)
La Boom (Şef Gökhan Tural)
La Petite Maison (Şef Moreno Polverini)
Lacivert Restaurant (Şef Hüseyin Ceylan)
Mangerie (Şef Elif Yalın)
Masa Restaurant (Şef Yılmaz Çelik)
Parle Restaurant (Şef Sadık Ilgaz)
Vogue Restaurant (Şef Musa Ay)
Divan Brasserie Beyoğlu (Şef Serdar Yıldız)
Kilimanjaro (Şef Can Altuntaş)
Les Ottomans Park Şamdan (Şef Hüseyin Gürsoy)
Mabeyin (Şef Ersin Boynak)
Suzy’s Cafe du Levant (Şef Faysal Üren)
Şans Restaurant (Şef Okan Öztürk)

İzmir
La Cigale (Şef Jo Kohen)

Ankara
Brasserie One (Şef Zeki Açıköz)
Cafe des Cafes (Şef Nurettin Hizarlı)
Fires&Flavors (Şef İsmail Kaygusuz)
Green House (Şef İsmail Kalkan)
Louise Brasserie (Şef İlhan Özten)
Masa Next Level (Şef Mesut Uysal)
Mövenpick Plus Restaurant (Şef Ömer Afacan)
Swissotel Cafe Swiss (Şef Mustafa Şahin)
Niki Restaurant (Şef Hüseyin Altuntaş)

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.